Dodaj do ulubionych

potrzebny talidomid!!

01.02.07, 21:59
potrzebujemy thalidomid dla taty. czy ktos wie jak mozna go dostac? lekarze w lublinie czekaja na
dostawe i wstrzymuja sie z leczeniem przez to, a to chyba niewskazane u taty, bo wlasnie zrobil sie
nawrot i nie ma na co czekac:-(
Obserwuj wątek
    • gontcha Re: potrzebny talidomid!! 02.02.07, 00:00
      Thalidomid jest niedostępny w Polsce (poza klinikami niektórymi). Sprowadzenie
      go z zagranicy nie jest proste, a lek jest bardzo drogi.
      • izetka Re: potrzebny talidomid!! 02.02.07, 09:05
        wiem ze jest ogolnie niedostepny alekliniki go maja i wydaj pacjentom wiec
        jakas mozliwosc jest jednak:-(. wiem tez ze jest bardzo drogi bo moj tata juzgo
        bral. a wiesz moze w jaki sposob mozna to sptowadzic z zagranicy?? ja mieszkam
        w niemczech wiec moze cosby mi sie udalo zalatwic ale nie wiem jak sie do tego
        zabrac. przecieztam mi po prstu nie dadza jako prywatnej osobie:-( czyli co
        przez jakas organizacje sie starac czy jak? tylko ze z tego co sie owiadywalam
        talidomid niemczech jest rowniez oblozonyjakimis "restrykcjami", czyli podobnie
        jak w pl:-( doradzcie cos bo nie wiem corobic. ta bezradnosc jest okropna:-((
        • gontcha Re: potrzebny talidomid!! 02.02.07, 14:52
          Hej Izetka,

Kliniki go mają, ale jest ściśle ewidencjonowany. Nie wiem, które jeszcze
          oprócz Lublina.
          Co do zakupu zagranicą. Wiem, że należy znaleźć lekarza, który ma zgodę na
          wypisywanie thalidomidu i przyznany specjany numer. Nawet jeśli lekarz go
          wypisze to pacjent musi być pod jego ścisłą kontrolą - wiąże się to z wizytami
          co 4 tygodnie. W Polsce wogóle ta droga jest niedostępna. W Niemczech raczej
          tak...Z tego co wiem, nie zdobędzie się inaczej thalidomidu. To są informacje
          sprzed roku, ale watpię żeby się tu cokolwiek zmieniło. Musiałbys znaleźć w
          Niemczech lekarza uprawnionego do tego.
          Może do Lublina dotrze ten lek w miarę szybko...życzę tego bardzo.

Pozdrawiam,
          Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka