Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

6 grudnia - zapalenie choinki.

04.12.05, 19:57
    No właśnie - o godz 18:00 tegoż dnia zostanie zapalonych 2 200 000 lampek na
    tym improwizowanym drzewie przed PKiNem. Może zatem spotkanie na Pl. Zamkowym
    o 17:30 i wspólny przejazd na miejsce docelowe, by wspólnie nacieszyć oczy i
    poczuć przedsmak świąt? : )
    Obserwuj wątek
      • beatboxer Re: 6 grudnia - zapalenie choinki. 04.12.05, 20:38
        Jestem za.... ale nie wiem czy bede<rotfl>
      • beno1 Re: 6 grudnia - zapalenie choinki. 04.12.05, 22:13
        Jedziemy, jedziemy!

beno
        • rano1 Re: 6 grudnia - zapalenie choinki. 05.12.05, 13:14
          No ja może podejdę. Kończę zajęcia na Wawelskiej po 17, więc zdążę.
          Czy coś mamy ze soba zabrać/ Zapałki ? :oD
      • czarny357 Re: 6 grudnia - zapalenie choinki. 06.12.05, 15:52
        Tak patrzę za okno w chwili obecnej i powiedzieć muszę, że pogoda zniechęca
        mnie do jazdy rowerem.. Lepiej na sobotę będzie przełożyć meeting.
        • beatboxer Relacja na gorąco 06.12.05, 20:13
          Witam!
          O godzinie 17:45, pod ogromna choinką na placu Defilad zjawił sie Jimmy oraz
          ja - BeatBoxer , czyli byli reprezentanci Masy. zebraóo sie sporo ludu. pogoda
          nie dopisała, było wietrznie, zimno wręcz mrozno, a do tego lało. Zjawiły sie
          ekipy telewizyjne. Nagle pan organizator około godziny 18:00 orzekł, iż
          choinka "zapłonie" za 10 minut... I tak to czekalismy do 18:20... Zaczęło sie
          odliczanie... 10..9..8......3..2..1..ii? Nic.... ludzie wpadli w jek zawodów,
          Skelerowski gwizdek poszedł w ruch. Jednak nie trzeba było długo oczekiwac...
          pojawiły sie sztuczne ognie... Nagle, powoli choinka zaczeło sie oswietlac -
          najpierw paski poziome tuz obok siebie, potem paski piosowe mniej wiecej w
          odleglosci 40 cm od siebie, a na kończu designy roznorakich dzwoneckow, wstazek
          czy bombek. Wygladalo slicznie - w tle ciągle huczaly fajerwerki. Gdy pokaz sie
          zakończył organizator oglosił, ze choinke "millenium" bedziemy mogli podziwiac
          az do (chyba)10 stycznia! Wrażenia cudowne.. jednak REPREZENTANCI Warszawskiej
          masy Krytycznej sie nie pojawili(przynajmniej ja zadnego anie na rowerze, ani w
          kamizelce nie widziałem).... i ładnie to tak?:)

Pozdrawiam sniegowo

BeatBoxer
          • roweroraffi Re: Relacja na gorąco 06.12.05, 23:19
            beatboxer napisał:

> pogoda
            > nie dopisała, było wietrznie, zimno wręcz mrozno, a do tego lało.

Jeżeli dla kogoś +5 to mroźno, a niewielki wietrzyk to wietrznie, to strach
            pomyśleć co byś powiedział o takiej np Masie Podwodnej, gdzie naprawdę wiatr
            dawał czadu, a deszcz padał, a nie tylko kapał.

> Gdy pokaz sie
            > zakończył organizator oglosił, ze choinke "millenium" bedziemy mogli podziwiac
            > az do (chyba)10 stycznia!

Po pierwsze to nie choinka, tylko jakaś stalowa konstrukcja imitująca, a po
            drugie z nazwą to się tak o 5 lat spóźnili :-P Po trzecie, to osobiście uważam,
            że Warszawa powinna wydawać pieniądze na poważniejsze rzeczy niż świecenie się
            przez ponad miesiąc dwóch milionów wpierdzielajacych prąd kilowatami lampek.

> Wrażenia cudowne.. jednak REPREZENTANCI Warszawskiej
            > masy Krytycznej sie nie pojawili(przynajmniej ja zadnego anie na rowerze, ani w
            > kamizelce nie widziałem)

Cóż, niektórzy mają ciekawsze rzeczy do roboty niż ogladanie włączania światełek
            na choince ;-) A jeżeli nie, to do domowej choinki i włącznika też mają bliżej
            niż na pl. Defilad :-P
            Zrozumiesz to pewnie jak kiedyś będziesz miał te 19 lat, pójdziesz na studia,
            zaczniesz pracowac itp. W szkole podstawowej (gimnazjów za moich czasów nie
            było) to ja też miałem dużo czasu na takie pierdoły.

> Pozdrawiam sniegowo

A widzisz gdzieś śnieg? ;-)
            • schwefel Re: Relacja na gorąco 08.12.05, 00:36
              roweroraffi napisał:
              >a po drugie z nazwą to się tak o 5 lat spóźnili :-P Po trzecie, to osobiście
              >uważam, że Warszawa powinna wydawać pieniądze na poważniejsze rzeczy niż
              >świecenie się przez ponad miesiąc dwóch milionów wpierdzielajacych prąd
              >kilowatami lampek.

Nazywa się millenium bo bank millenium sponsoruje jej zasilanie, czyli 2
              generatory prądu na ropę. Ekologicznie jak nic:P A miasto nie wydaje ani
              złotówki na zasilanie tej "choinki".
              • stegnex 10 grudnia godz. 16.30 kolejna choinka!!!! 08.12.05, 14:21
                Witam serdecznie... hi, hi, hi.

Będzie mikołajkowo!!!
                Aż z laponii przyjedzie do Warszawy prawdziwy Święty Mikołaj. Do stolicy
                zaprosił go urząd miasta, który 10 grudnia organizuje przed PKiN
                imprezę "Zakochaj się w świąteczenj Warszawie".
                Tymczasem w niedzielę stanęła prze PKiN największa żywa choinka w stolicy.
                Lampki zapali na niej prezydent - wszystkich lubiących pojazdy napędzane siłą
                ludzkich mięśni - Lech Kaczyński w asyście Św. Mikołaja. o godz. 16.30 dnia 10
                grudnia. Na niebie zabłysną sztuczne ognie i zagra orkiestra Reprezentacyjna
                Policji!!! Oprócz tego kolędowanie z góralami z Wisły... i wróżenie góralskie -
                kiedy w stolicy zostanie wybudowany tysięczny kilometr ścieżki rowerowej. No i
                zagra jeszcze Zakopower. Będzie można się też przejechać zabytkowym
                tramwajem... aaaaalbo nawet rowerem Raffiego... z kredensem ;-)))

No cóż... komu mało choinek i sztucznych ognii to niech przybędzie!

Pozdrawiam deszczowo
                VITO GL 5 Stegny/Mokotów region Południowy
                • stegnex P.S. 10 grudnia godz. 16.30 kolejna choinka!!!! 08.12.05, 14:25
                  - zgadnijcie jakich wyżej wymienionych atrakcji niestety zabraknie?!

• roborobi Re: P.S. 10 grudnia godz. 16.30 kolejna choinka!! 08.12.05, 14:59
                    Stawiam na wróżenie góralskie - kiedy w stolicy zostanie wybudowany tysięczny
                    kilometr ścieżki rowerowej.

Pozdrawiam, Robert.
            • freaky_mati Re: Relacja na gorąco 08.12.05, 22:49
              Beatboxer napisal:
              >jednak REPREZENTANCI Warszawskiej masy Krytycznej sie nie pojawili
              >(przynajmniej ja zadnego anie na rowerze, ani w kamizelce nie
              >widziałem).... i ładnie to tak?:)
              Nie masz racji, ja przyjechalem zobaczyc zapalenie tej choinki.

roweroraffi napisał:
              >Cóż, niektórzy mają ciekawsze rzeczy do roboty niż ogladanie
              >włączania światełek na choince ;-) A jeżeli nie, to do domowej
              >choinki i włącznika też mają bliżej niż na pl. Defilad :-P
              >Zrozumiesz to pewnie jak kiedyś będziesz miał te 19 lat,
              >pójdziesz na studia, zaczniesz pracowac itp. W szkole
              >podstawowej (gimnazjów za moich czasów nie było) to ja też
              >miałem dużo czasu na takie pierdoły.
              Raffi, cos Cie chyba ugryzlo. Ja tam mam te swoje 20 lat, studiuje i nie
              uwazam, ze zobaczenie tego widowiska bylo strata czasu. Zamiast snuc jakies
              teorie, to bys sie zjawil na Pl. Defilad i zobaczyl jak bylo fajnie.
              Fajerwerki, muzyka i gra swiatel. Ja mam ogolnie pozytywne wrazenie. Nawet
              deszczowa pogoda przestala miec jakiekolwiek znaczenie, gdy na choince zablyslo
              ponad dwa miliony swiatelek a niebo rozjasnily sztuczne ognie.

Pozdrawiam,
              Mati
          • szczurrru Czy ty siebie kiedys czytales???? 08.12.05, 17:41
            beatboxer napisał:

> Witam!
            > O godzinie 17:45, pod ogromna choinką na placu Defilad zjawił sie Jimmy oraz
            > ja - BeatBoxer , czyli byli reprezentanci Masy. [...] jednak REPREZENTANCI
            >Warszawskiej masy Krytycznej sie nie pojawili

Czyli albo siebie nie czytasz, albo jestes reprezentantem ciemnej masy, a
            reprezentnci warszawskiej masy krytycznej sie nie pojawili.. :>

i co to jest jęk zawodow???

>nie pojawili(przynajmniej ja zadnego anie na rowerze, ani w
            >
            > kamizelce nie widziałem)...

jak nie jest na rowerze to po co ma byc w kamizelce?? :|

a tak BTW to ten bamnk milebnium juz lepiej by zafundowal jakies prezenty
            dzieciom z domow dziecka, albo obiady dla najubozszych.. by moze dostali jakas
            nafgrode, a to bylby wiekszy prestiż chyba..
            • beatboxer Re: Czy ty siebie kiedys czytales???? 08.12.05, 17:59
              Szcuru zajmij sie "Chlebem ze smalcem", a nie komentujesz moje niepoprawne
              logicznie zdania;P
              • mnich_natolin Re: Czy ty siebie kiedys czytales???? 08.12.05, 19:04
                A ty boxer uwazaj u siebie na dzielnicy bo sie jej boisz <OMG> i mozesz miec
                szanse na wyprobowanie swoich boxerskich zdolnosci ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka