24.07.10, 19:44

czy ktos ma ten wózek obecnie? poszperałąm trcohe na forum i mimo
negatywnych opinii dot. jazdy na śniegu czy osiadania wózka pod
wpływem toreb z zakupami, nadal sie nad nim zastanawiam. widziałam
go dziś na ulicy i bardzo mi sie podobał.

w skrócie napiszę o co mi chodzi -

córka ma 9 miesięcy, waży 9,5kg, jest raczej duża

szukam wózka na szybki wypad do sklepu (który wiąże się z zejściem z
1szego piętra z wózkiem i dzieckiem na raz) albo krótki spacer po
asfalcie
chodzi mi o wózek lekki, który bez problemu złoży się i zmieści do
auta
łatwy w obsłudze
do którego można przypiąć parasolkę!!!!
którym pojeżdzę teraz do jesieni (zimą i na dłuższe spacery używam
jedo) ale też w przyszłym roku latem, gdy mała będzie miała już
ponad 1,5 roku

myślicie, że LIRA się nada?

czy ten nieregulowany podnóżek to problem dla dziecka? czy nóżki
dyndają?
czy budka faktycznie beznadziejna? gorsza niż w innych wózkach tego
typu? czy da się zamontować parasolkę?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: LIRA 4 24.07.10, 23:14
      Ja mam wózek Titanium Baby spider (jak lira 3, espiro magic), nie wypowiadam się na temat opadania wózka, bo ja mam go już ponad 2 lata intensywnego używania i nawet milimetr nie opadł-niestety magici opadają.
      Ja jestem bardzo zadowolona, kupiłam go właśnie ze względu na składanie, nie znoszę wózków parasolek po złożeniu. Nierozkładany podnóżek nie przeszkadza małemu dziecku przy krótkich jazdach-ja właśnie używam dla 10 mies. malucha do sklepu, po prostu jeździ na stałe w samochodzie i zawsze jest pod ręką. Na dłuższe spacery to brak podnóżka może przeszkadzać, ale tylko do czasu jak nóżki będą się już zginać i opadać. Jak kupiłam wózek starszy syn miał rok i 3 mies. i już nie było takiego problemu, siedziało mu się wygodnie. Teraz ma 3,5 roku (100 cm) i bez problemu jeździ i sypia w tym wózku. Nogi właśnie nie dyndają, tylko sobie leżą, a potem opierają się na podnóżku, raczej dyndają w innych wózkach gdzie kończy się siedzisko i jest tylko półka na stopy do której nogi jeszcze nie dosięgają.
      Wózek jest bardzo zwrotny, super się prowadzi nie tylko po asfalcie.
      Budka nie jest zbyt długa, ale raczej nie odbiega od normy (poza tymi rozkładanymi do pałąka), oczywiście można przyczepić parasolkę, ja osobiście wolę doczepiane daszki np. Sunshine kids canopy (w mojej galerii jest zdjęcie wózka z tym daszkiem).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka