mamaemilii 20.02.06, 12:57 Może poznamy się też od tej strony Tak sobie myślę, że może nasze dzieci łączy zamiłowanie do jakiegoś rodzaju zabawy, o której nie mamy pojęcia... Napiszcie, proszę, co lubią najbardziej robić Wasze maluchy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia311 Re: Co lubią robić nasze dzieci? 20.02.06, 13:04 Na razie hity to rysowanie, udawanie czytania na głos, zabawa z babcia w dom i lekarza ( babcia się śmieje, że po tych zabawach to moze na medycynie specjalizację z pediatrii robić ) Lubi bardzo słuchać muzyki, lubi bawić się przy muzyce i wtedy sobie śpiewa. No i ostatnio polubiła, niestety, oglądanie bajek w telewizji lub na kompie - umie sobie sama wszystko powłączać - nie mam pojęcia skąd, bo nikt jej tego nie uczył, za to ona nauczyła już obie babcie obsługi DVD i kompa hmmm, bystrzacha z niej... Odpowiedz Link
mamaemilii Re: Co lubią robić nasze dzieci? 22.02.06, 09:13 misia311 napisała: > No i ostatnio polubiła, niestety, oglądanie bajek w telewizji lub na kompie - > umie sobie sama wszystko powłączać - nie mam pojęcia skąd, bo nikt jej tego nie > > uczył, za to ona nauczyła już obie babcie obsługi DVD i kompa Faktycznie bystrzacha Moja córka też lubi najbardziej malowanie i czytanie. Oprócz tego lubi bawić się w gotowanie, np. ciastoliną. Ale najbardziej ją zajmuje przelewanie wody między różnymi kubeczkami. Nazywa to robieniem zupy Długo też bawiło ją cięcie papieru nożyczkami, teraz już szybciej jej się nudzi. I bardzo lubi mi pomagać w domowych pracach, robić herbatę, wsypywać proszek do pralki, odkurzać ze mną... chyba wszystkie maluchy tak mają... Odpowiedz Link
mamaemilii Re: A puzzle? 22.02.06, 09:20 Zapomniałam dodać, że moja jeszcze lubi bardzo układać puzzle. Ma swoje ulubione, ale czasem potrafi układać po kolei wszystkie komplety, które mamy w domu. Odpowiedz Link
prestigigitator1 Re: Co lubią robić nasze dzieci? 02.03.06, 18:56 moja mala (15m-cy)uwielbia przeglada cie w lustrze;hihi ciekawe po kim to ma. swoich zabawek nie lubi,no chyba poza tygrysiem;uwielbia natomiast buszowac w szafkach kuchennych i robic balagan w albumach ze zdjeciami.czy wasze dzieci lubia ogladac swoje zdjecia? moja mala przepada za tym.pozdrowienia ps. dzisiaj nauczyla sie wymawiac slowo "dzieci" co w jej wykonaniu brzmi jak dietci-ale jestesmy bardzo dumni z niej(to juz 8 slowo-hihi);ale najbardziej mnie zaszokowala jak stanela przy lodowce i powiedziala mnia-mmniam kochana wie jak powiedziec ze jest glodna Odpowiedz Link
goshka Re: Co lubią robić nasze dzieci? 07.03.06, 18:18 Moj niedlugo czteroletni synek nie lubi za bardzo rysowac, ale lubi malowac. Lubi bawic sie w kuchnie, w przygotowywanie jedzenia, picia, itd. Lubi odkurzac swoim dzieciecym odkurzaczem, budowac z klockow, ukladac puzlaki, a najbardziej lubi bawic sie samochodami, jak to chlopak)) Aha, jesli chodzi o puzle, jest najlepszy w swojej grupie w przedszkolu) Goshka Odpowiedz Link
mamaemilii Re: Co lubią robić nasze dzieci? 08.03.06, 08:39 Od kilku dni moja córka potrafi spędzić mnóstwo czasu na bardzo prostej zabawie. Ułożyłam jej długi tor przeszkód z drewnianych klocków, zakończony "zjeżdżalnią" (a jak!), a ona chodzi po nim malutkim konikiem- zabawką. Uwielbia to wprost i zawsze każe sobie budować ten tor jak najdłuższy. A ja mam dzięki temu trochę spokoju Odpowiedz Link
magdus74 Re: Co lubią robić nasze dzieci? 09.04.06, 16:16 Cześć!Jakoś ostatnio nikt nic nie pisze... Moja mała b lubi ,gdy jej czytam.Po 100 razy wałkujemy te same książki.Rysowanie,farby to nr dwa. B lubi sluchać plyt z angielskiego.Chodzimy ,żeby oswoić ją z dziećmi. To wszystko chyba już wymienialyście. Lubi też b Misia Bruno - można go dostać w kiosku,dwutygodnik. Historyjki kiepskie,ale zawsze są dwie figurki misiów i karton np.ogród,domek.I mamy już całą rodzinkę misiów. Superzabawą jest też piknik lub plaża.Plażą jest nasze lozko w sypialni.Jego róg to morze,do którego Ada wskakuje i pływa.Wtedy muszę ją rozebrać do rosołu. A piknik,to jakieś jedzonko rozłożone na kocyku.Koc kłade na dywanie.Siedzimy i jemy. Ada też lubi być sprzedawczynią w sklepie,ma taki mały z plastikowym jedzeniem. No i przepada,jak ją goni jej pluszowy Łoś.Biegamy po całym mieszkaniu. pozdrawiam Odpowiedz Link