Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowery Holenderskie

IP: *.lobos.com.pl 29.05.07, 12:47
    Witam serdecznie.
    Obecnie panuje moda na rowery holenderskie w Krakowie i nie tylko.

Pozwolę sobie przesłać informację na temat ROWERÓW HOLENDERSKICH, bo to nie
    żaden marketing ale mam nadzieję że nasze miasta zamienią się kiedyś w jedną
    ścieżkę rowerową - kto był w Holandii, wie o czym mowa.

Jeśli rozglądasz się właśnie za dobrym i szykownym rowerem to zapraszam na
    stronę www.roweryholenderskie.prv.pl/

Może znajdziesz coś dla siebie.
    Rowery mam do sprzednia i są do oglądnięcia w Krakowie lub w Wieliczce.

Moj mail to mapelc@o2.pl

Może ze starego Golfa przesiądziesz się na Amsterdama - ja już tak zrobiłem!
    Klimy nie trzeba :)

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • totutotu Re: Rowery Holenderskie 30.05.07, 13:30
        Cena 380 zł za używany stary rower bez przerzutek to przesada. Ja kupiłem
        podobny ale ładniejszy rower za mniej niż połowę tej ceny.
        • tiresias Re: Rowery Holenderskie 30.05.07, 13:54
          jeden mój znajomy kolega z Holandii (z którym czasem ścigam się na rowerze wokół
          słonecznej Brabancji) powiedział mi kiedyś tak (w języku szekspirego): "Stary,
          możebyśmy tak zorganizowali eksport rowerów z Holandii do Polski - u nas tego
          szmelcu całe góry a więc może jakaś kasiorka do wzięcia by była?"
          Taki przeciętny Holender to łeb do interesów ma niewąski. Podobno już w
          średniowieczu tak było - sprzedawali i kupowali wszystko od wszystkich.
          Rozeznałem sytuację, pokazałem mu szereg stron sklepów online, między innymi tę
          powyżej a wtedy on spuścił głowę i łzy popłynęły po jego piegowatej gębie i
          zrozumiał, że jest już za późno....
          daah...
          • Gość: Agata Do Tiresiasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:08
            ...Chmmm... a jak jest "kasiorka" w jezyku Szekspirego?
            • tiresias do gagatki 01.06.07, 08:36
              ..Hmmmmm, a więc w oryginale jego wypowiedź brzmiała: "Hey, there must be some
              dough in it!"
              dokonałem wolnego tłumaczenia tej wypowiedzi z wykorzystaniem "Nowego słownika
              slangu i potocznej angielszczyzny", Maciej Widawski, Wydawnictwo L&L, Gdańsk
              2000. (dokładnie strona 239).
              orajt?
              w przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt na forum Tłumaczenia :
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10100
              • Gość: Agata Re: do gagatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:43
                O, i w odróżnieniu ode mnie piszesz "chmmmm" przez samo "h". Dobra, już się nie
                pastwię.:)Tłumaczenie super, bo przecież nie mogłbyś wyjechać z "ciastem".
                Przepraszam za kradzież wątku, vide: "Etyka na co dzień", red. Jerzy
                Turczyński,Warszawa 1975, ss.325-327. Roweru holenderskiego też szukam, ale
                tańszego, bo idea jest taka, żeby nie było mi go żal stracić na rzecz złodzieja
                (który nie czytał w/w pozycji książkowej). Więc 380 za taki bez przerzutek to
                troche... prajsi.:)
                • frezja07 Re: do gagatki 01.06.07, 20:31
                  Za swoją 7biegową dameczkę dałam 500zł. Zrobiłam na niej już prawie 5000km
                  • Gość: Agata Re: do gagatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:38
                    No nie, na jazde to ja mam "Zmije" Unibajka; holender ma byc tylko na dojazdy
                    do pracy w miescie; do przypinania przy przygodnych barierkach i w zakazanych
                    dzielnicach... :)
                    • Gość: mapelc@o2.pl Re: do gagatki IP: *.lobos.com.pl 05.06.07, 13:42
                      No i własnie do tego służy rower holenderski!
                      Ja tez mam Authora ale do pracy jak najbardziej na wyprostowanym kręgosłupie i
                      bez ryzyka kradzieży roweru - no bo nie świeci sie i nie kusi przypadkowych
                      "kolaży w pasiastych spodniach".

Dlatego polecam takie rowerki - a czy drogo? Hmmmm są chętni więc pewnie jest
                      koniunktura, fakt jesli ktoś (np. pan totutotu )kupił tańszy i ładniejszy no to
                      chyba zrobił interes życia (tylko czy to nie było w jakiejś gazetce marketowej?).
                      Ja mam takie rowerki jakie mam i generalnie nie miałem jeszcze zwrotów czy jakiś
                      uwag więc polecam i dla przypomnienia wrzucam linka
                      www.roweryholenderskie.prv.pl
                      • Gość: www.wygodnyrower.p Re: do gagatki IP: *.net-serwis.pl 07.06.07, 18:06
                        Skoro jesteśmy to i my się zaoferujemy. W Warszawie www.wygodnyrower.pl
                        Nie to żeby to była jakaś reklama :) ale jakby ktoś szukał w Warszawie to
                        zapraszamy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka