Dodaj do ulubionych

Centrum Sportu Raszyn

03.10.14, 13:00
Chodźą słuchy, ze jedna z zapówiedzi inwestycyjnych wójta w kampanii obok zamknięcia procesu kanałizacji gminy i budowy przedszkola na Poniatowskiego będzie budowa Hali Sportowej.

Obiekt wielkości 30 x 60 m miałby kosztówac ok. 9 mln zl. Taki obiekt powstał właśnie w Gorze Kalwarii. Tam do budowy dorzucil sie powiat.

nie wiem czy u nas pruszków rzuci bańkę, ale rozkładajac budowę na 2 lata stacja nas spokojnie. to tyle co budowa RCK w jeden rok, bo ponad 4 mln. Unia chętnie daje na takie obiekty wiec połowę ceny mamo z głowy. A co to jest 5 baniek na nasz 100 mln coroczny budżet. takze hala realna w 90 % ! smile Teraz potrzebny tylko dobry projekt i biznesplan.
Obserwuj wątek
    • manga70 Re: Centrum Sportu Raszyn 03.10.14, 13:15
      Z tym wojtem to taka hala to tylko za kredyty. a przeciez podobno juz robisz nowy projekt slarix62 , prawda to? od grudnia bedzie nowy wojta albo wojcina, to i plany hali moga sie zmienic i dyrektorka basenu.
    • starix62 Re: Centrum Sportu Raszyn 03.10.14, 14:00
      Człowieku, o jakim ty procesie mówisz, zakończenie kanalizaji. ? Puknij się w głowe, jakie dotacje, doskonale wiesz, że zareby nie lubią w Uni ! A co do Pruszkowa, to niech twój guru nie liczy na żadny pieniądze ! Cztery lata temu, też obieczywał i co ? Jedna wielka lipa, ludzie go przejrzeli, zadłużył gmine po uszy i jeszcze mu mało. Następny (a) wójt musi spłacać długi zaciągnięte przez zarebe.
      • slarix62 Re: Centrum Sportu Raszyn 03.10.14, 14:37
        jak wygra obecny ,to hala będzie, zobaczycie.
        czy to z kredytu, czy z ue dofinansowania czy z gotówki z dochódow biezacych.

niedowiarki smile
        • starix62 Re: Centrum Sportu Raszyn 03.10.14, 15:57
          Jak będzie hala, to tylko za następne kredyty ! ( Raszyn już jest udupiony przez zarebe, kredytami na kilkanaście lat ) I napisz ile będzie kosztować jej roczne utrzymanie. Bo na przykład utrzymanie Domu Kultury, to prawie 2 mln. zł. ROCZNIE !!! Bo bym zapomniał, musi wygrać wybory, ale to jest SF Nara.
    • jacek-wisniewski Dochodzą słuchy 03.10.14, 19:20
      Nooo, super że TAKIE słuchy też dochodzą smile Na moje osiedle dochodzą ciut inne. Podobno pierwszym punktem programu wyborczego Andrzeja Zaręby będzie "zwrot za kanalizacje" smile. Mieszkańcy mówią, że jak nie będzie tego punktu to pójdą na otwarcie domu kultury smile upomnieć się o ten punkt smile
    • jacek-wisniewski Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 09:34
      Tak, takie wyliczenia już słyszałem, po czym wójt dodał, że "obiecuję iż ani jedna złotówka z podatków nie pójdzie na tą inwestycję".
      I pytanie, jakiej gminnej inwestycji to dotyczyło?
      I odpowiedź: domu kultury smile.

Mam propozycję, aby ktoś założył wątek, gdzie będziemy umieszczali propozycje wójta dawane wszystkim i wszędzie w trakcie kampanii wyborczej. Ale z przewidywana kasą do realizacji smile.
      Szybko Państwo dowiecie się, ze gdyby chciał je zrealizować, to musiałby wydać w 4 lata kilka budżetów na same inwestycje. A przecież mamy nowe koszty bieżące. Wiecie ile GOK wpisał do wniosku o środki na 2015 rok? Ponad 1 900 000zł. No i jeszcze siano dla konia smile
      • slarix62 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 14:32
        Gok czyli Iwicki?

Pacz pan jak to jest, 20999 osób cieszacych sie z nowego domu kultury i jeden Wiśniewski na nie. ale nie taken sie jeszcze nie narodzil coby każdemu dogodzil. A zeby wsiowo jak pan to mówisz nie brzmialo to zapyyam, jakie pan masz zasługi dla gminy poza wiecznym kontestowaniem politycznej rzeczywistości?
        • opozycjonista14 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 15:06
          "Pacz "(sorry cytat) pan jak to jest, 20999 osób cieszących się z nowego domu kultury i jeden Wiśniewski na nie. A można wiedzieć z jakich źródeł ta informacja? Może pracownicy Urzędu Gminy i Eko wraz z listami poparcia Wójta Zaręby do Powiatu otrzymali ankietę zadowolenia z domu kultury? Ile podpisanych list poparcia mają przynieść żeby odważnie w poniedziałek do pracy przyjść? Śmieszno i straszno. A na Grocholicach coraz cudniej .Już "piłkarzyki" stoją. A przy takiej rozrywce to pić się chce...., się człek nabiega, napoci - będzie pani Marianna musiała więcej wody mineralnej zamawiaćwink W sumie powinna być zadowolona. Znając jej handlową smykałkę, w ofercie sprzedażowej zapewne się znajdą zaraz jakieś szaliki, gwizdki itp. O i malowanie buziek w barwach ulic (jaka integracja! ), "Nie krzywizna nie równina" - TAKA GMINA
          PS. nie wszystko w naszej Gminie jest źle ale niektóre sprawy wręcz przerażają.
          • slarix62 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 17:18
            owszem niektóre rzeczy wymagają poprawy, jak wszędzie udaje sie 3/4 spraw a nie 100 procent. niektórym to co sie udaje to 40%.

ale sorry ,nie jesteśmy wiśniowa tfu bananowa republika, zeby nam z zewnątrz wmawiano ze gmina nie potrafimy rządzic i potrzebny napoleon wielki co manne z nieba wyleje i ludziom przyniesie samo szczęście. jasne, chyba manie wielkości i władzy dla siebie, a nie inwestycje dla ludzi. czas porównan i rozliczen kontrkandydatow nadchodzi wielkimi krokami. i nie zmianiaj pan nazwy wątku bo to manipulacja. trochę szacunku dla inteligentnych wyborcow. bo resztę to i tak masz pan pewnie w nosie...

a żądłuzenie owszem jest ale w normie drogi panie. nie wierzysz to zapytaj madrzejszych, jakiegoś księgowego, prawnika czy ekonomisty
            • jacek-wisniewski Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 17:40
              Sorry, nie jesteśmy też jako gmina "cygańskim taborem" smile. Wróżkom i sztukmistrzom wyciągającym zająca (pardon centrum sportu i wyborów) z cylindra smile
          • opozycjonista14 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 18:41
            Mam nadzieję, że zarzut zmiany tytułu wątku nie jest adresowany do mnie. Ja się tylko "podłączyłem". Mam tylko uwagę co do zadłużenia. Nadmieniam, że osoba wójta jest mi obojętna. Wybredny pod tym względem nie jestem. Może być każdy byleby dobrze , rozsądnie gminą kierował. Nie jestem zaciekłym zwolennikiem ani obecnego ani poprzednich. Muszę się jedynie odnieść do problemu zadłużenia. Pamiętam jednak, że właśnie nadmierne zadłużenie było wytykane poprzednikowi. Koronny powód do jego zmiany. A było chyba trochę niższe. Teraz jest tyle ile jest. Czasem może powinno się prosto, zwyczajnie wytłumaczyć jaki jest stan rzeczy. Co spowodowało wybór takich a nie innych środków finansowania inwestycji,, a nie brnąć w zaparte i się odszczekiwać ,że jest super i tak ma być. Pozdrawiam i zapraszam na partyjkę szachów na Waryńskiego póki ciepło, bo później tylko Nalewka Babuni pod płotem...
            • slarix62 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 19:53
              to bylo do jacka.

a w szachy nie grywam. wiśniówke za to bym chętnie obalił.

a długi były, są i będą. należy to ludziom uswiadomic, ze bez nich inwestycje sa praktycznie niewykonalne i sa norma w polskich gminach. grunt to trzymac je w ryzach. bezpieczny poziom to 50-60 procent. tak jak w nalewkach smile
              • opozycjonista14 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 20:11
                Oj toto, oj toto. Tylko cztery lata temu gdy tak tłumaczyłem nie było takiej wyrozumiałościwink
                Ale co tam... nie będzie tak źle. Najwyżej zrobimy delikatną przerwę w inwestycjach, trochę odpoczniemy.
              • starix62 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 20:22
                Tak, były, ale teraz są ogromne ! Używasz identycznych argumentów jak zareba na pikniku z okazji Dnia Dziecka, a i słowa bardzo podobne ! Nara.
                • opozycjonista14 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 04.10.14, 20:44
                  Starix bez nerwacjiwink w Warszawie obiecują bezpłatne bilety komunikacji miejskiej, bezpłatne przedszkola. Może i u nas tak będzie, w końcu płacimy tu podatkiwink Nie będzie inwestycji, będą za to "łakotki" w takiej postaci. Jak będą darmowe bilety to nie będziemy do pracy samochodami jeździć, to i drogi nie będą potrzebnewink
                  • jacek-wisniewski Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 08:32
                    "Trole wychodzą ze swoich kryjówek tylko po zmierzchu i znikają przed świtem. Promienie słońca mogłyby spowodować, że zamieniłyby się w skałę i popękałyby".
                    Na czas wyborów ekipka wójta Andrzeja musi uruchomić na portalach internetowych kilkunastu "nowych" uczestników. Gdyby te same teksty pisał czysty, michał, czy coś tam, to nikogo by nie dziwiło, ponieważ większość czytelników wie, że pisują oni w ramach obrony swoich stołków i pensyjek. Ale jak napisze jakiś slarix czy ktoś tam "nowy" to sprawia taki wpis wrażenie, że jakaś Pani lub Pan "iksiński" pała chęcią "dowalenia wiśniewskiemu" lub podzieleniu się wiedzą, którą można pozyskać wyłącznie podsłuchując pod drzwiami gabinetu wójta smile.
                    Do 16 listopada na tym forum pojawią się "marysie", "krzysie" i "sąsiadki", które będą zachwycone nową halą, wójtem co "zastał gminę zasraną a zostawił murowaną" i będą cieszyć się z kredytów, tego ze dzieci chodzą do szkoły na 2-3 zmiany i braku miejsc w przedszkolach smile. A i jeszcze z tego, że fajnie jest stać w kolejce do lekarza od 4 rano smile i podziwiać kostkę brukowa zrobioną przez obecnego wójta, elewacje i puste gabinety lekarzy specjalistów. Będą oni mieli jednak cechy wspólne: żaden nie będzie podpisany z imieniem "andrzej" i wszyscy będą "dowalać wiśniewskiemu" i pozostałym kandydatom na wójta smile.
                    To są takie prymitywne zagrywki PR -kie, które mogły robić wrażenie na czytelnikach jakieś 6 lat temu. Tak jak "język gestów", czy poparcie jakiegoś ważnego polityka zaczynające się od słów "Pana Andrzeja znam od dziecka....".
                    Tak więc spokojnie i bez nerw smile. Po 16 listopada przyjdzie do Gminy Raszyn słońce i "wójtowe trole wyborcze" będą musiały się pochować po norach smile
                    • b.czysty_motocykl Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 09:47
                      Kolejna bzdura. Pan Wiśniewski pisze o sobie. Udaje, że jest tylko jacek-wiśniewski.
                      Wróbelki świergolą, że nie tylko jest zmień wójta, do czego się przyznał, ale też starix62 to on.
                      Wprawdzie wiadomo, że najlepszą metodą obrony jest atak , ale ataki p. Wiśniewskiego coraz częściej pływają w oparach absurdu.
                      To na dodatek osoba zupełnie niewiarygodna, skompromitowana. Jego tłumaczenia braków pieniędzy w spółce wodnej przekonają tylko dzieci i to te młodsze. Każdy inny - widzi, że to kombinacje. Prokuratura się sprawą zajmuje.
                      A co do zadłużenia, to mam pytanie matematyczne:
                      Iwicki zostawił zadłużenie - 8 mln.
                      Rajkowski - 30 mln
                      Zaręba - 43
                      Który zadłużył gminę najbardziej?
                      43-30= 13
                      30-8 = 22
                      Taka jest siła argumentów p. Wiśniewskiego. BARDZO ŁATWA DO ZBICIA, WYSTARCZY POLICZYĆ.
                      A w %? Jeszcze ciekawiej!
                      Rajkowski o 300%
                      Zaręba o 30%.
                      Rajkowski zadłużył gminę 10 razy bardziej niż Zaręba.
                      Iwicki to prehistoria.
                      • zmienic_wojta2014 Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 10:09
                        Ja nie wiem do czego się przyznał Wiśniewski ale mój Nick nie ma z nim nic wspólnego. A że mam z p. Wiśniewskim te same poglądy to oznacza że takich co widzą buble tej władzy jest więcej i nie są to szare masy które czerpią wiedzę z propagandowego kuriera. Oj strach was oblecial że wam się urzędowanie kończy? A na marginesie to dodam że jak odbieram kolejny kłamliwy numer KR to zanosze go wprost do wora z segregowanymi smile nawet nie czytam, okładka jest tak zachęcajaca że do środka nie ma co zaglądać.
                        • b.czysty_motocykl Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 12:34
                          Widzę, że Pan/Pani używa takich samych wyjaśnień jak ja. Uprzedzam, że są daremne, ponieważ wszyscy inni wiedzą lepiej niż Pan/Pani jest.
                          Tyle jesli chodzi o nick.
                          Co do dalszej części wypowiedzi - to poraża brak logiki. Jeśli Pan/Pani nie czytając kuriera wyrzuca go, to skąd wie, że piszą nieprawdę?
                          Ja czytam i sprawdzam - w realu i w dostępnych dokumentach. Dlatego to co piszę jest prawdą a nie poglądem.
                          Ja bym się na Pana/Pani miejscu nie przyznawał do takich praktyk, bo podważasz Pan/Pani swoją wiarygodność.
                      • jacek-wisniewski Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 12:24
                        O widzę, że zabolał!
                        No tak, prawda zawsze boli smile.
                        Czy ktoś kto oszukał wyborców (niektórzy wolą w tym wypadku mówić, ze ocyganił) w swoim programie wyborczym w 2010 roku może być wiarygodny? Może Pani/Pan odpowie na to pytanie smile.

• b.czysty_motocykl Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 12:46
                          To nie czytałeś Pan mojej odpowiedzi? Powtarzam z wątku "Krasnale i gamonie".
                          W kolejnych punktach ustosunkowałem się do porozumienia w ich dokładnym brzmieniu
                          1. Sprawiedliwe rozliczenie opłat za kanalizację - w tej kadencji ludzie płacą za przyłącze do własnego domu, a nie za nie wiadomo co. Sprawiedliwie - TAK! Niesprawiedliwie liczyli wcześniej: Pan Iwicki i Pan Rajkowski, a mogli to zmienić od 2002 r.
                          2.Budowa nowego ośrodka zdrowia - stoi, nikt nie może temu zaprzeczyć. No chyba, że ogarnia nas zbiorowa fatamorgana. Ze słów "dokończył przetarg Rajkowskiego" - wynika, że Rajkowski przetargu nie zakończył, czyli w tej sprawie nie zrobił nic.
                          3 Budowa kanalizacji deszczowej - w 35 nowych ulicach, czyli 8 km. To jest "0"?. Plus projekty dla wielu innych.
                          4. Dokończenie kanalizacji sanitarnej na terenie całej gminy - 96% gminy jest skanalizowane. Zrobił 56 km kanalizacji. I to jest "zero"?
                          5. Reorganizacja Eko-Raszyn - najmniej o tym wiem, ale z tekstu p. Kowala w Kurierze wynika, że dużo. Certyfikat ISO, opłata 750 tys rocznie za dzierżawę (zamiast 75 tys).
                          6. Opracowanie studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Raszyn i dokończenie planów miejscowych - we wrześniu było ostatnie wyłożenie studium. To ostatni etap. Pewnie niedługo będzie uchwalane. To jest 90%, a nie 0.
                          7. Rewitalizacja Austerii - dla każdego jest oczywiste, że to ogromna inwestycja, której wykonanie trwać będzie jeszcze lata. W tej kadencji - zrobiono więcej niż we wszystkich poprzednich.
                          8. Podniesienie poziomu edukacji i wychowania przedszkolnego w gminie Raszyn - a gdzie tu jest mowa o żłobku? Za to wybudowano szkołę i przedszkole. Kolejne podobno już gotowe do budowy. Wyniki podstawówek, szczególnie Ład, bardzo dobre. Gimnazjum, coraz lepsze. 25 dzieci w klasach. Mało gdzie tak jest.
                          9. Wzrost wykorzystywania funduszy zewnętrznych, w tym unijnych - uzyskał 39 mln na kanalizację, kilka innych programów dla szkół, gopsu, scena dla domu kultury? To nic? A co ma do tego Formika?
                          10. Zrównoważony rozwój całej gminy - w każdej miejscowości są jakieś inwestycje, nie tylko, jak wcześniej w Raszynie, Rybiu czy Nowych Grocholicach. Nawet u mnie, w Sękocinie.
                          11. Uzupełnienie komunikacji zewnętrznej o lokalną linię autobusową - jest!
                          12. Rozwój infrastruktury drogowej oraz wsparcie budowy obwodnicy Raszyna. Zbudował 35 ulic, nie mówiąc o ogromnej ilości utwardzonych destruktem - czy kiedykolwiek było tak dużo? A chodniki? A parkingi? Każdy z wójtów chwalił się w Kurierach osiągnięciami. Policzyłem - p. Iwicki razem z p. Rajkowskim przez 8 lat zrobili mniej.
                          13. Wprowadzanie programu selektywnej zbiórki odpadów, zmniejszającej koszty wywozu dla mieszkańców - taniej, to nie mają ci, którzy wcześniej wywalali do rowów, albo do koszy na śmieci na przystankach - czyżbyś Pan do takich należał. Jak ktoś segreguje, to ma taniej. Reszta, tak jak było.
                          14. Poprawa relacji władzy samorządowej z mieszkańcami - jak wynika z tego forum - z Panem rzeczywiście relacje są kiepski, ale to nie dziwi. A co do innych - sądząc chociażby z tego, że jest na bardzo wielu spotkaniach z mieszkańcami, znaczy, że ich szanuje. Byłem, z ciekawości na kilku - ludzie go szanują, chętnie z nim rozmawiają, widać, że go lubią. A Pan i Pańscy koledzy zwykle stoją z boku i mało kto do was podchodzi. To o czymś świadczy.
                          I niestety, Panie Wiśniewski, znów dwója! Znów chciał Pan ludzi wmanipulować w swoje rozgrywki. A że argumentów Panu brakuje - posłużył się Pan kłamstwem. A na koniec pytam: Kto tu gamoń?
                    • manga70 Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 10:35
                      "Pana Andrzeja znam od dziecka..." - Biskup z Dominikany.
                      • b.czysty_motocykl Re: Kategoria "wójtowe trole wyborcze" 05.10.14, 12:54
                        Ale chamstwo!!!
                • b.czysty_motocykl Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 12:54
                  To jest właśnie przedstawiciel Centrum Propagandy i Głupoty.
                  Zadłużenie za Zaręby wzrosło o 14 mln zł, za Rajkowskiego o 22 mln.
                  Jak można krytykować Zarębę nie krytykując Rajkowskiego?
                  I to robią ci sami ludzie - jaja sobie z nas robicie?
                  Macie czelność tak ludźmi manipulować, bo się chcecie znów dorwać do władzy?
                  • starix62 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 13:06
                    czysty, przestań bełkotać, pukuj się. Nara.
                  • patrzacy.z.boku Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 13:54
                    czytales na blogu to czysty?pewnie nie bo nie czytasz?wink

niedziela, 05 października 2014
                    Rachunek jest prosty - Iwicki oddłużył gminę jako jedyny wójt w jej historii
                    Pamiętacie tekst w "Kurierze Raszyńskim", ten w którym p. Kaiper próbowała wmówić czytelnikom, że nie można zwrócić mieszkańcom kwot wpłacanych na poczet budowy kanalizacji? Ten sam, którego nie sprostowała o informację, że Piotr Iwicki będąc wójtem takiego częściowego zwrotu dokonał? Jak widać, taki styl manipulacji obok kłamstw, stał się w gminie Raszyn standardem. Wystarczy poczytać forum raszyńskie na portalu "Gazety Wyborczej". Co tam znajdujemy?

b.czysty-motocykl, któremu już nikt nie wierzy, że nie jest osoba bliską władzy obecnej pisze:

"A co do zadłużenia, to mam pytanie matematyczne:
                    Iwicki zostawił zadłużenie - 8 mln.
                    Rajkowski - 30 mln
                    Zaręba - 43
                    Który zadłużył gminę najbardziej?
                    43-30= 13
                    30-8 = 22
                    Taka jest siła argumentów p. Wiśniewskiego. BARDZO ŁATWA DO ZBICIA, WYSTARCZY POLICZYĆ.
                    A w %? Jeszcze ciekawiej!
                    Rajkowski o 300%
                    Zaręba o 30%.
                    Rajkowski zadłużył gminę 10 razy bardziej niż Zaręba.
                    Iwicki to prehistoria. "

Niestety było tak.

Iwicki zastał gminę 19 listopada 2002 roku z prawie 14 milionami długu, zostawił z 7,5 miliona długu. Czyli oddłużył gminę o 7 milionów!!! Kolejne kadencji były kadencjami zadłużania gminy. Warto też dodać Mario Małgorzato Czysta, że Iwicki zostawił na kontach w postaci gotówki i lokat 6,5 miliona.

