Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Author-vision

18.05.02, 21:08
    Prosze mi doradzic ,czy rowerek Authora_Vision ,jest wart swojej ceny(5600pln)?
    Ma RS Judy SL,i inne tam pierdoły,choc cos w nim musi kosztować ,prosze o
    rade,bo chciałem kupic fula Provereign Pro ,ale nie jestem zdecydowany Mysle,ze
    Vision (11,%) bedzie dla mnie lepszy przy podjazdach i sciganiu sie po
    ulicach...pozdrwiam ....eliot21
    Obserwuj wątek
      • stratoos Re: Author-vision 18.05.02, 22:14
        > Vision (11,%) bedzie dla mnie lepszy przy podjazdach i sciganiu sie po
        > ulicach...pozdrwiam ....eliot21

jesli Vision ma Ci sluzyc do scigania sie po ulicach to strata Twoich pieniedzy.
        Kup sobie kolarke...
      • pawel.szewczyk Re: Author-vision 19.05.02, 01:41
        Myślę że jest to przyzwoita cena za tej klasy osprzęt,choć obecnie na rynku
        rowerowym konkurencja jest ogromna i Author nie jest już tak atrakcyjny cenowo
        jak choćby w ubiegłym roku.Cena Visiona jest spowowodowana nie tylko bardzo
        dobrym osprzętem, ale również doskonałą ramą zrobioną z rur Columbusa (jedne z
        najlepszych).
        Jeśli chodzi o model Sovereign Pro to jego osprzęt jest tylko odrobinę gorszy
        od Visiona. Nie sądzę jednak aby rower full suspension za tyle pieniedzy
        (7400pln.) był odpowiedni do jazdy po ulicach...
        • eliot21 Re: Author-vision 19.05.02, 08:40
          No własnie,ten rower ma mi służyć nie tylko do jazdy po ulcach .Oczywiscie tego
          nie podałem,ale lubie jezdzić po lasach i bezdrożach,co do ulic to prawda,ze
          jezdze ,ale chodziło mi ze uzywam go tak jak wszyscy którzy czasami tez
          jeżdza .Ja lubie jezdzic po kazdej nawierzchni ,a zdażało mi sie kilka razy
          jezdzić sobie dziennie po 120km asfaltem ,ale i lasem....Więc chyba nie bede
          kupował roweru oddzielnie dla róznych nawierzchni.A na kolarke to na pewno nie
          wsiąde,to nie dla mnie maszyna...:-(
          Obawiam sie ,czy opony w tym Vision'ie nie beda za cienkie na wertepy(1,85-
          Panaracer)I jeszcze jedno pytanie ,w róznych katalogach i w sklepach ten sam
          model ma inny amortyzator .Czy jest jakaś róznica pomiedzu RS Judy SL a RS Duke
          XC?Podzrawiam ....Eliot21
          • pawel.szewczyk Re: Author-vision 19.05.02, 12:11
            Sądzę że Vision będzie jednak lepszym wyborem w przypadku opisanego stylu jazdy.
            Na bezdroża,leśne scieżki oraz asfalt Sovereign Pro to chyba lekka przesada...
            chyba że nie straszny Ci wydatek 7400pln.
            O opony Panaracer XC Pro nie obawiałbym się-jeździłem na nich i nawet większy
            piach czy korzenie nie są dla nich straszne.Ale jeżeli wolisz szersze to poproś
            w sklepie o wymianę na inny model-powinni na to przystać.
            Dziwi mnie tylko opisana specyfikacja,ja spokałem się tylko z wersją
            wyposarzoną w Judy SL. Jeśli znajdziesz model z RS Duke XC to polecam taką
            wersję(Duke jest lżejszy, sztywniejszy dzięki większej średnicy goleni a
            regulacje ma podobne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka