kszyho 07.06.03, 10:00 Czy można jakoś wyprostować aluminiową rawkę stukniętą na wyrwie w asfalcie? Trochę się rozgieła na brzegach. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dokto Re: Stuknięta rawka. 09.06.03, 21:52 Mam podobny problem.Na razie wymieniłem całą obręcz bo spece w serwisie orzekli, ze się "nie da" naprawić. Stuknieta rawka została na pamiątkę i czeka na złotą rączkę. Pozdrawiam Link Zgłoś
spector1 Re: Stuknięta rawka. 09.06.03, 22:55 dokto napisał: > Mam podobny problem.Na razie wymieniłem całą obręcz bo spece w serwisie > orzekli, ze się "nie da" naprawić. Stuknieta rawka została na pamiątkę i > czeka na złotą rączkę. > Pozdrawiam Spece w serwisie zwrot "nie da sie naprawic" powinni zastapic zwrotem "nie wiemy jak naprawic". Ponizszy link podaje metody prostowania stuknietej obreczy www.crazyrides.com/en/mastermechanic/part4.htm Oczywiscie zawodowcy nie jezdza na prostowanych obreczach. W wielu przypadkach gdy obrecz nie ma wiekszych wgniecen z ostrymi zalamaniami mozna ja wyprostowac.Po wycentrowaniu obrecz "nie bije", szprychy nie pekaja. Wyprostowana obrecz calkowicie zdaje egzamin w amatorskiej jezdzie. Pozdrowienia Link Zgłoś