Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    04.04.09, 22:07
    mysle,ze,dojazd,do,mostu,gdanskiego,od,strony,centrum,to,porazka,czy,
    wladze,stolicy,kiedys,tam,byly
    Obserwuj wątek
      • xun_vixx Re: klapa 05.04.09, 00:52
        Wiedza...

Dostali pisma z prosbami o odnowienie oznakowania, dostali pisma o odnowienie nawierzchni, dostali pisma o przestawienie znakow ze skrajni... Od tamtej pory (bedzie kilkanascie miesiecy) zmienilo sie tam troche... Nawierzchnia jets w gorszym stanie, na schodach w poblizu pojawily sie betonowe podjazdy samorobki, rowerki na asfalcie juz sie niemal calkowicie wytarly, znak ze skrajni zostal po cichu wyniesiony, zniknely plakaty Masy z mostu... Tylko oznaczenie "czarny szlak rowerowy" pozostalo bez zmian... i nie bez powodu jest tam czarny szlak :D
      • roweroraffi Re: klapa 05.04.09, 16:36
        daol23 napisał:

> mysle,ze,dojazd,do,mostu,gdanskiego,od,strony,centrum,to,porazka

Też tak myślę. Jak dotąd na nasze postulaty poprawiono tam dojazd od strony
        Praskiej (głównie chodziło o 4 krawężniki wysokości 16cm, których już nie ma), a
        od strony Śródmieścia zdiagnozowano problem. Teraz tamtędy nie jeżdżę, to co i
        jak się tam zmienia. Wiem, że dojazd od strony śródmiejskiej nadal jest po
        trawie lub dziurawym chodniczku.

Problem polega na tym, że dwa urzędy Zarząd Dróg Miejskich i Zarząd Terenów
        Publicznych dzielnicy Śródmieście od 10 lat kłócą się ze sobą, które z nich ma
        to zrobić, bo kawałek łączący drogę rowerową na moście ze ścieżką pod mostem
        nalezy po kawałku do obu z tych instytucji. Myślę, że odpowiednie zarzucenie obu
        jednostek pismami sugerującymi by się w końcu doagadli ze sobą, załatwiłoby
        problem. Ale chyba nikomu z jezdżących tamtędy się nie chce. Szkoda, bo gdyby
        choć połowa napisała coś, w ciągu kilku miesięcy mogłoby coś się tam zmienić.

> czy,
        > wladze,stolicy,kiedys,tam,byly

Nie sądzę. I nie sądzę, by kiedykolwiek się tam pojawiły, jeżeli ktoś im tego
        miejsca nie wskaże w odpowienim piśmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka