52ania 01.01.09, 12:37 Oglądam koncert z Wiednia.Wsłuchuję się w piękną muzykę i podziwiam p.Kaczyńskiego za jego elokwencję,wiedzę i umiejętność zainteresowania muzyką poważną.Ta muzyka, to prawdziwy balsam na moją duszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super222 Re: Koncert Noworoczny... 01.01.09, 13:29 Przepisuję *jota w jotę* z książki Bogusława Kaczyńskiego pt. "Wielka sława to żart". Opinia o autorze zawarta jest na ostatniej stronie - okładce i brzmi tak: "Postać i osobowość Bogusława Kaczyńskiego to epokowe wydarzenie w dziedzinie propagowania sztuki rodzimej oraz światowej" (koniec cytatu) Tę opinię wyraziła Wanda Wermińska. Książka zawiera dedykację: Wszystkim łaskawym i niełaskawym na moje pięćdziesięciolecie (jestem w grupie pierwszej). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Koncert Noworoczny... 01.01.09, 13:52 Bo jak się kocha to co się robi,to takie są efekty. Miłość i pasja i nie ma mocnych.) Odpowiedz Link
52ania Re: Koncert Noworoczny... 01.01.09, 18:20 Czytałam ostatnio wywiad z Bogusławem Kaczyńskim.Jestem pełna podziwu dla Jego zmagań z chorobą.Specjalnie wsłuchiwałam się w jego zapowiedzi i muszę przyznać,że ćwiczenia logopedyczne bardzo dużo dały.To jest człowiek,który pokazał,że można normalnie funkcjonować po udarze.Jaga_22,Ty na pewno poszukasz odpowiedniego linku,bo to było w GW. Koncert był wspaniały, te nieśmiertelne kompozycje Strausa wciąż wzbudzaja we mnie dreszczyk emocji.Nie wytrzymałam i zatańczyłam walca z moim mężem w...kapciach.Jeszcze słyszę melodię "Nad modrym Dunejem". Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Koncert Noworoczny... 01.01.09, 19:35 wyborcza.pl/1,75480,6096252,Ja__Maria_Callas.html Bardzo mi się spodobało to co napisałaś o tańcu w kapciach. Odpowiedz Link
ditula-31 Re: Koncert Noworoczny... 01.01.09, 23:37 Jaguś, dziękuję Ci za link "Wywiad z Bogusławem Kaczyńskim" . Wstyd się przyznać, ale dużo więcej się o nim dowiedziałam. Dzięki Odpowiedz Link