Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły

21.06.08, 09:39
    Za:
    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5335391,W_sobote_trzy_imprezy_nad_Wisla.html
    "(...)
    Wianki zablokowały rowerzystów.

Stołeczna Estrada przygotowując imprezę "Wianki na Wiśle" niestety całkowicie
    zlekceważyła rowerzystów. Marek Utkin z Biura Drogownictwa zaalarmował w
    piątek "Gazetę", że firma budująca scenę już w czwartek całkowicie zagrodziła
    jedną z najruchliwszych dróg rowerowych wzdłuż Wisłostrady. Rowerzyści będą
    mieli tam utrudniony przejazd przynajmniej przez kilka dni. Nikt z
    organizatorów nie raczył nawet postawić prowizorycznych znaków kierujących na
    trasę objazdową."
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 21.06.08, 09:45
        I dodam jeszcze - odpowiednie pisma już w tej sprawie wysłaliśmy a i (jak widać)
        media też powiadomione. O ile bowiem wianki odbywać się powinny i wiadomo, że w
        wiankowy wieczór ścieżka, a także Wisłostrada i wszystko w okolicy jest
        zamknięte, o tyle stawianie sceny na ścieżce i zamykanie jej na 4-5 dni to już
        przegięcie bez wytyczania objazdu.

Jeżeli jednak chcemy by za rok problemu nie było, to trzeba duży dym zrobić.
        Byłoby bardzo fajnie, gdyby jeszcze kilka pism od Was do ZTP poszło.
        • anna_mala_zlosnica Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 21.06.08, 10:07
          jak takie pismo ma wyglądać?
          • roweroraffi Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 21.06.08, 10:13
            anna_mala_zlosnica napisała:

> jak takie pismo ma wyglądać?
            >

W ramach odpowiedzi:

rowery.zm.org.pl/?a=rso.pisma

rowery.zm.org.pl/?a=rso.przyklady_pism

Zaś adres Zarządu Terenów Publicznych, który odpowiada za tą blokadę bez
            objazdu, znajdziesz tu: rowery.zm.org.pl/?a=rso.whoiswho

Konkretnej treści pisma podawał nie będę. Wierze, że każdy potrafi ubrać w słowa
            zbulwersowanie zamknięciem bez objazdu najdłuższej drogi rowerowej w Warszawie ;-)

Podpowiem jednak, że wnioskować można np o:

-wyciągnięcie konsekwencji od osoby odpowiedzialnej za tą decyzję
            -zadbanie by w przyszłych latach i nie tylko podczas wianków, takie blokady się
            albo nie zdarzały, albo miały wytyczone objazdy (w tym wypadku wystarczyło
            postawić konstrukcję o 2m dalej, miejsce było)
            • anna_mala_zlosnica Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 21.06.08, 10:28
              ok, dzięki :)
            • beno1 Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 24.06.08, 01:56
              > zbulwersowanie zamknięciem bez objazdu najdłuższej drogi rowerowej

I trzeba urzędnikom zawsze podkreślać, że to są właśnie DROGI a nie
              ścieżki.

Beno
      • czajnik74 Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 21.06.08, 15:50
        ... a na marginesie - największe "szuje" z masy stykają się jak co
        roku na ognie zwane sztuczne, na pasie wygrodzeniowym gdzieś k. 23
        na wisłostradzie, w miejscu ty co zawsze:)
      • rano1 Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 22.06.08, 18:06
        Oczywiście to moje zdanie, ale ja bym nie dramatyzował.

Soboty nie oceniam, bo wyjeżdżałem poza Wawę na wioskę w okolicach
        Nadbużańskiego karku Krajobrazowego, skosić trawe i takie tam różne.

Akurat Wiślaną Rowerostradą jeżdżę w tygodniu praktycznie codziennie do pracy. I
        bulwarem i przy zieleniaku pod skarpą Starówki. Łącznie z piątkiem normalnie
        przejeżdżałem obok budującej się sceny i nie było żadnego problemu.
        prawdopodobnie te "przeszkody" niedługo usuną.

Mnie osobiście bardziej denerwuje ponad 30-letnia asfaltowa nawierzchnia coraz
        bardziej rozpadająca się w różnych miejscach. Od czasu I Sekretarza KC PZPR tymi
        najstarszymi ścieżkami w Warszawie praktycznie nikt się nie interesował, żeby je
        wyremontować (de facto - wymienić nitkę nawierzchi).
      • rano1 Re: [sciezki][ztp]Reklamy zablokowały Szlak Forum 22.06.08, 18:10
        Jeszcze jedno.
        Denerwują mnie coraz częściej wyskakujące reklamy na stronie forum.
        Wystarczająco jest ich wokół. Czy zatem muszą mi zasłaniać z uporem maniaka
        pisane przez Was teksty?
        • mocniak Re: [sciezki][ztp]Reklamy zablokowały Szlak Forum 23.06.08, 13:59
          rano1 napisał:

> Jeszcze jedno.
          > Denerwują mnie coraz częściej wyskakujące reklamy na stronie forum.
          > Wystarczająco jest ich wokół. Czy zatem muszą mi zasłaniać z uporem maniaka
          > pisane przez Was teksty?

Firefox + adblock.
          • axxenfall [ot] Reklamy pop-up 24.06.08, 19:49
            Wystarczy Opera + ...nic :)

Pozdrawiam,
            Maciek
            • xun_vixx Re: [ot] Reklamy pop-up 24.06.08, 21:37
              axxenfall napisał:

> Wystarczy Opera + ...nic :)
              >
              > Pozdrawiam,
              > Maciek

Zalezy jakie reklamy wyskakuja, jesli to nowe okno to nie ma problemu, to sie da zablokowac w 99,999% przypadkow.
              Jelsi jednak to walona reklama flashowa, ktora robi bzium nad tekstami to tu juz jest gorzej - chyba ze sie wylaczy flasha calkowicie...

Co poradzicie takiego by nie wylaczac flasza i uniknac flaszowych popup? :)
              • roweroraffi Re: [ot] Reklamy pop-up 24.06.08, 23:46
                xun_vixx napisał:

> Co poradzicie takiego by nie wylaczac flasza i uniknac flaszowych popup? :)

Przecież już Ci Mocniak napisał co.
      • michross Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 27.06.08, 00:13
        odDŹwięczymy sie w piątek :D
        • xun_vixx Re: [sciezki][ztp]Wianki zablokowały Szlak Wisły 27.06.08, 10:05
          michross napisał:

> odDŹwięczymy sie w piątek :D

Tia, tylko my to zrobimy legalnie, a nie jestem taki pewien czy estrada i organizatorzy wiankow mieli pozwolenie od ZDM na zajecie pasa ruchu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka