Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ROLKI - jaka firma, gdzie?

IP: 193.238.13.* 06.07.07, 14:12
    Witajcie!
    Chciałabym kupić rolki, a nie mam bladego pojęcia o firmach, które je
    produkują i miejscach, w których warto dokonać zakupu (w Warszawie). Nie mogę
    znaleźć stosownego forum, więc piszę u Was.
    Chodzi mi o rolki średniej klasy - to znaczy nie najgorsze, ale też nie te z
    najwyższej półki - takie dla amatora, ale by jazda była przyjemnością. Cena -
    hmm, pewnie maksymalnie 500 złotych, ale nie wiem nawet ile rolki kosztują.
    Bardzo proszę o rady. Jeśli ktoś z Was zna też firmy, w które warto
    zainwestować, chętnie posłucham.
    Pozdrawiam!:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: pegaz Re: ROLKI - jaka firma, gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:20
        Co tam rolki, kup sobie rower...
      • mallard Re: ROLKI - jaka firma, gdzie? 06.07.07, 18:27
        Gość portalu: monte napisał(a):

> Witajcie!
        > Chciałabym kupić rolki,

A jak już kupisz, to będziesz jeździć po ścieżkach rowerowych, hę?! ;)

Również pozdrawiam :)
        • joannaz37 Re: ROLKI - jaka firma, gdzie? 11.07.07, 18:19
          a gdzie ma jezdzic? po ulicy? nie ma czegos takiego w miastach jak osobna droga
          dla rolkarzy, moze jeszcze osobna by sie pewnie przydala dla deskorolkarzy, a
          jeszcze inna dla wrotkarzy? i chcialbys miec 5 pasow na chodniku, w kraju, gdzie
          po jednym pasie jezdniowym w kazda strone i ani jednego wiecej to standard?
          • Gość: pegaz Re: ROLKI - jaka firma, gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:28
            No proszę, czyżby zapowiadała się kolejna wojenka ideologiczna? ;)

A więc dobrze: droga rowerowa jak sama nazwa wskazuje przeznaczona jest dla rowerów! Nie ma nic gorszego jak koleś bujający się od jednej krawędzi do drugiej, i jeszcze ze słuchawkami na uszach!

Ponieważ jednak ze mnie jest istota pokojowa, co zwady raczej nie szuka, złagodzę swoje stanowisko, dając pretekst do rozejmu:
            - ani piesi, ani rolkarze (deskorolkarze jakoś sami wybierają parkingi, skateparki, itp.) nie przeszkadzają mi zanadto O ILE zachowują się przyzwoicie. Czyli jadą (idą) przy prawej krawędzi, nie obok siebie, nie bujają się na boki na całą szerokość i reagują na bodźce z otoczenia - słowem umożliwiają swobodne i bezpieczne wyprzedzenie. Tak jak my na chodniku powinniśmy zachowywać się jak goście, tak oni na drogach rowerowych powinni mieć na względzie nas i przede wszystkim nie przeszkadzać.

---

Na całe jednak szczęście większość dróg rowerowych jest robiona z kostki brukowej, po której niespecjalnie się jeździ na rolkach. Dodatkowo od czasu do czasu przy drzewach jest stosowana taka fajna kostka z dużymi dziurami, po której na rolkach jeździć się nie da :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka