Dodaj do ulubionych

Piotrek wróć na prezesa

16.06.15, 09:20
Od lat chodze na meczek KS RASZYN. Rok temu dzięki pracy Piotrka Pikla awansowaliśmy. Teraz jak Piotrka wyrzucili z zarządu po roku znowu spadamy. Obciach na maksa. Może by tak Piotrek wrócił? I niech ktoś mi powie po co radni dają na tą drugą druzynę z Ład? Nawet nie mają boiska a wyciągają kasę którą moglibyśmy mieć na KS RASZYN.
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: Piotrek wróć na prezesa 16.06.15, 18:33
      Wow, dziwni ci radni po co oni na te szkoły, przedszkola i ośrodki zdrowia dają te pieniądze, ktòre moglibyśmy mieć na KS Raszyn. A na takie Centrum Kultury po co przeciez jego pracownicy to pewnie co to spalony nie wiedzą. Tak się przejęłam losem panów co to co roku kilkaset tysięcy z moich podatków dostają że aż się zalogowałam. To przy okazji pozdrawia, pa
      • starix62 Re: Piotrek wróć na prezesa 19.06.15, 18:36
        Zapewne, niejaki pijak, radny palikoski, lobbuje łady.
        • j.aranowski Re: Piotrek wróć na prezesa 19.06.15, 23:53
          Sekcja seniorów UKS Łady, o ile nie wprowadził mnie w błąd Przewodniczący Komisji Sportu Ireneusz Koper, została na wniosek radnego Pawlikowskiego pozbawiona jakiejkolwiek dotacji w tym roku kalendarzowym. Po burzy jaka się rozpętała, radni i wójt rzucili 10 000 zł. Sama pensja trenera (posiada I klasę, może prowadzić nawet zespoły Ekstraklasy) to 2 500 zł miesięcznie (30 000 zł rocznie). Sędziowie około 500 zł za mecz ( z pucharami jakieś 20 meczy daje 10 000 zł). Do tego opłaty w MZPN, woda, wyjazdy... A gdzie sami piłkarze, kierownik drużyny, lekarz, porządkowi? Większość klubów w takiej sytuacji by już dawno padła. UKS w środę przystąpi do baraży o IV Ligę z drugą drużyną LO w okręgu radomskim i mimo gigantycznych kłopotów uważany jest za faworyta. Rewanż w sobotę 28 czerwca o godzinie 17:00 w Raszynie. Dla nie zorientowanych przypomnę jeszcze, że UKS Łady nieprzerwanie był w IV Lidze przez 5 sezonów. Nikt mu z tego powodu kasy nie dokładał. Dotacja Gminy na seniorów pozostawała na tym samym poziomie co w Lidze Okręgowej. Zabranie jej po ubiegłorocznym spadku nie było przypadkowe. Przewodniczący Rady Gminy p. Darek Marcinkowski od dawna twierdzi, że nie ma u nas miejsca na dwa zespoły seniorskie. W ostatni poniedziałek, powiedział mi to samo na zebraniu w Rybiu podczas wyborów sołtysa. Ciekawe, jak się zachowa jeśli UKS awansuje do IV Ligi. Pogratuluje..., i nadal będzie walczył o likwidację tej drużyny?
          • nowynaforum_raszyn Re: Piotrek wróć na prezesa 20.06.15, 00:22
            Wystarczy policzyć ile kasy Zaręba przeznaczył na Lechańskich ( On prezes EKO, Ona dyr. GOK - chociaż nie zna się na tym zupełnie..., ale trzeba do września gdzie przechować..). Na same odszkodowania, które są i będą wypłacane tylko i wyłącznie dlatego, że Zaręba zwalnia ludzi nie zgodnie z prawem, można by utrzymać UKSsmile Ale tym się nikt nie przejmuje, że nasze pieniądze przez zachcianki Słońca Rybia płyną razem z szambem do oczyszczalni w Falentachsmile 10.000 PLN to dla Zaręby i rady grosze. Wystarczy policzyć ile przeżerają na balety dla swoichsmile Żenada!!
            • tuurodzony Re: Piotrek wróć na prezesa 20.06.15, 13:00
              Faktycznie żenadą jest czytać to, co i jak piszesz.
              • starix62 Re: Piotrek wróć na prezesa 20.06.15, 13:56
                tuurodzony, ty ( ta co płodzi KR ) jesteś debilem i jeszcze bierzesz za to pieniądze ! Nara.
              • nowynaforum_raszyn Re: Piotrek wróć na prezesa 20.06.15, 16:01
                Czy się w czymś pomyliłem? Sam pisałeś o arogancji władzy przy okazji występu Grupy MoCarta w CKR, o zaproszeniach co Smolicha rozdawał tylko wybranym.. Czy aby to nie był przykład imprezki dla swoich, który gminę kosztował kilkanaście tysięcy złotych? Gdyby to był występ otwarty dla każdego, nie podałbym tego przykładu, ale niestety tylko "szlachta" się bawiła za nasze pieniądzesmile
                • starix62 Re: Piotrek wróć na prezesa 21.06.15, 15:10
                  tak, masz rację, ta " szlachta " to zwykłe buraki, co nas okradają, co to chodzą do kościoła po pijaku i chlają za nasze ! Nara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka