11.03.13, 10:38

-Nikogo nie namawiam, by wprowadzal dietę zamiast leczenia.
Myślę, ze ta dieta nikomu nie powinna zaszkodzić.
Znalazłam ten artykuł dzisiaj w nocy, napisał go Syn znajomej farmaceutki (również farmaceuta)
Znam Jego Mamę od lat, wiedziałam, ze walczy z choróbskiem-
ucieszyłam się, gdy przeczytałam o efekcie terapii

Terapia przeciwnowotworowa.

Autor: Rafał dnia 01 marca 2013
Kategoria: Zdrowie
Wyświetleń: 343

sokiW związku z artykułem w kurierze dostaję dużo pytań o terapię mojej Mamy. Dlatego poniżej zamieszczam opis całej terapii.

Terapia Mamy wyglądała następująco:

1) zmiana diety
– usunięcie z pożywienia mięsa, mleka i jego przetworów (sery,jogurty, masło).
– usunięcie tłuszczów innych niż olej tłoczony na zimno. (olej najlepiej lniany)
– usunięcie całkowicie produktów zawierających cukier i węglowodany(pochodne mąki, makarony itp).
– usunięcie soli zamiast soli dużo kurkumy i inne przyprawy ziołowe
– kawa naturalna zastąpiona zbożową
– po pierwszych 30 dniach pozwoliliśmy do kawy zbożowej dodawać mleko sojowe.
– spożywanie w możliwie najbardziej surowej postaci warzyw i owoców powinny one pokrywać co najmniej 3/4 części posiłku , jeśli nie da się czegoś zjeść surowo to gotowane na parze.
– w niewielkich ilościach mogła spożywać kaszę jaglaną , ryż brązowy , fasole czerwoną/białą, ciecierzycę
– co najmniej 1/4 świeżego ananasa codziennie.
– do picia soki ze świeżych owoców i warzyw (marchewka, burak, jabłko, cukinia, kapusta, pomidory i różne warzywa i owoce) co najmniej 4 szklanki dziennie.
– można jeść kiszoną kapustę i kiszone ogórki, chleb żytni na zakwasie (nie dużo 1-2 kromki dziennie). orzechy różne (teraz wiem że powinny być namaczane)
– przez pierwsze 30 dni nie jeść nic smażonego a potem jak najmniej jeśli już to smażone na maśle klarowanym.
– nie spożywać żadnych wysoko przetworzonych produktów spożywczych.
– po 30 dniach do diety dołączyliśmy 1 jajko dziennie (jajko ekologiczne!!! – ze wsi, kura biegająca po podwórku z certyfikatem eko u szyi :) )

2) suplementacja braków witaminowych
– 30 gorzkich jąder pestek moreli dziennie przez 30 dni później 10 pestek ( mama brała w postaci zmielonej – w młynku do kawy)
– spirulina 2 x1
– witamina a+e 2×1
– chrząstka rekina 2×1
– Orsi krzem w płynie 3 x1
– barley gras 1 łyżeczka dziennie
– alkala T 3×1 przez pierwsze 30 dni

3) głodówka

Po około 3 tygodniach na diecie przeprowadziliśmy głodówkę 10 dni
3 dni przed rozpoczęciem głodówki spożywała tylko surowe warzywa i soki
w czasie głodówki piła tylko wodę źródlaną, teraz wiem że woda powinna nie być zimna!, najlepiej pić lekko podgrzaną ( żeby nie nabawić się przeziębienia !! )
wychodziła z głodówki 3 dni:
– pierwszy dzień piła sok (jak piszę sok to zawsze mam na myśli świeżo wyciskany wypity w ciągu 3 godzin od wyciskania bo wtedy jest w nim najwięcej witamin i enzymów później się rozłożą) z buraka i marchewki i jedno jabłko na kolację
– drugi dzień sok jak pierwszego dnia plus ząbek czosnku, jabłko na śniadanie i kolacje obiad = mała porcja gotowanych warzyw.
– trzeci dzień normalnie śniadanie obiad kolacja ale tylko z warzyw i owoców do każdego posiłku soki i jedno jabłko (a uwaga jabłko znaczy całe jabłko ze skórką i pestkami – trzeba dobrze przeżuwać żeby pobudzać wydzielanie soku trawiennego bo głodówka całkowicie wyłączyła układ pokarmowy)

Ważne w czasie głodówki mama nie przyjmowała żadnych suplementów i leków, jest to o tyle ważna informacje że mama miała tego guza na przysadce i zaburzona była cała gospodarka hormonalna brała więc hydrokortyzon i euthyrox.

Potem żywiła się dalej stosując powyższą dietę ale przez pierwsze 2 tygodnie po głodówce starała się utrzymać dietę możliwie bogatą w surowe owoce i warzywa.

Po 2 miesiącach od rozpoczęcia terapii mama zaczęła ruszać okiem minął tydzień i poprawa była całkowita ustąpiło podwójne widzenie spowodowane nieruszającym się okiem.

Po 6 miesiącach Mama pojechała na rezonans … wynik tkanki niejednorode ale w normie , a w miejscu guza tkanka bliznowata lekarz opisujący napisał ” stan po usunięciu chirurgicznym ?”. A żadnej operacji nie było ! :) ))

Mama świetnie się czuje i nadal odżywia się w ten sposób, a ostatnio nawet musiała zmienić okulary z +2,5 na +2,0 co jest moim zdaniem efektem tej diety.

-
olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
Obserwuj wątek
    • bei Re: Dieta 11.03.13, 10:45

Nie pytałam autora o zgodę na wklejenie tego tekstu-myślę, ze nie będzie miał nic przeciw temu, by kilka osob więcej poznalo historię.
      Trzymam kciuki, całym sercem za zdrowie Jego Mamy.

24kurier.pl/Aktualnosci/Gospodarka-Nauka/Sama-wyleczyla-sie-z-raka-
      tu jeszcze artykuł,to po nim internauci pytali o szczegoly diety.
      -
      olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
      • ammazuko_powrot Re: Dieta 11.03.13, 13:18
        Osobiście mam mieszane uczucia co do takiej diety.
        Wiadomo nie od dziś, że powinno się unikać np cukrów i białej mąki - staram się tego przestrzgać na codzień.

Głodówka w czasie walki z nowotworem?
        Dla mnie conajmniej dziwne...

Ale każdy robi co uważa na słuszne, mamy wolnę wolę i możliwości wyboru;)
        • mama.rozy Re: Dieta 12.03.13, 20:56
          kolejna rewelacja;)
          szczególnie głodówka...
      • scept89 Re: Dieta 14.03.13, 21:09
        Ja tez chetnie poznalbym historie. Tyle ze historie szpitalna a nie wyprane z informacji ploty dziennikarskie.

Podpowiem: historie uleczen o ile sa udokumentowane mozna spokolnie opublikowac w powaznym czasopismie lekarskim. Tylko trzeba miec dokumentacje a nie zaklecia "kasza jaglana z ananasem"

• bei Re: Dieta 20.03.13, 12:03

nowa-stepnica.x25.pl/2013/03/01/terapia-przeciwnowotworowa/-
      Myślę, ze zainteresowani poprzez forum mogą dotrzeć do autora.
      Znając wielką empatię do pacjentow tej uczynnej rodziny- na pewno R udzieli wszelkich informacji.
      -
      olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka