Dodaj do ulubionych

:( Proszę o pomoc

20.06.06, 17:24
jakis czas temu wyczułam u siebie pod pachą mały guzek.... zauważyłam, że
bardzo boli mnie gdy go naciskam.. nie jestem pewna, ale być może niechcący
ogoliłam sobie w tym miejscu pieprzyk. Czy powinnam iść do lekarza czy może
poczekać jeszcze kilka dni może przestanie? Boję się, bo mam 19 lat a w mojej
rodzinie wiele osób zmarło na raka...
Obserwuj wątek
    • shadowland1 Re: :( Proszę o pomoc 20.06.06, 19:11
      moze to byc np. stan zapalny mieszka wlosowego, ewentualnie powiekszony wezel
      chlonny; napewno nie zaszkodzi pokazac to lekarzowi, pozdrawiam
    • nie_mozna_wyswietlic_strony Re: :( Proszę o pomoc 20.06.06, 20:53
      To równie dobrze może być czyraczek - te lubią boleć jak diabli, kiedy się
      "wykluwają".

A w kwestii badań: Kochana, ZAWSZE, kiedy masz jakieś wątpliwości czy lęki,
      powinnaś pójść się zbadać. I nie przejmuj się, że za którymś razem lekarz może
      robić miny i sugerować Ci, że jesteś histeryczką. My - "z grupy podwyższonego
      ryzyka" - mamy prawo do swoich strachów i mamy prawo żądać badań, gdy znajdujemy
      coś, co nas niepokoi.

Pozdrawiam serdecznie.
      • liina Re: :( Proszę o pomoc 20.06.06, 22:23
        A miałas wczesniej tam jakies znamie? Wiesz, ze ono tam było? Jak duza jest ta
        gulka? Jak wyglada? Jest czerwona czy jaka? Jesli to wezel chlonny powiekszony,
        to jak boli to dobrze, jakis stan zaplany, lepiej jak boli, niz jak nie boli.
        jesli to jakis czyrak, to tez przezyjesz to jakos.
        Jesli zgolilas pieprzyka, to moze byc gorzej, ale lepiej idz tym do lekarza i
        pokaz mu to.
        Pozdarwiam.
    • marta11 Re: :( Proszę o pomoc 20.06.06, 22:26
      Marsz do lekarza! Napewno bedzie dobrze! Nie ma co przeciagac niepewnosci,
      wykonczysz sie!
      • in_situ Re: :( Proszę o pomoc 21.06.06, 10:25
        Jeżeli jest to bardzo bolesny guzek po pachą a jego umiejscowienie jest tuż pod
        skórą (a nie wgłębi), to może być to zapalenie gruczołu potowego. bardzo często
        powoduje go używanie antyperspirantów blokujących wydzielanie potu.
        Oczywiście, by spać spokojnie, można zasięgnąć porady lekarza (I kontaktu, to
        wystarczy). Ale możliwość powyższego schorzenia jest bardzo prawdopodobna.
        Należy w takim przypadku odstawić na jakiś czas wszelkie antyperspiranty,
        zaprzestać golenia w chorym miejscu i zachować maksymalną higienę.
        pozdrawiam.
        • beatrycze666 Re: :( Proszę o pomoc 22.06.06, 20:58
          Dziękuję za wszelkie rady, byłam u lekarza to jakiś drobny stan zapalny, w
          zasadzie gulka maleje i ból znika, dziękuję za odpowiedzi, dobranoc,
          pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka