Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ktos ma moze Treka Madone SSL ?

04.06.05, 19:13
    Bo jestem ciekaw jak sie na tym jezdzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: mercx Re: Ktos ma moze Treka Madone SSL ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:05
        może napisz do Armstronga to ci da sie bzyknąć? Najtańsza wersja kosztuje ok
        6000 euro a tu ponoć spodenki za 60 zeta to zbędny luksus (w stosunku do
        niektórych ujeżdżaczy dwukółek to fakt) wiec nie licz że znajdziesz tu jakiegoś
        amatora tej maszyny . Ponoć w Europie jest ok 100 tych rowerów, z tego ok 20
        mają Niemcy (jak myślimy o tym samym rowerze)
      • spector1 Re: Ktos ma moze Treka Madone SSL ? 05.06.05, 14:39
        Trek madone SSL mozna kupic za $7000.

bicycleswest.com/site/itemdetails.cfm?ID=1412&Catalog=39
        Wlasciciele Trekow zawsze beda zachwalac,ze to jest najlepszy rower,
        pozbywaja sie oni starszych Trekow i kupuja Madone.
        Wlasciciele Cannondale,jezdza tylko Cannondale.
        Colnagowiec nie ujezdza Look'a.
        Na wyscigu niestety decyduja nogi a nie marka roweru.
        Wada seryjnych trekow jest slaba jakosc lakieru, siodlo i kola, ktore lubia sie
        decentrowac.
        Zalety, ktore potwierdzaja zawodnicy (cat1 i pro) ,to sztywnosc ramy,
        i tlumienie drgan.Komentarze rekreacyjnych kolarzy sa malo obiektywne.
        Jezeli ktos w plaskim terenie osiaga w jezdze godzinnej 40km/h na swojej
        maszynie nizszej klasy za $1000 to na Trek'u SSL uzyska srednia max
        42km/h.Wiecej mozna zyskac na podjazdach.

Spector

• Gość: mercx Re: Ktos ma moze Treka Madone SSL ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:05
          mnie na razie stać na madone bez kierownicy i klamkomanetek. Jak dozbieram do
          całości, upadnę na głowę i kupię to CUŚ to dam ci się nawet przejechać, ale to
          musiałoby być mocne stłuczenie mózgoczaszki raczej. Nie sądzę aby były
          jakiekolwiek trudności z lakierem. Poza tym rowery treka to z treka posiadaja
          właściwie tylko ramy i gwarancję więc nie przesadzajmy.
          Treka Madonne można kupić nawet za 5900. Model wszedł na rynek przed
          ubiegłorocznym TDF - specjalnie dla Armstronga. Nie jestem pewien ale uzył go
          chyba w specjalnej wersji podczas czasówki pod Alp d'Huez demolując rywali.
          Kłopot w tym że gdyby dać ten Ullrichowi to by mu niewiele pomógł. Komercja i tyle
          • Gość: Jack Re: Ktos ma moze Treka Madone SSL ? IP: 205.206.127.* 06.06.05, 16:26
            Witaj,
            Z tego co wiem Armstrong nie za b. lubi Madone. Uzywa b. czest starej wersji.
            Wydaje mi sie ze nawet nie korzystaj z nowego ulozenia na czasowce (stare
            aerobars, itd.), co wydaje sie dziwne, poniewaz caly ten 'design team' od Treka
            mial budzet ponad 1 mln. na udoskonalenie roweru. Potwierdza to dokladnie co
            powiedzial Spector. Orbea i w szczegolnosci Giant sa o wiele tansze. jakbym sie
            sprezyl to potrafilbym 'zlozyc' full Dura Ace powyzszych ram na pewno do 4000
            Can. Trek to byloby pewnie 1000 wiecej. Ogolnie panuje opinia ze Trek za b.
            tlumi drgania (ten starszy model), d. ludzi tak uwaza. Co do nowego Madone za
            malo osob na nim jeszcze jezdzi.
            Pzdr
            Jacek
            P.S.
            Powinnes tez zachowac wiecej szacunku dla Spector, bo jest to facet ktory
            naprawde zna sie na kolarstwie!
      • Gość: Jack Re: Ktos ma moze Treka Madone SSL ? IP: *.abhsia.telus.net 06.06.05, 07:27
        U nas (w Calgary) mozna go kupic za 6500 Can. (czy to jest ten sam osprzet czy
        gzie indziej tego nie wiem). Jechalem kiedys b. krotko na nim, wrazenia b.
        pozytywne, niestety za krotko aby wyrazac jakies sensowne opinie. Rower jest
        niesamowicie lekki i to sie od razu czuje. Co do wykonczenia to nie mozna nic
        zlego powiedziec, tylko kola mi sie nie podobaly (za ta cene to pasowaly by
        jakies ZIPP. Nawiasem mowiac to to teraz b. w 'modzie' sa Giant i Orbea (tansze
        i niektorzy mowia ze 'lepsze'.
        Pzdr
        Jacek
        • Gość: mercx Re: Ktos ma moze Treka Madone SSL ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:13
          nie bardzo widzę róznicę miedzy trekiem za 6000usd i orbeą za te same piniądze.
          To sa rowery z najwyższej pólki i różnią sie takimi detalami że nawet
          profesjonalista typu armstrong na rowerze skonstruowanym przez gianta wygrałby
          tdf bez problemu. To ze jeden jeździ na treku a drugi na giancie to wynika z
          kontraktu a nie z kwestii jakości która w każdym wypadku jest bardzo wysoka. Te
          rowery to już technologia kosmiczna, niemniej jednak dalej nikt nie wymyślił
          niczego lepszego nad prymitywne rozwiazanie jakim jest przerzutka , kaseta i
          wiecznie rozciągające się łańcuchy.
          Mnie się treki podobają, podobnie jak colnago i pinarello, ale to tylko wrażenia
          estetyczne. Kazdy rower za te pieniądze to mistrzostwo swiata
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka