Dodaj do ulubionych

407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ

15.11.06, 10:31
Witam,
Od niedawna mieszkam na Zielonej Białołęce i całkiem niedawno zaczęłam czytać
forum. Bardzo się ucieszyłam, że powstanie nowa linia autobusowa, która
będzie
łaczyć naszą okolicę z metrem. Niestety przed chwilą strasznie, ale to bardzo
strasznie się zmartwiłam. Mieszkam na Berensona, ale tam strasznie daleko,
pod
granicą Marek. I niestety ten autobus jest dla mnie nieosiągalny. Czy nie
mógł
by robić jeszcze dodatkowo takie małe kółeczko jak 120 i 132? To naprawdę
niewiele. Obok nas jest już dużo bloków, a kolejne się budują i widzę jak
codziennie ludzie z tych bloków wędrują na przystanek 120 przy ulicy
Oknickiej.
TO TAKIE MALEŃKIE DODATKOWE KÓŁECZKO, PRZEZ OKNICKĄ. PROSZĘ.
Z pozdrowieniami dla wszystkich forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • kruchy111 Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 15.11.06, 12:28
      Ty juz przestań pchać następną linnie na ten grodzisk!!! tam i tak mało kto
      jedzie autobus dopiero zapełnia sie na przystanku gdzie wsiadaja mieszkańcy
      derb!
    • agn30ieszka Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 15.11.06, 14:18
      ale przecież i tak masz dwie linie, a mieszkańcy Derb muszą iść do przystanku
      ponad 1 km; poza tym linia 407 ma mieć jak najkrótszą trasę do metra, więc
      dodatkowe objazdy nie przyspieszą komunikacji
    • 1nefretete Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 16.11.06, 09:23
      Witam,
      Też potrzebuję dostać się do metra. Jak na razie chodzę prawie 2 km do
      Radzymińskiej. Każdy wie, że rano cenna jest każda minuta, a każda przesiadka,
      to stracone parę minut.
      No ale cóż niech się cieszą mieszkańcy Derb, tylko niech potem nie liczą na
      poparcie, w ewentualnie przyszłych sprawach, jeżeli mają takie podejście do
      innych mieszkańców Zielonej Białołęki.
      Pozdrawiam
      • agn30ieszka Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 16.11.06, 13:16
        przecież możesz korzystać z autobusów 120 i 132 (ten ostatni jedzie nawet do
        metra), masz bliżej niż ci z Derb, a też nimi jeżdżą
        • 1nefretete Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 16.11.06, 15:50
          witam,
          tak tylko 132 do metra to najbiedniej 35 min.biorąc pod uwagę trase 132, to
          życzyłabym sobie żeby w 35 min, mnie tam dowiozło.Z mostu Gdańskiego są jeszcze
          tramwaje. Akurat tamto miejsce- Rondo Babka mnie interesuje i wiadomo, że 20
          min. a 40 min. autobusem 132 to różnica.
          Pozdrawiam.
          • sibeliuss Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 17.11.06, 23:23
            Czy rozumiesz pojęcie linia przyspieszona?
            upując mieszkanie na prowincji powinnaś brać pod uwagę niedogodności dojazdu.
            Przez to małe kółeczko dojazd mieszkańców Debrów do metra wydłużyłby się o 8
            minut, a sama piszesz, że rano cenna jest każda minuta.
            • 1nefretete Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 20.11.06, 09:57
              Witam,
              Kolejny egoista. Jak dobrze czytałeś, to tez pisałam o cennych minutach rano. A
              gdybys miał małe dziecko i musiałbys rano chodzic prawie 2 km do przystanku z
              dzieckiem(bo dziecko do przedszkola)to tez bys podjął taki temat. Ludzie gdzie
              wasz altruizm? A jak sibelliuss'ie Ty kupowałaes mieszkanie, to tez chyba
              zdawałeś sobie sprawę z dojazdu, więc jak coś robić to dla wszystkich, a nie
              tylko myśleć o sobie. Nie znoszę takich egoistów.
              Pozdrawiam tych wszystkich, którzy potrafią myśleć o innych.
              • zbogdanca Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 20.11.06, 10:29
                Dwa lata temu zapadła decyzja. że 132 będzie z Głębockiej skręcać w TT i prostą
                drogą pojedzie wtedy do Modlińskiej. Na skutek protestów mieszkańców MAŃKI-
                WOJDY ZTM wróciło do starego wariantu, na okrętkę przez Bródno. Proponuję
                mieszkańcom z Twojego rejonu wrócić do tamtego pomysłu, bo w ten sposób możecie
                zaoszczędzić więcej niż 8 minut w dojezdzie do metra i nie przedłużać podróży
                innym współmieszkańcom ZB.
                • kruchy111 Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 20.11.06, 16:43
                  zbogdanca napisała:

> Dwa lata temu zapadła decyzja. że 132 będzie z Głębockiej skręcać w TT i
                  prostą
                  >
                  > drogą pojedzie wtedy do Modlińskiej. Na skutek protestów mieszkańców MAŃKI-
                  > WOJDY ZTM wróciło do starego wariantu, na okrętkę przez Bródno. Proponuję
                  > mieszkańcom z Twojego rejonu wrócić do tamtego pomysłu, bo w ten sposób
                  możecie
                  >
                  > zaoszczędzić więcej niż 8 minut w dojezdzie do metra i nie przedłużać podróży
                  > innym współmieszkańcom ZB.

daj sobie spokój z tym 132 przez TT korek od poloneza trzeba stać jak nie
                  dalej!!!!!!!!!! a dO metra w godzinach szczytu nie da sie wejsc!!!!! tylko mnie
                  denerwujesz a spod ratusza to ja wszedzie dojade!!! MAM 500 169 127 i wiele
                  innych autobusów
                  • zbogdanca Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 20.11.06, 17:20
                    Nie mam zamiaru nikomu grać na nerwach. Właśnie o to chodziło aby odezwali się
                    ludzie jeżdzący tym autobusem. Przyjmuję Twoje racje, jeśli inni tak myślą nikt
                    na siłę nie będzie forsował swoich pomysłów, szczególnie jeśli jest w
                    mniejszości.
              • agn30ieszka Re: 407 przez OKNICKĄ. PROSZĘ 21.11.06, 15:42
                ależ Ty też możesz wystąpić do ZTM o stworzenie dodatkowej linii przez Oknicką,
                oczywiste jest natomiast, że każdy najpierw myśli o swojej wygodzie i choć jest
                to egoizm nie widzę w tym nic nienormalnego;
                ciekawa jestem, czy altruistycznie wysłałaś jakąś propozycję do ZTM aby
                uruchomili linię bliższą osiedlu Derby, żeby nie musieli rano biec 1-1,5 km do
                120 i 132
                ponadto w rannych godzinach szczytu autobusy te kursują na przemiennie co ok. 8
                min, więc możesz dojechać do 500, 407 itd. bez większego kłopotu,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka