Dodaj do ulubionych

Co lubią robić nasze dzieci?

20.02.06, 12:57
Może poznamy się też od tej strony smile Tak sobie myślę, że może nasze dzieci
łączy zamiłowanie do jakiegoś rodzaju zabawy, o której nie mamy pojęcia...
Napiszcie, proszę, co lubią najbardziej robić Wasze maluchy?
Obserwuj wątek
    • misia311 Re: Co lubią robić nasze dzieci? 20.02.06, 13:04
      Na razie hity to rysowanie, udawanie czytania na głos, zabawa z babcia w dom i
      lekarza ( babcia się śmieje, że po tych zabawach to moze na medycynie
      specjalizację z pediatrii robić wink)
      Lubi bardzo słuchać muzyki, lubi bawić się przy muzyce i wtedy sobie śpiewa.
      No i ostatnio polubiła, niestety, oglądanie bajek w telewizji lub na kompie -
      umie sobie sama wszystko powłączać - nie mam pojęcia skąd, bo nikt jej tego nie
      uczył, za to ona nauczyła już obie babcie obsługi DVD i kompa smile
      hmmm, bystrzacha z niej...
      • mamaemilii Re: Co lubią robić nasze dzieci? 22.02.06, 09:13
        misia311 napisała:

> No i ostatnio polubiła, niestety, oglądanie bajek w telewizji lub na kompie -
        > umie sobie sama wszystko powłączać - nie mam pojęcia skąd, bo nikt jej tego
        nie
        >
        > uczył, za to ona nauczyła już obie babcie obsługi DVD i kompa smile
        Faktycznie bystrzacha smile
        Moja córka też lubi najbardziej malowanie i czytanie. Oprócz tego lubi bawić
        się w gotowanie, np. ciastoliną. Ale najbardziej ją zajmuje przelewanie wody
        między różnymi kubeczkami. Nazywa to robieniem zupy smile
        Długo też bawiło ją cięcie papieru nożyczkami, teraz już szybciej jej się nudzi.
        I bardzo lubi mi pomagać w domowych pracach, robić herbatę, wsypywać proszek do
        pralki, odkurzać ze mną... chyba wszystkie maluchy tak mają...
        • mamaemilii Re: A puzzle? 22.02.06, 09:20
          Zapomniałam dodać, że moja jeszcze lubi bardzo układać puzzle. Ma swoje
          ulubione, ale czasem potrafi układać po kolei wszystkie komplety, które mamy w
          domu.
    • prestigigitator1 Re: Co lubią robić nasze dzieci? 02.03.06, 18:56
      moja mala (15m-cy)uwielbia przeglada cie w lustrze;hihi ciekawe po kim to ma.
      swoich zabawek nie lubi,no chyba poza tygrysiem;uwielbia natomiast buszowac w
      szafkach kuchennych i robic balagan w albumach ze zdjeciami.czy wasze dzieci
      lubia ogladac swoje zdjecia? moja mala przepada za tym.pozdrowienia

ps. dzisiaj nauczyla sie wymawiac slowo "dzieci" co w jej wykonaniu brzmi jak
      dietci-ale jestesmy bardzo dumni z niej(to juz 8 slowo-hihi);ale najbardziej
      mnie zaszokowala jak stanela przy lodowce i powiedziala mnia-mmniam
      kochana wie jak powiedziec ze jest glodna
    • goshka Re: Co lubią robić nasze dzieci? 07.03.06, 18:18
      Moj niedlugo czteroletni synek nie lubi za bardzo rysowac, ale lubi malowac.
      Lubi bawic sie w kuchnie, w przygotowywanie jedzenia, picia, itd. Lubi odkurzac
      swoim dzieciecym odkurzaczem, budowac z klockow, ukladac puzlaki, a najbardziej
      lubi bawic sie samochodami, jak to chlopaksmile)) Aha, jesli chodzi o puzle, jest
      najlepszy w swojej grupie w przedszkolusmile)

Goshka
      • mamaemilii Re: Co lubią robić nasze dzieci? 08.03.06, 08:39
        Od kilku dni moja córka potrafi spędzić mnóstwo czasu na bardzo prostej
        zabawie. Ułożyłam jej długi tor przeszkód z drewnianych klocków,
        zakończony "zjeżdżalnią" (a jak!), a ona chodzi po nim malutkim konikiem-
        zabawką. Uwielbia to wprost i zawsze każe sobie budować ten tor jak najdłuższy.
        A ja mam dzięki temu trochę spokoju smile
        • magdus74 Re: Co lubią robić nasze dzieci? 09.04.06, 16:16
          Cześć!Jakoś ostatnio nikt nic nie pisze...
          Moja mała b lubi ,gdy jej czytam.Po 100 razy wałkujemy te same
          książki.Rysowanie,farby to nr dwa. B lubi sluchać plyt z
          angielskiego.Chodzimy ,żeby oswoić ją z dziećmi. To wszystko chyba już
          wymienialyście. Lubi też b Misia Bruno - można go dostać w kiosku,dwutygodnik.
          Historyjki kiepskie,ale zawsze są dwie figurki misiów i karton np.ogród,domek.I
          mamy już całą rodzinkę misiów. Superzabawą jest też piknik lub plaża.Plażą jest
          nasze lozko w sypialni.Jego róg to morze,do którego Ada wskakuje i pływa.Wtedy
          muszę ją rozebrać do rosołu. A piknik,to jakieś jedzonko rozłożone na
          kocyku.Koc kłade na dywanie.Siedzimy i jemy. Ada też lubi być sprzedawczynią w
          sklepie,ma taki mały z plastikowym jedzeniem. No i przepada,jak ją goni jej
          pluszowy Łoś.Biegamy po całym mieszkaniu.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka