Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trek czy warto

IP: *.hsd1.mi.comcast.net 24.08.06, 21:24
    Wiatam serdecznie, pytanie czy warto kupic rower tej marki, moja jazda bedzie
    glownie w miescie i w bardzo lekkim terenie. Nie jestem fanatykiem chce miec
    dobry sprzet ktory troche pojezdzi, czy trek to takie rowerowe BMW?
    mam kase i chce dobry sprzet czy warto go kupic? czy dla laika i lenia taki
    sprzet to sie oplaci, czy sa jakies inne opcje(firmy)
    dzieki za pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: k-li Re: Trek czy warto IP: *.aster.pl 24.08.06, 21:31
        Powiedziałbym raczej, że Trek to taki rowerowy Volkswagen. Mało oryginalny i nic
        szczególnego pod względem technicznym (szczególnie tańsze modele), ale mimo to
        godny zaufania. Bierz!
        • Gość: Steve Re: Trek czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:08
          Bierz!.. ..ale z głotą teraz są przeceny własnie tej firmy. Najlepiej spróbuj
          znaleść na necie coś bo cena / jakość trek ma znakomitą a jeszcze z obniżką...
          wystarczy ruszyć głowa. POZD.
      • Gość: Posiadacz Re: Trek czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:40
        Ja ze swojej strony polecam jak najbardziej. Do jeżdżących po wybitnie górzystym
        terenie nie należę, ale lubię czasem przejechać gdzieś przez las, jeżdżę też po
        asfalcie. Jakieś 2 miesiące temu zakupiłem sobie Treka 3900 (dostałem go w
        promocji za 1,3 tys. zł) a mojej kobietce przypadł do gustu Trek Navigator 100
        (nietypowy rower miejski, bo ma praktycznie osprzęt "górala", jednakpozycja
        jazdy, siodło i kierownica są jak najbardziej stworzone do jazdy
        "relaksacyjnej). Z czystym sumieniem mogę polecić tę markę. Na pewno się nie
        zawiedziesz.
        • Gość: jery Re: Trek czy warto-niewarto !! !! IP: *.aster.pl 26.08.06, 10:13
          W grudniu 2005 kupilem treka 6700 okazyjnie co prawda - po przejechaniu 800 km polecial gwint przy ramieniu korby przy czym dodam ze przy normalnej jezdzie - pojechalem z tym do sklepu tam oznajmiono mi ze laczenia -ramie korby pedal nie obejmuje gwarancja - zadzwonilem i napiselm do dystrybutora treka na polske -tam tam tez mnie olali - na koniec sklep interwanowal w shimano (pedal i korba sa tej firmy ) tez olali.do teraz z ta sama korba mam problemy -co chwial sa w niej luzy -wniosek chyba jest taki rowery tej marki sa byle jak skrecane
          + firma klientow nie szanuje -wczesniej jezdzilem gary fisher - gf nalezy do koncernu trek - gf sa duzo tansze !! maja ten sam osprzet - i zadnych problemow technicznych !!
          • qare Re: Trek czy warto?-warto !! !! 26.08.06, 10:55
            Jesteś chyba pierwszą osobą, która ma taki problem i z tego co piszesz to raczej
            wina korby. Więc przestań przelewać frustrację na każdego Treka bo sam jeżdżę
            modelem 6500 i znam kilka osób, które też jezdżą\ na tym sprzęcie i nikt nie ma
            najmniejszych problemów nawet z regulacją.. Skoro jesteś tak niezadowolony to
            sprzedaj i kup GF, którego tak wychwalasz..
            • Gość: Steve Re: Trek czy warto?-warto !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 21:57
              Jak mogli cię wypuścić choćby serwisanci ze sklepu z niedokręconymi w treku
              częściami i niesprawna korbą. To nie tyle zależy od roweru co do tych, którzy
              bezpośrednio powinni sprawdzać si składać sprzęt ostatecznie przed jazdą. U nas
              był taki sam problem właśnie z rowerami trek i kellys, że wychodziły totalnie
              niedosprawdzane z "pewnego sklepu" po roku działalności już go nie ma, a treki
              można nabyć kompletnie wszędzie. POZDR.
              • Gość: speed Re: Trek czy warto?-warto !! !! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.08.06, 22:33
                wąchaj dupę Steve Znasz się jak mało kto.
                • Gość: Trek27 Re: Trek czy warto?-warto !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:03
                  Niestety nie mogę się z toba zgodzić bo człowiek ma racje. Kupiłem 2 sezony
                  temu treka 3900 w salonie w Krakowie i nie wliczając źle złożonych kół, co
                  potwierdził inny serwis miałem również liczne problemy z osprzetem spowodowane
                  właśnie nie tyle co exploatacją, co niedopracowaniem od trek serwisantów.
                  Gratulacje dla speed za BARDZO WYSOKI POZIOM INTELEKTUALNY W JEGO
                  WYPOWIEDZIACH. Napiszcie jak z waszymi trekami było i czy mieliście równiejeż
                  nieprzyjemności ze strony service strong manów
                • Gość: Steve Re: Trek czy warto?-warto !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:07
                  Również gratuluje poziomu intelektualnego. Trek27 a jak objawiło się złe
                  sprawdzenie osprzętu przez serwis? POSYPAŁ SIĘ CZY CO??
      • Gość: Maniek Do steve IP: *.elpos.net 25.08.06, 09:20
        A gdzie ty znalazleś przeceny na treka poza tymi na stronie oficjalnej?
        • Gość: Steve Re: Do steve IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:41
          U nas już są przeceny 15-25 % do października wszędzie już będą. POZDRAWIAM!
          • Gość: Maniek Re: Do steve IP: *.elpos.net 25.08.06, 18:33
            Co to znaczy u nas? Gdzie dokładnie. Szukałem treka 6500 i wszędzie stoi ta
            sama cena
            • Gość: Steve Re: Do steve IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 21:50
              Podałem przykład... ...sieć FAN SPORT treki -15% poczekaj jeszcze chwilę to
              będzie jeszcze większy upust nie ma cosię napalac na dniach, bo poprostu w
              październiku cena w głowie się nie mieści. pOZDRAWIAM!
      • Gość: nieleńsię Re: Trek czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:57
        Co jest z tym trekiem,czy na tym forum jest towarzystwo wzajemnej adoracji tej
        firmy.Są rowery innych firm wg. mnie ciekawsze i tańsze ale ten problem był już
        tyle razy poruszany że wystarczy poszukać.A dla lenia wystarczy rower z marketu
        no chyba że chce poszpanować to są jescze droższe marki.Pozdrower!
        • Gość: bassPL Re: Trek czy warto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.08.06, 02:07
          każda pliszka swój ogonek chwali
          chyba tak to było ?
          A niezależnie to sam też jeżdżę Trekiem 6500
          :)
      • Gość: Maniek Re: Trek czy warto IP: *.elpos.net 26.08.06, 19:33
        Pobiegaj po sklepach , przypasuj tyłek do siodełka. Porównajk inne marki .
        Zobaczysz.
        • Gość: trek 7300fx Re: Trek czy warto IP: *.kolornet.pl 29.08.06, 22:27
          Moim zdaniem nie warto.
          Pewnie to dziwne co napisałem biorąc pod uwagę że jeżdżę od kilku lat
          TREKIEM 7300 FX. Eksploatuje go dość ostro.
          Z perspektywy tych kilku lat mam już dużo większe doświadczenie niż w momencie
          zakupu roweu.
          Kupując TREKA płaci się więcej za markę.
          A marka to nie to samo co jakość.
          W sumie jestem zadowolony ze swojego roweru choć mam z nim trochę problemów
          których serwis ni jak nie umie wyeliminować (choć to podobno jeden z najlepszych
          w Krakowie). Trochę wkurzające.

Dziś gdybym miał kupić rower jeszcze raz to nie kupiłbym Treka. W tej samej
          cenie kupiłbym prawdopodobnie lepiej wyposażone rowery AUTHORA lub WHEELERA.
          A obie marki są tak samo dobre. Moja żona ma WHEEELERA CROSS 2600 i jest super.

Pozdrawiam i życzę trafnego zakupu
          • Gość: Steve Re: Trek czy warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 00:13
            Poprostu to jest wina tych skur... co składają treki. Tak samo jest z kellysami
            byłyby porządne, gdyby nie fakt, że zajmują się nimi ludzie, którym oddaje się
            naprawde znakomity sprzęt w niepowołane ręce. WHEELER od fabryki praktycznie
            nadaje sie do ostrej jazdy, a komponenty w rowerach ego typu nie sprawują się
            świetnie, ale wręczznakomicie. Wszystko dobrane klasa do klasy. Author spisuje
            się podobnie, ale nie idealnie. Samj używam ram AUTHORA, ale tylko dlatego, że
            Author wypuszcza od siebie RURECZKI Columbusiqa;)(oczywiście w wyższych
            modelach) a rurek tych nie trzeba dłużej opisywać bo wiadomo o co chodzi i jak
            śmiga... ...Gdyby trek i kellys wypuszczały od siebie tak dobrze złożone
            sprzęty jak author i weeler, a na swoich standardowych komponentach, to jazda
            byłaby poprostu marzeniem... ...zobaczymy w przyszłości...
            • Gość: jackk3 Re: Trek czy warto IP: *.ptr.terago.ca 30.08.06, 16:44
              Co wy sie czepiacie tego Treka? Firma jak firma, tylko duza. Robia rowery tanie
              i drogie, slabe, przecietne i najlepsze. Gdyby nie Trek to pewnie dzisiaj dalej
              bysmy sie tlukli na Cro-Mo ramach (albo przynajmniej wszystko by sie opoznilo o
              dobre 10 lat). Dostaje sie to ile sie placi. Najlepsze Treki skladane sa w USA,
              praktycznie recznie, co bardzo malo firm teraz robi. I za to sie placi. Poza
              tym Trek ma jedna z najlepszych gwarancji. I to tez jest wazne. Trzeba pamietac
              ze to jest olbrzymia firma, ktora produkuje dziesiatki modeli.
              Pzdr
              • Gość: tom Re: Trek czy warto IP: *.toya.net.pl 01.09.06, 10:45
                Wg mnie warto, ale radzę poczekać na przeceny. Kupiłem model 4400, który wg ceny
                katalogowej kosztował 2190 zł, w grudniu ubiegłego roku zapłaciłem za niego 1500
                zł. Z rowerkiem nie mam żadnych problemów, za wyjątkiem tego, że wciąż mi mało
                jeżdżenia na nim ;)
      • Gość: Maniek Re: Trek czy warto IP: *.elpos.net 02.09.06, 19:18
        Własnie wróciłem z przejażdżki 3900cetką. Było trochę piaszczystych górek po
        lesie. Leśny tor rowerowy. Stwierdzam że osprżet w tym modelu a szczególnie
        przednia przerzutka to gó...
        • Gość: mk Re: Trek czy warto IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 21:27
          Rowery takie jak Trek czy Scott mają zawsze porządną ramę, a reszta osprzętu jest już gorsza do poziomu jaką prezentuje rama, ale ma to swoje zalety, ponieważ w przyszłości w taką ramę nie żal jest dac osprzętu wyższej półki.
          • Gość: Maniek Re: Trek czy warto IP: *.elpos.net 02.09.06, 21:30
            Tak zrobię, pierwsza do wymiany pójdzie przednia przerzutka. Tylne alivio jakoś
            działa.
            • Gość: michal Re: Trek czy warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:12
              No a jeszce co do Treka to model 6500 slysze ze ok a co jakbym dołozyl troche
              kasy-pewnie z jeszce raz tyle i kupil 8500 prosze o opinie-czy zainwestowanie
              tej kasy sie oplaci-czy to rower do czego innego czy po prostu o niebo
              solidniejszy ale mniej wiecej do tego samego? A i jescze jedno-mieszkam w
              oklolicy gdzie do jakiegos terenu trudniejszego muse pojechac kilka kilometrów
              asfaltami i betonem-ludzie sie beda smiac jak tym rowerem wyjade na droge??-czy
              nim w ogole da sie jezdzic po drodze?dzięki bardzo a jeszce czym sie rozni 8500
              od 8000-ten drugi to dla dziewczyn czy jak??
      • Gość: z$ trek 3900 kupiony w sierpniu (himal sport tychy) IP: *.crowley.pl 24.09.06, 22:01
        Przejechane 600km. Po przeglądzie gwarancyjnym. Trasy - lasy i asfalt. Jeździ sie super. Narazie nic strasznego sie z nim nie dzieje.
      • Gość: Jarek Re: Trek czy warto IP: 206.158.107.* 26.09.06, 20:34
        Zgodze sie z wczesnejszymi wypowiedziami, ze wiele zalezy od sposobu zlozenia,
        i przede wszystkim ekploatacji roweru (mozna 'zarznac' najlepszy, i najdrozszy
        rower na komponentach klasy XTR czy DA). Osobiscie mam dobre doswiadzenie z
        rowerami tej marki, chociaz zgodze sie, ze sa one troche drozsze niz rowery
        innych, konkurencyjnych firm. Z drugiej strony Trek produkuje tylko ramy, i
        ewentualnie kola, siodelka, mostki itp (Bontrager), przezutki, korby, lancuchy
        i kasety sa juz produkowane przez innych, a te rzeczy zazwyczaj sa podatne na
        usterki i zuzycie.

pozdrowienia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka