jacek-wisniewski 26.12.08, 12:15 Wszystkim mieszkańcom, którzy odwiedzają forum gazety wyborczej składam życzenia wszystkiego najlepszego i wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrzacy.z.boku Re: Życzenia Świąteczne 26.12.08, 21:50 a ty sibeliuss to tu chyba ani przed ani po... Odpowiedz Link
grocholica Re: Życzenia Świąteczne 29.12.08, 00:00 A ja poświątecznie zyczęwszystkiego dobrego w Nowym Roku - jako matka Polka pracująca mam dziś jedyną chwilkę by to zrobic i doskonale rozumiem Jacka, że wcześniej nie miał czasu. Życzmy sobie wszystkim trochę więcej luzu, spokoju i czasu w 2009 Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Życzenia Świąteczne 29.12.08, 00:05 Dziękuję za zrozumienie. "Łagodniałem" bawiąc 5 miesięcznego Witusia. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Życzenia Świąteczne 30.12.08, 20:57 patrzacy.z.boku napisała: > a ty sibeliuss to tu chyba ani przed ani po... 6 stycznia pożyczę Ci czego zapragniesz* * - bez życzeń politycznych Odpowiedz Link
raszyniak Re: Życzenia Świąteczne 02.01.09, 18:04 Patrzącemu z boku Ty też ani przed ani po.... Jacek też po....raszyniaku. Zapomniał, że to nie forum wyłącznie do walki wyłącznie o własne cele. Odpowiedz Link
mieszkaniec.raszyna Re: Życzenia Świąteczne 02.01.09, 21:05 A jak tam sprawa Pana Jacka przeciwko Panu w sądzie? Bo jakoś obaj na ten temat milczycie. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Życzenia Świąteczne 05.01.09, 00:17 Uzupełniłem wniosek, wpłaciłem wadium 300 zł i będzie pierwsza rozprawa 3 lutego 2009r. Odpowiedz Link
raszyniak Re: Życzenia Świąteczne 12.01.09, 16:22 Panie Jacku. Tradycyjnie minął się Pan z prawdą. 3-go lutego nie odbędzie sie pierwsza rozprawa, ale jedyna rozprawa, umarzająca Pański bezzasadny pozew. Zapewne sąd poinformował Pana o treści rozprawy z dnia 3-go lutego, czyli o umorzeniu pozwu, a tymczasem pisze Pan bzdety o o wpłaceniu wadium.... Czy potrafi sie Pan do tego przyznać publicznie i przeprosić mnie za poinformowanie wszystkich z wyjątkiem mnie o o pozwaniu mnie do sądu? Jeśli nie zastanowię się nad pozwaniem Pana o naruszenie moich dóbr osobistych. Odstąpię od pozwania Pana do sądu, jeśliu przy najmniej na tym forum przeprosi mnie Pan za pozew. Odpowiedz Link
gosia.z.raszyna2 Czy Pan jest prezesem? 05.01.09, 23:11 Czy jest Pan prezesem tego stowarzyszenia, które przed świętami miało w szkole podstawowej w Raszynie zakrapianą wigilię? Jako matka dziecka, które chodziło do szkoły jeszcze rok temu wstydziłam się za Pana i innych uczestników. Czy nie powinniście pić poza tym budynkiem? Czy była to forma sprawowania władzy przez ekipę samorządowców zajmujących urząd po Panu Piotrze Iwickim? Gratuluję. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Czy Pan jest prezesem? 06.01.09, 17:02 gosia.z.raszyna2 napisała: > Czy jest Pan prezesem tego stowarzyszenia, które przed świętami > miało w szkole podstawowej w Raszynie zakrapianą wigilię? Jako > matka dziecka, które chodziło do szkoły jeszcze rok temu wstydziłam > się za Pana i innych uczestników. Czy nie powinniście pić poza tym > budynkiem? Czy była to forma sprawowania władzy przez ekipę > samorządowców zajmujących urząd po Panu Piotrze Iwickim? > Gratuluję. MAM NADZIEJĘ, ŻE PANI NIE CHODZIŁO O MNIE. NIE JESTEM PREZESEM ŻADNEGO STOWARZYSZENIA. I NIE BYŁEM NA ŻADNEJ "IMPREZIE" W SZKOLE. Oprócz corocznego "szkolego spotkania wigilijnego" nauczycieli i byłych nauczycieli nie są organizowane w szkole żadne "imprezy". Tym bardziej zakrapiane. Jako Przewodniczący Rady Rodziców mam podobny do Pani pogląd na temat jakichkolwiek trunków na terenie szkoły. Ale pozwolę sobie zapytać osobę, która odpowiada za stołówkę. O odpowiedzi poinformuję na forum. Odpowiedz Link
raszyniak Re: Czy Pan jest prezesem? 12.01.09, 17:33 Panie Jacku. Nie tylko nie jest Pan prezesem żadnego stoważyszenia. Nie jest Pan nawet członkiem żadnego stowarzyszenia bo Pański egoizm i brak empatii uniemożliwia Panu działalność społeczną. Dziś walczy Pan z Rajkowskim, którego był Pan prawą ręką przez dwie kadendcje. Wspiera Pan Iwickiego, którgo zwalczał Pan przez całą jego kadencję.... Panie Jacku. Może pora spokornieć? Przegrał Pan sprawę w sądzie. Odpowiedz Link
mieszkaniec.raszyna Re: Czy Pan jest prezesem? 12.01.09, 21:00 A można więcej szczegółów? Wydaje mi się, że Pan Wiśniewski (choć po przegranym referendum będzie mu znacznie trudniej) zamierza jednak ubiegać się o fotel wójta w najbliższych wyborach. Jeśli więc posiada Pan jakieś informacje, które potrafi Pan udowodnić, dyskredytujące osobę Pana Wiśniewskiego, proszę się z nami podzielić. Osobiście nie chciał bym popełnić kolejnego błędu oddając głos na niewłaściwą osobę. Odpowiedz Link
raszyniak Re: Czy Pan jest prezesem? 12.01.09, 17:11 Gosiu z raszyna2 Czytaj wszystkie wątki. Przyjedź do sądu w Pruszkowie 3-go lutego. Jacek nie tylko nie jest prezesem stowarzyszenia Gmina Raszyn Razem, ale nawet nie jest jego członkiem. Został wyrzucony ze stowarzyszenia za oczernianie własnego stowarzyszenia. O ile wiem na terenie podstawówki odbyła się Wigilia dla pracowników obsługujących tę podstawówkę. To chyba normalne w w całej Polsce. Jestem prezesem stowarzyszenia Gmina Raszyn Razem. W tym roku wyjątkowo nie zorganizowaliśmy Wigilii, bo z mojej winy poza koniecznością zorganizowania wigilii dla pracowników (Elbląg), musiałem w tym czasie uczestniczyć w szkoleniu z tytułu chrztu mojej córki. Jako stowarzyszenie niczego nie zorganozowaliśmy. Nie wiem ile nakłamał Jacek Wiśniewski. Zapraszam 3-go lutego do sądu. Odpowiedz Link
mieszkaniec.raszyna Re: Czy Pan jest prezesem? 12.01.09, 21:02 Mogę prosić o dokładny termin i adres rozprawy? Może się pofatyguję. Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: Czy Pan jest prezesem? 21.01.09, 21:30 toście sobie panowie POżyczyli a nie lepiej tak POlubownie, Odpowiedz Link
raszyniak Re: Życzenia Świąteczne 12.01.09, 16:51 Panie Jacku. Musiałem w Wigilię złożyć wszystkim życzenia świąteczne, żeby ponad tydzień później ( 06.01.2009) przypomniał Pan sobie o tym święcie. Traktuje Pan to Forum i jego uczestników jako miejsce do walki o własne cele, a nie jako miejsce do ścierania poglądów dla dobra naszej gminy. Zapewne dostał Pan informację z sądu o rozprawie w dniu 3-go lutego w przedmiocie umorzenia postępowania a więc kłamie Pan publicznie z premedytacją. Wszystkich zainteresowanych zapraszam 3 lutego na 8.30 sala nnr.VI w Sądzie Rejonowym na Kraszewskiego 22 w Pruszkowie, V rejon grodzki. Zapraszam szczególnie tych, którzy jeszcze wierzą Jackowi. Rozsądnych informuję, że rozprawa ma na celu umożenie pozwu, więc jeżeli ktoś nie ma czasu, to proszę tylko rozsądniej czytać Jacka. Może nasi wójtowie nie są najlepsi w Polsce. Znam dwóch lepszych na całą Polskę. Ale nawet jeśli to dopiero piąta para w Polsce to i tak sukces. Jacek proponuje nam powrót na stanowisko wójta, który pozwał do sądu najwięcej na Mazowszu własnych mieszkańców. Teraz oszukuje Was pisząc nie prawdę o naszej rozprawie. Niech kto może przyjedzie na rozprawę 3-go lutego do Pruszkowa. Nie dajcie sobie robić wody z mózgu. Nie dajcie się wykorzystywać na nie korzyść Raszyna. Grzegorz Odpowiedz Link
mieszkaniec.raszyna Re: Życzenia Świąteczne 12.01.09, 21:21 Przepraszam za pytanie w innym miejscu tego wątku o dokładny termin tej rozprawy. Jednak. Panie Grzegorzu tak skacze pan po tym forum, ze trudno nadążyć. A tak na marginesie, to ja również słyszałem o tej Wigilii i to znacznie wcześniej niż pisał o tym Pan Wiśniewski. Dokładnie to następnego dnia po tym jak się odbyła. Osoba, która była postronnym świadkiem (przebywała tam w zupełnie innym celu), również stwierdziła, że była to Wigilia w której uczestniczyli współpracownicy Pana Chmielewskiego z ostatnich wyborów i on sam, przy czym dała do zrozumienia, że nie obyło się bez alkoholu. Być może, jak to z plotką bywa, jest to tylko jakaś półprawda. Jest jednak powielana nie tylko przez Pana Wiśniewskiego. Może więc warto, aby Pan spytał swoich współpracowników ze Stowarzyszenia, czy nie uczestniczyli w takiej Wigilii pod Pańską nieobecność, mimo że nie była ona zorganizowana przez Pana Stowarzyszenie? Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Życzenia Świąteczne 12.01.09, 21:40 Do "wigilii", jeżeli tak można nazwać "spotkanie z wódą w szkole" nie pisałem żadnych informacji z nadzieją, że nikt tej sprawy już nie poruszy. Jest mi po prostu wstyd za ludzi, z którymi wpółpracowałem kilka miesięcy. A pan prezes z tego co wiem był, tylko się spóźnił ( ale jak to z plotkami za tę informację głowy nie dam ). Więc zapewne ( jeżeli był ) jakaś odmiana "pomroczności jasnej". Z punktu widzenia "menu" jak najbardziej wytłumaczalna. Rozprawa jest 3 lutego zapraszam. Dotyczy umorzenia postepowania, ale decyzją sądu, do której zapewne będę mógł się ustosunkować. Już raz miałem podobną rozprawę z pomawiającym i zakończyło się wyrokiem dla niego, więc nie "stresuję się". No chyba, ze pan prezes oświadczył, że to nie on pisywał na forum. Z punktu widzenia "menu" wigilii wszystko mozliwe. Ale w kontekście budżetu na rok 2009 to o czym piszemy to "sprawy poboczne". Może tak ktoś ( ja nie dyskutuję prezesem ) poprosi go o dokonanie oceny tego budżetu w jego 36 milionami długu. Sądzę, że taka wypowiedź w kontekscie "rozrywania szat" o zadłuzenie w poprzedniej kadencji będzie znacznieciekawsza. Odpowiedz Link
mieszkaniec.raszyna Re: Życzenia Świąteczne 12.01.09, 22:02 To może Ja zapytam? Panie Grzegorzu, odpowie Pan jak to jest z tym długiem. Pan wójt Rajkowski w kampanii wyborczej obiecał że na koniec jego kadencji po stronie długów widnieć będzie suma "0". Zarzucał jednocześnie p. Iwickiemu bodaj 10 mln długu. Pan Iwicki twierdził, że jest to dużo niższa suma, gdyż pozostawia na koncie zamrożone chyba coś około 6 mln. Wychodzi więc, ze faktycznego długu było coś około 4 mln. Mogę się oczywiście trochę mylić, wszak pamięć jest zawodna a od kampanii minęło 2,5 roku. Nie to jest jednak istotne. Zastanawia mnie, jak w 10 miesięcy Pan Rajkowski spłaci owe 36 mln planowane na koniec 2009 roku? Odpowiedz Link