Ile wynosi deficyt 1 milion złotych. Na tle planowane zadłużenia gminy na ten rok w wysokości prawie 50 milionów, nawet trudno to komentować.

Wyliczenie jest proste, zadłużenie Zaręby jest w stosunku do zadłużenia Iwickiego 600 razy wyższe, a deficyt uwzględniający wspomniane 6,5 miliona aktywów Iwickiego, o 4 800 %.

Warto też dodać, że za czasów Iwickiego budowano bardzo dużo i to znacznie taniej niż dzisiaj (Dom Kultury stałby za nieco ponad 50% tej ceny co teraz) i co najważniejsze, Zaręba nie pozyskał żadnych 36 milionów. Jeśli ktoś je pozyskał, to wójt Rajkowski z wójtem Iwickim. Zaręba jedynie nie schrzanił tego co zaczęli jego poprzednicy. Trzeba też mieć wielką amnezję aby pisać, że Dom Kultury to inwestycja Zaręby. Warto sięgnąć do "Kurierów Raszyńskich", dokumentacji urzędowej, sprawozdań budżetowych, uchwał budżetowych, planów wieloletnich... Mario Małgorzato Czysta, to nie boli. cóż, jedyną inwestycją "czysto zarębową" jest przedszkole na ul. Lotniczej (choć i tak wiadomo, że pomysłodawcą jest p. Jacek Wiśniewski). Pozostałe to kontynuacja tego co zaczął Iwicki z Rajkowskim. Zaręba jedynie tego nie schrzanił. A niesłynny przetarg na selektywną zbiórkę odpadów myślę, że będzie mieć swój epilog znacznie mniej wesoły niż radość "czystego". Warto dodać, że już zapłaciliśmy koszty postępowania odwoławczego za jego wadliwe przeprowadzenie (bodaj 17 tyś. złotych) a walające się po gminie śmieci raczej nie potwierdzają sukcesu.

Cóż, kadencja "Andrzeja co zadłużył Raszyn" przechodzi do historii w niesławie. No i pod znakiem otwarć "na niby".
                    • zmienic_wojta2014 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 16:27
                      Maria Małgorzata CZYSTA smile też tak obstawialem od dłuższego czasu smile i wszystko jasne smile)) teraz wiadomo skąd czerpanie są tematy do kuriera. Wszystko to co tu piszemy przeciwko Zarebie jest potem przeinaczane na jego sukcesy w Kurierze. Ale kanał! Widać tonący brzytwy się chwyta....
                    • b.czysty_motocykl Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 17:29
                      Takich bzdur dawno nie czytałem. Czyżby były wójt Iwicki krył się pod tym nickiem. W każdym razie megalomania obydwu jest identyczna. I opowieści o sukcesach też. Czyżby liczył na krótką pamięć wyborców?
                      Odpowiadam obydwu: nie da się dowolnie manipulować liczbami. Jak coś było, to było, jak nie było, to nie ma. I żadne przekonanie o własnej doskonałości, Panie Iwicki/Panie patrzący z boku. tego nie zmieni. Pan Iwicki, co widać po kurierach z jego czasów i czasów p. Rajkowskiego, był bardzo kłótliwym wójtem. Może i mógł zrobić więcej, ale tak się z ludźmi kłócił, że nie chcieli z nim pracować. Jeśli mógł wybudować dom kultury taniej, ale tego nie zrobił, to jak może się tym chwalić? To jego porażka, nie sukces.
                      A po jego blogu, że najlepiej to umie ludzi obrażać. Ma niewyparzony jęzor i żadnej ogłady. W każdym razie takiej, jakiej można by się spodziewać po "człowieku kultury".
                      Teraz mnie obraża, bo nazywać ciągle chłopa babą (bez obrazy p. Mario Małgorzato) to dla mnie obraza.
                      Ale ten typ tak ma. Nie liczy się z nikim, widzi tylko siebie. I on chce być wójtem?
                      • manga70 Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 17:33
                        Czysty, Iwicki bedzie wojtem bo pogoni Zarebe, a o kim piszesz Maria Malgorzata?
                  • jacek-wisniewski Re: Centrum Propagandy i Głupoty 05.10.14, 17:45
                    Bardzo prosto. Jako kandydat w 2010 roku ganił za zadłużenie Rajkowskiego i obiecywał niezadłużanie gminy smile. Czyli w 2010 roku cyganił?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka