Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wspólny Bilet KM – ZTM

02.11.06, 09:19
    Nareszcie:

www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/4/317.html
    W związku z zakończeniem trwających od kilku tygodni rozmów pomiędzy przedstawicielami Kolei Mazowieckich, Zarządu Transportu Miejskiego oraz Urzędu m.st. Warszawy dotyczących realizacji projektu biletu aglomeracyjnego, podjęto decyzję o objęciu „wspólnym biletem” całego obszaru Warszawy. Dzięki temu od 1 listopada do końca br. mapa warszawskich połączeń w ramach „wspólnego biletu” zostanie uzupełniona o dwa odcinki: Warszawa Choszczówka i Warszawa Wola Grzybowska.
    Zmieniona zostanie także wysokość dopłaty za bilet KM do Warszawskiej Karty Miejskiej. Podróżny zamiast 10 zł zapłaci 5 zł.
    W ramach tej oferty podróżny będzie mógł odbywać przejazdy pociągami na obszarze ograniczonym stacjami: Warszawa Ursus, Warszawa Gołąbki, Warszawa Choszczówka , Warszawa Wola Grzybowska, Warszawa Jeziorki, Warszawa Falenica.
    Natomiast od nowego roku osoby posiadające Warszawska Kartę Miejską będą mogły podróżować w obrębie Miasta Stołecznego Warszawa pociągami Kolei Mazowieckich bez dodatkowych opłat.
    Planowane jest także wprowadzenie w przyszłym roku biletu elektronicznego kodowanego na kartach mikroprocesorowych, który będzie kompatybilny z Warszawską Kartą Miejską.
    Jednocześnie ZTM oraz KM będą prowadziły rozmowy z przedstawicielami zainteresowanych gmin dotyczące ich udziału i współfinansowania projektu „wspólnego biletu” na obszarze całej aglomeracji warszawskiej w tzw. drugiej strefie. Zaproszenia zostały wysłane do 13 gmin, m.in.: do Pruszkowa, Piastowa, Wołomina, Piaseczna, Legionowa.

Pozdrawiam
    Ja
    Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski
    forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com
    Obserwuj wątek
      • velogustlik i jeszcze jeden i jeszcze raz;o). P&R 02.11.06, 09:26
        Czy komuś tyle razy co mi udało się przez przypadek zachaczyć/zahaczyć o ENTER;o)?

Jak to jest z rowerami:
        www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/105.html
        "W dniach 28.04.2006 r. - 30.09.2006 r. obowiązuje promocja darmowego przewozu rowerów w pociągach KM."
        To praktycznie połowa mojego sezonu. Fakt, że ta mniej rowerowa bo kto w wakacje odwiedza szkołę;o).

Jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałem, że rozpisany był przetarg na budowę 50 miejscowych parkingów na podwarszawskich stacjach KM? Jaki jest ich wynik? Widzieliście, że gdzieś coś się dzieje.

Jedyne co znalazlem, po kliknieciu w baner:
        www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/4/207.html
        W Legionowie nic się nie dzieje w tej sprawie. A gdzie indziej?

Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski
        forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com
        • meteor2017 Re: i jeszcze jeden i jeszcze raz;o). P&R 02.11.06, 19:02
          > Jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałem, że rozpisany był przetarg na budowę
          > 50 miejscowych parkingów na podwarszawskich stacjach KM? Jaki jest ich wynik?
          > Widzieliście, że gdzieś coś się dzieje.

Ja nie widziałem... Obecnie w Żyrardowie jest remont dworca, więc jak już się
          skończy, to rzuce okiem jak rozwiązano tutaj kwestię rowerową. A poza tym to
          chyba jak coś było to jest i raczej nic nowego nie przybyło. A wygląda to tak:

Grodzisk Mazowiecki (pod tą kupą jest stojak, a z drugiej strony jeszcze jeden):
          img305.imageshack.us/img305/8181/4316br4.jpg
          img142.imageshack.us/img142/7361/4317pp2.jpg
          Milanówek:
          img416.imageshack.us/img416/3870/4319tc7.jpg
          Jaktorów (jako typowy reprezentant wiejskiej stacyjki):
          img305.imageshack.us/img305/9335/6195at8.jpg

> Jedyne co znalazlem, po kliknieciu w baner:
          > www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/4/207.html
          > W Legionowie nic się nie dzieje w tej sprawie. A gdzie indziej?

To niewiele... zwlaszcza jesli sie wezmie pod uwage, ze o rowerach nie ma tam
          ani słowa - tylko o parkingach samochodowych.
        • jacekglm Re: i jeszcze jeden i jeszcze raz;o). P&R 03.11.06, 01:21
          > Jeszcze jedno. Może pamiętacie jak pisałem, że rozpisany był przetarg na budowę
          > 50 miejscowych parkingów na podwarszawskich stacjach KM? Jaki jest ich wynik?
          > Widzieliście, że gdzieś coś się dzieje.
          >
          w Piasecznie cały czas jest wyłaniany wykonawca:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka