Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Miejski rower na prezent

IP: *.wegrow.domtel.com.pl 21.12.12, 14:08
    Hej!

Zbliżają się urodziny mojej najbliższej. Pomyślałem, że okres zimowy jest wbrew pozorom najlepszy do zakupu roweru. Ceny poza sezonem są na ogół niższe, a w internecie wybór wcale nie jest okrojony. Chciałbym kupić, ładny, stylowy rower miejski.

Moje znajome poleciły mi sklep NO FUEL, na którym dokonywały zakupów. Wstępnie wpadł mi w oko rower marki Batavus: www.nofuel.pl/blockbuster-plus-n7-damski.html

Nie znam się kompletnie na technicznych aspektach rowerów, dlatego proszę o poradę. Byłbym wdzięczny, gdyby inne propozycje również dotyczyły asortymentu własnie tego sklepu. Dysponuję budżetem 3500-4000zł, a moja dziewczyna ma 168cm wzrostu.

Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Miejski rower na prezent 21.12.12, 14:42
        Jeśli Batavus to tylko model Old Dutch. Założony budżet starczy na dwie sztuki.

Swoją drogą strasznie drogi sklep.
        • Gość: Giftrower Re: Miejski rower na prezent IP: *.wegrow.domtel.com.pl 21.12.12, 20:51
          Dlaczego tylko Old Dutch?
          Mam jeszcze jedno pytanko. Czy to właśnie do takich rowerów dedykowane są sakwy typu: www.nofuel.pl/akcesoria-i-cz/sakwy-i-torby/mirte.html ?
          • gom1 Re: Miejski rower na prezent 21.12.12, 21:03
            Gość portalu: Giftrower napisał(a):
            > Dlaczego tylko Old Dutch?

Bo Old Dutch to kwintesencja miejskiego roweru! Old Dutch w białym kolorze zrywa czapki z głów, sprawia że kury przestają się nieść, a kierowcy wpadają na latarnie :-)

> Mam jeszcze jedno pytanko. Czy to właśnie do takich rowerów dedykowane
            > są sakwy typu (...)

Rzekłbym że przede wszystkim do takich rowerów ;-)
            • Gość: Kasia Re: Miejski rower na prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 13:02
              Każdy pisze, że drogie... Na allegro pełno old dutchów z drugiej ręki. Ja właśnie się skusiłam i oszczędziłam 3/4 kasy. Z resztą nowy rower nie ma duszy, a używany ma w sobie TO coś! :)
        • Gość: gouty Re: Miejski rower na prezent IP: 194.156.44.* 22.12.12, 17:53
          W kategorii "ostre koło" mają rowery z piastami wielobiegowymi... ;-)
          Jeżeli nie Batavus, to całkiem fajny jest Styler 29 Sparty i rowery creme z serii Caferacer.
          Trochę ciężki ten batavus: aluminiowa rama, aluminiowy widelec i 18 kilo wagi... Ale jeżeli nie musicie targac rowerów po schodach, to nie ma znaczenia.
      • azm2 Re: Rower Audi 06.11.13, 13:53
        Z takim siodłem???
        Opona rozprułaby szew w gatkach :-)
      • dentisto Re: Miejski rower na prezent 04.12.13, 16:42
        3500 - 4000 to spora kwota jak na rowery miejskie i można się pokusić o takie jak Pashley BRITANNIA Midnight blue, ale moim zdaniem to nieco za wiele, tym bardziej gdy "ładny, stylowy rower miejski" kupisz za 1500 zł. :)
        • Gość: elektrofan Re: Miejski rower na prezent IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.13, 06:36
          Za 3500 to mozna kupic rower ze wspomaganiem elektrycznym.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka