Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowerek biegowy co polecacie.

09.11.14, 09:04
    Chcę kupić dla córki która jest drobna,jaki polecacie bo nie chcę sie nabić w butelkę.
    Obserwuj wątek
      • rincono Re: Rowerek biegowy co polecacie. 12.11.14, 10:07
        dzieciusie3 napisała:

> Chcę kupić dla córki która jest drobna,jaki polecacie bo nie chcę sie nabić w b
        > utelkę.

Kiedyś kupiłem podobny do tego rowerek biegowy z metalową ramą, sztycą, kierownicą
        kołami z plastikowymi "szprychami" i grubymi miękkimi oponami
        ....
        etc

Wydaje mi się że nie był to najtrafniejszy wybór ponieważ rowerek był chyba za ciężki.

Wydaje mi się, że jednak lepszy byłby rowerek drewniany (tak, drewniana konstrukcja, koła drewniane tylko obite gumą).

Posadzić dziecko na jednym i na drugim i zobaczyć jak się czuje na każdym z nich.
      • motylanoga71 Re: Rowerek biegowy co polecacie. 12.11.14, 21:32
        Rowerek Puky. Moja i nie tylko moja corka po jezdzie na takim rowerku w ciagu 2 godzin przesiadla sie na normalny rower dwu kolowy. Puky jest fajny bo ma "podstawke" na nozki jak juz dziecko troche lepiej jezdzi to sie rozpedza i stawia na niej nozki trenujac rownowage i skrety.

dzieciusie3 napisała:

> Chcę kupić dla córki która jest drobna,jaki polecacie bo nie chcę sie nabić w b
        > utelkę.
      • zambiba Re: Rowerek biegowy co polecacie. 24.11.14, 13:00
        moi obaj synowie jeździli (a młodszy kończy jeździć) na drewnianym rowerku z pompowanymi kołami, kupionym na allegro 4 lata temu - noname
        mieliśmy dwa kryteria - miał być lekki (waży tylko 3,5kg) i wystarczająco niski aby dwulatek opierał się stopami na podłożu siedząc
        teraz wybór jest zdecydowanie lepszy niż 4 lata temu i ceny też spadły
        najlepiej pojechać z dzieckiem i pozwolić mu przymierzyć i wybrać
        --

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka