lillylive 27.03.13, 11:46 Witam Czy ktoś z forumowiczów używa takiego zabezpieczenia? Zastanawiam się czy da radę spiąć tym u-lockiem dwa rowery do siebie?allegro.pl/u-lock-kryptonite-evolution-series-4-ls-nowy-uchwy-i3129411287.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 27.03.13, 12:33 Bardzo dobry wybór, chociaż możesz zastanowić się też nad zakupem "mocniejszej", żółtej odmiany - czyli New York. Zależy ile warte są dla Ciebie Twoje rowery :-) Model LS jest dość długi, więc ze spięciem dwóch rowerów i dodatkowo np. słupa nie będzie najmniejszego problemu. Do spinania tylko ram dwóch rowerów możesz kupić najmniejszy model - Mini. Jedna uwaga: LS z racji długości będzie dość ciężki. Kompromisem jest odmiana STD. Link Zgłoś
lillylive Re: Zabezpieczenie u-lock 27.03.13, 19:54 Super dzięki!!! Bardzo mi pomogłeś!!! Potrzebuję spiąć te rowery w piwnicy(mam wzmocnione drzwi). Link Zgłoś
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 27.03.13, 20:05 Pomyśl jeszcze o czymś takim: img64.imageshack.us/img64/9158/img3496a.jpg Kotwa Oxford Brute Force. Sam u-lock to właśnie Evo LS. Link Zgłoś
lillylive Re: Zabezpieczenie u-lock 27.03.13, 20:36 Dzięki serdeczne jeszcze raz rozważę to. Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Zabezpieczenie u-lock 31.03.13, 19:52 Trzymanie rowerów w piwnicy to pomyłka. Ja swoje maleństwa trzymałem pod łóżkiem czyli zawsze w zasięgu ręki. Link Zgłoś
lillylive Re: Zabezpieczenie u-lock 01.04.13, 20:58 robertrobert1 napisał: > Trzymanie rowerów w piwnicy to pomyłka. Ja swoje maleństwa trzymałem pod łóżkie > m czyli zawsze w zasięgu ręki. Taaaaaaaaaa.....szczególnie jak ma się do schowania 3takie "maleństwa" na 34metrach;-) Link Zgłoś
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 01.04.13, 22:42 lillylive napisała: > Taaaaaaaaaa.....szczególnie jak ma się do schowania 3takie "maleństwa" na 34metrach;-) Tak, ja też jestem ciekaw, jak robertrobert1 chowa pod łóżko dwa górale i dwa holendry - z czego te ostatnie używane codziennie, również zimą. Dla ułatwienia dodam, że moja sypialnia ma 10 m2 :-) Link Zgłoś
Gość: KLM Re: Zabezpieczenie u-lock IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.13, 17:05 może śpi na piętrowym, albo kupił dziecięcy segment z ikei, gdzie wyrko jest na poziomie metra osiemdziesięciu, a pod wyrko można wstawić biurko, szafę, kredens, dwa górale i jedną holenderkę :) Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Zabezpieczenie u-lock 06.04.13, 19:17 Gość portalu: KLM napisał(a): > może śpi na piętrowym, albo kupił dziecięcy segment z ikei, gdzie wyrko jest na > poziomie metra osiemdziesięciu, a pod wyrko można wstawić biurko, szafę, krede > ns, dwa górale i jedną holenderkę :) Dokładnie z tym, że łóżko wystarczy podnieść na wysokość 150 cm. Ja miałem wnękę o wymiarach 1,9 x 2,3 m więc bez problemu zbudowałem drewniany stelaż unoszący łóżko na odpowiednią wysokość. W ten sposób mieszkałem przez 10 lat a zimą rower bez najmniejszego problemu użytkowałem. Ot wystarczyło ruszyć mopem i szczotką. Link Zgłoś
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 06.04.13, 19:27 robertrobert1 napisał: > W ten sposób mieszkałem przez 10 lat a zimą rower > bez najmniejszego problemu użytkowałem. Cóż, jaki kraj takie parkowanie rowerów: www.bristen.pl/cyklista-miejski/szwecja-zima-2013/001.jpg Marzy mi się taki widok na moim osiedlu.. Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Zabezpieczenie u-lock 06.04.13, 19:11 lillylive napisała: > robertrobert1 napisał: > > > Trzymanie rowerów w piwnicy to pomyłka. Ja swoje maleństwa trzymałem pod > łóżkie > > m czyli zawsze w zasięgu ręki. > Taaaaaaaaaa.....szczególnie jak ma się do schowania 3takie "maleństwa" na 34met > rach;-) Żaden problem. Rusz głową a zobaczysz, że można. Ot wystarczy lóżko umieścic na wysokich nogach tak aby pod łózkiem na stojąco wjeżdżał rower a wówczas pod łóżkiem małżeńskim możesz umieścić wiele rowerów. Ja swego czasu składowałem aż 8 sztuk. Link Zgłoś
lillylive Re: Zabezpieczenie u-lock 27.03.13, 20:36 gom1 napisał: > Bardzo dobry wybór, chociaż możesz zastanowić się też nad zakupem "mocniejszej" > , żółtej odmiany - czyli New York. Zależy ile warte są dla Ciebie Twoje rowery > :-) > Warte ponad 7tys:-) > Model LS jest dość długi, więc ze spięciem dwóch rowerów i dodatkowo np. słupa > nie będzie najmniejszego problemu. Do spinania tylko ram dwóch ro > werów możesz kupić najmniejszy model - Mini. > > Jedna uwaga: LS z racji długości będzie dość ciężki. Kompromisem jest odmiana S > TD. Link Zgłoś
sbazyli Re: Zabezpieczenie u-lock 28.05.13, 21:59 Witam,z wpisu widze ze jestes w temacie,ja mam prosbe bys podal typ zabezpieczenia(moze byc lancuch) naprawde solidnego(atest)z solidnym zamknieciem dlugosci 1,5 bo musz lapac przednie kolo, a przy tym w cenie ok.100zl Dzieki Link Zgłoś
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 28.05.13, 22:29 sbazyli napisał: > naprawde solidnego(atest)z solidnym zamknieciem dlugosci > 1,5 bo musz lapac przednie kolo, a przy tym w cenie ok.100zl Sorry, tak to tylko w Erze :-) Na myśl przychodzi mi tylko hartowany łańcuch z Castoramy. Jest on sprzedawany w metrowych odcinkach (obsługa nie ma sprzętu do jego cięcia), w cenie ok. 70 PLN za sztukę. Do tego należy dokupić kłódkę, również hartowaną, za ok. 50 PLN. Taniej się nie da. Link Zgłoś
sbazyli Re: Zabezpieczenie u-lock 29.05.13, 23:05 U nas nie ma Castoramy,musze cos innego wymyslec.A co myslisz o palaku srednicy 14mim + linka 12-tka sa na Allegro dwu metrowe z szeklowymi zakonczeniami ,oba za 140zl.Pozdrawiam i dziekuje Link Zgłoś
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 29.05.13, 23:21 Czyli coś w ten deseń? Jest to jakieś rozwiązanie. Z tym, że linka powinna służyć jako dodatkowe zabezpieczenie dla kół, natomiast u-lockiem należy spiąć ramę i stojak. Tak jak na zdjęciu wykorzystanym w tej "ulotce": www.alfer.pl/Ulock.jpg Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Zabezpieczenie u-lock 30.05.13, 09:18 Można i takie patenty stosować zwłaszcza jak się zostawia rower na wiele godzin. Tylko czy to ma sens... W końcu rama zostanie, koła także ale pozostałe oprzyrządowanie będzie można w kilka chwil odkręcić. Ja spinam tylko ramę i jedno koło ze stojakiem a reszta jest wolna chociaż rama i jedno koło zdecydowanie kosztuje mniej niż pozostałe niezabezpieczone części. Link Zgłoś
sbazyli Re: Zabezpieczenie u-lock 30.05.13, 20:09 Dokladnie tak to sobie wyobrażałem ,dzieki za porade.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: b0b Re: Zabezpieczenie u-lock IP: *.static.chello.pl 09.04.13, 13:08 Nieco gimnastyki i udawalo mi sie przypiac ramami dwa rowery do stojaka rowerowego U-lockiem Abus granit 54, ktory chyba jest mniejszy od tego LS. Link Zgłoś
gom1 Re: Zabezpieczenie u-lock 02.06.13, 21:17 Jeszcze w temacie linek. Jest sobie takie zapięcie: www.sklep.wygodnyrower.pl/start/details/593/knog-kabana?pop=0&keyword=kabana Cena (109,90 PLN) sugeruje wyższą półkę. A ile naprawdę jest warte? Odpowiedź tutaj: www.youtube.com/watch?v=up9r9kU7MUY Co ciekawe, zapięcie sprzedawane jest w promocji z rowerem, którego wartość to ok. 1900 PLN. Szczerze mówiąc ja nie odważyłbym się zostawić roweru na mieście z tym zapięciem. Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Zabezpieczenie u-lock IP: *.dolsat.pl 20.08.13, 17:08 jak trzeba będzie ukraść to kontówke do światła i przetnie co podejdzie pod tarcze miasto- rower zabezpieczasz przed "dzieciakami, pijakami oraz chętnymi na przejażdżkę" a ZŁODZIEJA ROWEROWEGO tylko zniechęcasz poprzez wydłużenie czasu lub zmuszenie do użycia większych narzędzi w celu przejęcia roweru piwnica -ubezpiecz rower i zapinaj na ile wymaga tego ubezpieczyciel smutna prawda ja lemonda trzymam w domu a w piwnicy składaka ... a i tak się o niego boje bo szkoda link o prostych narzędziach i ich mocy ;) "Security on Sale Gun safe Prying video" www.youtube.com/watch?v=nBhOjWHbD6M Link Zgłoś