Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skuwanie lancucha pinem shimano!

IP: 208.179.130.* 14.03.08, 00:16
    Jak uzywa sie tego pinu. Szykuje sie do rozkucia lancucha, mierzenia stopnia
    rozciagniecia i generalnego czyszczenia i smarowania. Zauwazylem z radościa że
    mam spin/sworzen shimano do zlaczania lancuchow. Jak sie tego uzywa? Stary
    sworzen mam wypchnac do konca i w to miejsce ladowac ten spin? I przepchac
    cala polowe az wejdzie ta druga bez zaokraglanej koncowki?
    Obserwuj wątek
      • Gość: matsi Re: Skuwanie lancucha pinem shimano! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 00:19
        jak masz spinkę to musisz wywalić dwa piny żeby zachować tę samą długość łańcucha/
        • Gość: Jacu Re: Skuwanie lancucha pinem shimano! IP: *.icpnet.pl 14.03.08, 01:12
          Z łańcuchem była instrukcja ;)

Tak, wywalasz stary pin (poszukaj tego którym spinałeś). Potem przeciskasz nowy
          pin aż cały zaokrąglony fragment znajdzie się poza łańcuchem i go odłamujesz.

Lepiej odpuść sobię zakuwanie - idź do sklepu i kup spinkę sram'a lub connex'a.
          • Gość: Rysio Re: Skuwanie lancucha pinem shimano! IP: *.chello.pl 14.03.08, 01:46
            > Lepiej odpuść sobię zakuwanie - idź do sklepu i kup spinkę sram'a lub connex'a.

Bardzo chętnie, tylko nigdy takiej spinki nie widziałem na oczy. Czy kupiwszy ją
            będę potrafił ją samodzielnie założyć? Jest to obsługa intuicyjna?
            • Gość: Sławek Rz. Re: Skuwanie lancucha pinem shimano! IP: *.zeo.pl 14.03.08, 07:27
              www.harfa-harryson.com.pl/img/descriptionphoto.php5?id=398&name=main
              złota do napędu 9 biegowego,
              srebrna do napędu 8 biegowego.
      • dr.krisk Załóż spinkę. 14.03.08, 12:11
        Tak jak to już pisali moi poprzednicy. Za kilka złotych masz wygodę
        obsługi, czyszczenia łancucha i co tam można sobie jeszcze
        wyobrazić :)
        Ja moją spinkę (noname) rozłączalem i zpinałem ponownie ze
        dwadzieścia razy - i jest OK.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka