asiarol 27.07.06, 13:41 www.gdynia.pl/index.php?co=bariery/bariery_ulgi rozumiecie coś z tego? ,jakie w końcu zniżki przysługują naszym dzieciom posiadajacym legitymację os. niepeł. i nam opiekunom w PKP? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemo99 Re: żniżki w PKP 18.08.06, 17:59 Dla dziecka niewidomego lub niedowidzącego przysługuje zniżka 37% , a dla nas jako opiekuna ( przewodnika ) zniżka 95%.Wiem , że jest to przestrzegane , bo już wiele razy jeździłem pociagami i to na wszystkich liniach.O ile pamiętam to nie ma zniżki na miejscówkę w inter i eurocity. Odpowiedz Link
madzia_30j Re: żniżki w PKP 31.08.06, 21:17 czeSc!wiem z własnego doświadczenia,że to paranoja ale taki mamy kraj!!!!! przusługuje na dziecko 78% zniżki i na opiekuna też.trzeba mieć ze sobą zaświadczenie od lekarza o tym gdzie się jedzie i w jakim terminie.przerobiłam to wszystko z moim synkiem podróżujac do Warszawy do czd.pozdrawiam Odpowiedz Link
beataklaudia Re: żniżki w PKP 01.09.06, 16:45 i ja doczytałam się o 78 % znizki dla dziecka i opiekuna... Odpowiedz Link
przemo99 Re: żniżki w PKP 01.09.06, 18:02 Taka zniżka przysługuje ( 78% ) tylko wtedy kiedy jedzie się z dzieckiem w celach leczniczych , diagnostycznych .I wtedy faktycznie trzeba przedstawić zaświadczenie od lekarza , skierowanie lub kartę informacyjną. Odpowiedz Link
beataklaudia Re: żniżki w PKP 03.09.06, 12:14 czy do tych zniżek trzeba mieć legitymację z pzn czy wystarczy zwykła lub orzeczenie z symbolem 04 - O? Odpowiedz Link
asiarol Re: żniżki w PKP 03.09.06, 15:29 przemo99 napisał: > Taka zniżka przysługuje ( 78% ) tylko wtedy kiedy jedzie się z dzieckiem w cela > ch leczniczych , diagnostycznych .I wtedy faktycznie trzeba przedstawić zaświad > czenie od lekarza , skierowanie lub kartę informacyjną. a jaka w koncu przysługuje zniżka dziecku i opiekunowi w normalnych przejazdach PKP na legitymację dla niepełnosprawnych (04-O)? Odpowiedz Link
przemo99 Re: żniżki w PKP 03.09.06, 23:52 Dla dziecka z uszkodzeniem wzroku - 37 % , dla rodzica ( opiekuna ) - 95 % Odpowiedz Link