tcmnm 07.11.11, 16:15 moze byc objawem nawrotu choroby (chloniaka)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tcmnm Re: Swedzenie 09.11.11, 00:19 w zasadzie glupie pytanie, ale i takie przychodza do glowy w stresie szczegolnie, gdy objawow jest wiecej Odpowiedz Link
ammazuko_powrot Re: Swedzenie 09.11.11, 08:50 Ja mam często napady swędzenia skóry w różnych miejscach ale do końca nie wiem od czego. Myślę, że po leczeniu skóra jest bardziej wrażliwa i stąd takie reakcje. A ty jakie masz jeszcze objawy? Odpowiedz Link
tcmnm Re: Swedzenie 09.11.11, 17:46 Od 2tygodni czuje takie samo oslabienie (nie zmeczenie) organizmu jak przed rokiem, kiedy choroba nie byla jeszcze zdiagnozowana. Poza tym ciagly bol w klatce piersiowej, ktory nie pozwala na pelny oddech (i w plecach na tej samej wysokosci). Generalnie w bolach jestem 24h na dobe (budzac sie w nocy tez jestem obolala). A swedzi mnie wszystko, lacznie z powiekami i stopami. Chwile przed wystapieniem opisanych objawow lecialy mi rzesy i brwi (wlosy mam mocne i geste i tu nic sie nie dzialo), ale na szczescie przestaly. Ze 2 mce temu mialam jazdy z bolem glowy, ktory dawal takie dolegliwosci, ze nie panowalam nad mimika a leki nie pomagaly i tez (na szczescie) w tomografie sie nie pokazalo. Staram sie nie panikowac, ale nie chce by powtorzyla sie historia z przeszlosci, kiedy to lazilam sobie z tym dziadem i lazilam, wiec nie bagatelizuje, bo a noz widelec nawiedzil mnie znowu. A tak w ogole witaj Amelko :) Odpowiedz Link
ammazuko_powrot Re: Swedzenie 09.11.11, 21:49 Iwonka, możesz zrobić morfologię. Ja jestem półtora roku po leczeniu i bóle w klatce piersiowej mam dalej, pełny oddech kończy się atakiem suchego kaszlu. Ze swędzeniem też mam problemy. Wyniki krwi nie są jednoznaczne ale nie mam powiększonych węzłów, są na granicy normy. Odpowiedz Link
tcmnm Re: Swedzenie 11.11.11, 00:38 Zrobilam. Leukocyty i limfocyty nieco ponizej normy. Reszta gra. Rok temu wyniki tez byly oki, a mialam tego gada, wiec nadal mam zagwozdkę. Moze gdyby dalo sie funkcjonowac w takim stanie w jakim jestem, odlozylabym temat z lenistwa, ale sie nie da, wiec chce zminimalizowac dolegliwosci i potwierdzic, ze nic sie nie kluje na nowo ;) Odpowiedz Link
ammazuko_powrot Re: Swedzenie 11.11.11, 20:49 Iwonka, takie "schizy" zostają w psychice;( U mnie bardzo pomogło znalezienie sobie zajęcia, które odwraca moje myśli od tego co się dzieje. Odpowiedz Link
tcmnm Re: Swedzenie 11.11.11, 23:16 Stawiam Ci piwo, jesli to beda schizy ;) A na powaznie, ja mam zajecie, moze nawet zbyt nadwyrezam sie i to skutkuje roznymi dolegliwosciami. Ale tak to jest jak chwile po wszystkim chce sie by bylo jak przed tym wszystkim... Odpowiedz Link
ammazuko_powrot Re: Swedzenie 11.11.11, 23:24 Oooo, piwo mogę z tobą wypić zawsze;)Zdradzisz mi co ciekawego robisz? Może być na email;) Odpowiedz Link
tcmnm Re: Swedzenie 18.11.11, 15:53 Z odpowiedzia na Twoje pytanie pedze na priva i pytam dalej :) Co nalezy zbadac po leczeniu? Bo ze wstepnych badan wychodzi na to, ze gra i hula. Tylko niewiedza znowu sprawia, ze spac spokojnie nie moge. W CO wypychaja do specjalistow, specjalisci z piana na ustach do onkologa. I tak w kolo ;/ Aha, kaszel mi doszedl. Dostalam enkorton. Ze niby ten kaszel to po naswietlaniach. Tylko czemu dopiero teraz, po prawie 5ciu miesiacach.... Odpowiedz Link