luisszefka 21.02.03, 09:59 Ciekawa jestem czy ktoś jeździ na rowerch polskich producentów , marki Victus, Kross i in. Co o nich sądzicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
yuurei Re: Polskie rowery 21.02.03, 21:49 luisszefka napisała: > Ciekawa jestem czy ktoś jeździ na rowerch polskich producentów , marki > Victus, Kross i in. Co o nich sądzicie? Jeździć nie jeździłem, ale słyszałem pochlebne opinie o Victusach. Ale opinia opinią a własne zdanie własnym zdaniem :) Link Zgłoś
skuter70 Re: Polskie rowery 24.02.03, 08:57 ja tez nie jezzdzilem:) ale na moje oko najlepiej prezentuje sie unibike Link Zgłoś
adliszew Re: Polskie rowery 22.02.03, 17:53 Chej ! Ja miałem długi czas Victusa Mefisto. Części po kolei się wykruszały, i na ich miejsce wchodziły nowe. Funkcja roweru coraz bardziej spadała. W ostatnie wakacje pękła mi dolna rura ramy przy główce, no i postanowiłem wykorzystać ten znak z góry ( nie będę pisał, że od boga, żeby nie obrażać uczuć religijnych ) żeby trochę zoptymalizować ramę. Cztery główne zmiany : Główka 1 1/8 cala, obniżenie z 21 do 17-18 cali, skrócenie ramy o ok. 3 cm, no i dołożenie mocowania do tarczówki. Rama stalowa, więc spawacz wziął poniżej 100 zł. Ramę pomalowałem, żeby do widelca pasowała, i nakleiłem naklejki "Victus" i "Mefisto", już ionne niż oryginalne, ale treść taka sama. Na tym sprzęcie wreszcie mogłem dorównać kolegom z EM. Ostatnio jednak sprawiłem sobie ramę aluminiową, a ta od Victusa chyba będzie służyć jako miejski złom, ze sztywnym widelcem i tanim osprzętem. Link Zgłoś