adrianawx10
08.10.10, 22:43
witam
mam nadzieję , ze te forum jest jeszcze aktywne
, wczoraj przypadkiem przeczytałam artykuł o tej chorobie w czasopismie , weszłam na internet , żeby czegoś
więcej sie dowiedzieć i jestem prawie pewna ,że mam tę chorobę i to od kilkunastu lat.
Próbowałam się leczyć , chodziłam po różnych lekarzach . Zaczęłam od reumatologa jakieś 20 lat temu , reumatolog skierowal mnie do
neurologa , ten stwierdził po badaniach , że bóle jakie odczuwam pochodzą od kregosłupa, gdyż mam przepukliny międzykręgowe i ogólnie
kregosłup w kiepskim stanie.Przestałam chodzić po neurologach i chirurgach , gdyż kierują mnie na operacje. Ale w zeszłym roku
z powodu bólu bioder poszłam do ortopedy - ten stwierdził zapalenie tkanki miękkiej.Dał leki , które nie wykupiłam nawet , bo środków przeciwbólowych staram się połykać jak najrzadziej.Od wczoraj znów mnie boli prawa strona ciała , prawą dłonią nie mogę przekręcać na boki. Jestem księgową , praca przy komputerze od 15 lat , więc myślałam ze ta dłoń to pewnie od klikania..Od 2002
kiedy straciłam pracę w innej firmie , pojawiły się dolegliwośco jelitowe, które mam do dzisiaj. Myślę ze miałam depresję w tym czasie
do tego doszły kłopoty z częstym oddawaniem moczu, kłopoty ze snem, ponieważ z powodu bólu ciała po prostu się budzę.Najbardziej boli
odcinek lędźwiowo -krzyżowy , biodra , czasem tracę władzę w kolanie i mało się nie przewracam, oraz ramiona wraz z dłońmi.
Czytałam na tym forum , ze też niektóre osoby mają kłopoty z tarczycą , ja w przyszłym roku
będe miała operację wycięcia lewego płata.mam także kłopoty z pamięcią i wzrokiem co nie łączyłam nigdy z pozostałymi dolegliwościami. przez miesiąc czerwiec brałam Naproxen nowej
generacji,który przepisał mi laryngolog na zatoki i wierzcie mi ,nic mnie nie bolało przez cały
miesiąc. także pobyt w sanatorium w Połczyn Zdroju , gdzie leczono mnie borowiną całkowitą
takze bardzo pomógł - przez 2 lata nie miałam żadnych dolegliwości. Radzę Wam tego spróbować
mam nadzieję ze ktoś odezwie się na mój link