sibeliuss 20.10.08, 09:45 www.notabilis.eu/inwestycje/dawidy/zdjecia_z_budowy/zdjecia_1.html Mnie natomiast zastanawia, co będzie w planowanym pawilonie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciapaczek Re: Wrzosowa Dolina 22.10.08, 15:03 I dla kogo to będzie, bo osiedle zamknięte i strzeżone... A mnie zastanawia, wręcz nie mogę się doczekać, co będzie, jak nowi lokatorzy, prawdopodobnie uciekinierzy od warszawskiego gwaru, zobaczą brak kablówki, brak stałego łącza internetowego, brak komunikacji autobusowej (w zestawieniu z trzema tabliczkami na przystanku), brak miejsc w przedszkolu itd itp, możnaby mnożyć. Pod rozwagę wszystkim, którzy planują kupno wymarzonego domku.. Odpowiedz Link
raszynia Re: Wrzosowa Dolina 23.10.08, 09:01 mnie zastanawia tylko jak będą wyjeżdżać z Dawid: nowi i "starzy" mieszkańcy i ci co tylko przejeżdżają? masakra Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Wrzosowa Dolina 23.10.08, 10:25 Może pójdą po rozum do głowy i wsiądą w kolejkę na Jeziorkach lub w Dawidach. Odpowiedz Link
j.aranowski Re: Wrzosowa Dolina 23.10.08, 13:23 Problem w tym, że częstotliwość kursowania kolejki w dzień powszedni jest porównywalna z częstotliwością kursowania linii 715 (1,5 - 2 godz)a w święto nawet gorsza a dodatkowo trzeba by chodzić na piechotę od 1,5 do 4 km. Tak po za tym, osiedle Wrzosowa Dolina to "mały piku"' w porównaniu z tym, co czeka nas po wybudowaniu Osiedla Oleńki. Tam, w pierwszym etapie zamieszka blisko 2000 ludzi a docelowo nawet 5000. Te 2000 być może w ciągu 2 lat. Dziś mnij liczą Dawidy Bankowe i Łady razem wzięte a wliczając w to Dawidy może uzyskamy 2000. Przez te 2 lata, nie mamy nawet co marzyć o nowych drogach (patrz plan wieloletni - budżet gminy). Na dziś, do 2013 nie ruszy też budowa trasy N-S (jeśli ktoś twierdzi inaczej delikatnie mówiąc mija się z prawdą lub zna fakty które jeszcze nie miały miejsca i nie są znane ogółowi). Czeka nas więc totalna blokada ulicy Długiej, Starzyńskiego i Warszawskiej. Mocno ucierpi Miklaszewskiego (wielu już dziś skraca sobie tędy drogę). Czarna wizja? Czciłabym, aby się nie sprawdziła. Niestety, ktoś kiedyś zdecydował o wpuszczeniu budownictwa wielorodzinnego a zapomniał, że najpierw należy wybudować infrastrukturę. Osobom za to odpowiedzialnym powinno się "nakazać" zamieszkać w naszym rejonie. Może by coś zrozumieli. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Wrzosowa Dolina 23.10.08, 17:13 Był pomysł na zrobienie nowego połączenia kolejowego od Piaseczna do Warszawy ( taki S - BAN ). Niestety inwestycja "spadła" na czas po 2013 rokiem. Co do N-S i robienie jej równiez po 2013 rokiem jest to niestety prawda. Pomimo tego, że w mojej ocenie jedynie ta droga jest w stanie zminimalizować ruch przez Raszyn i rowiązać problemy Dawid Banowych ( węzeł w Starej Iwicznej ) Zarząd Mazowsza tak zdecydował. Szkoda. Co do osiedla "Oleńki" to się przyznaję do współodpowiedzialności. Ale od 2001r można było ul. Grudzi zgłosić do sejmiku, wpisać w wieloletni plan do realizacji i być może byłaby już realizowana. Dobrym przykładem jest Gmina Lesznowola i realizacja drogi "721 bis". Nawet podpisali umowę na jej realizację z Marszałkiem. Wprawdzie dla nas będzie to problem, ale dla nich to sukces gwarantujący normalność. Odpowiedz Link
tomek_de Re: Wrzosowa Dolina 20.01.09, 22:39 Jaka wrzosowa, jaka dolina? Po polsku to pola i ugory. Deweloper myśli, że sprzeda coś 2 razy drożej, tylko dlatego, że leży we "wrzosowej dolinie"? Tak na przykład kawałek dalej, też w Dawidach Bankowych jest osiedle "bankowe" (gdzie ten bank?, no może od nzawy miejscowości, więc się nie czepiam) można kupić na oko ładniejsze i za circa 750 tys. a nie 1.400 tys. Odpowiedz Link