mama_vinca 26.09.11, 19:59 Dziewczyny, mam straszne hemoroidy po ostatniej ciazy. Mozecie cos polecic co moge kupic tutaj w UK co przyniesie jakies efekty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ta_ruda Re: Hemoroidy 26.09.11, 20:06 a to ci wspolczuje! nie jesc ostrych przypraw - wogole. zadnych chili itd itp. polecam: www.amazon.co.uk/Germoloids-Relief-Ointment-Painful-Swelling/dp/B000KHVKSY/ref=sr_1_16?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1317060328&sr=1-16 no i czopki z tej samej lini. mama_vinca napisała: > Dziewczyny, mam straszne hemoroidy po ostatniej ciazy. Mozecie cos polecic co m > oge kupic tutaj w UK co przyniesie jakies efekty? Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Hemoroidy 26.09.11, 20:10 Anusol jest dobry, idz do gp po recepte na niego. Odpowiedz Link
pelagia_pela Re: Hemoroidy 26.09.11, 20:22 Nie jest, ale jesli hemoroidy po ciazy to pewnie mozna dostac go za darmo (do roku po ciazy). Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Potwierdzam 26.09.11, 20:54 Mozna mozna, ale po co skoro przysluguja darmowe leki mlodym matkom przez rok od porodu. No i jesli nie bedzie poprawy, to lepiej pod kontrola gp byc wg mnie. Odpowiedz Link
clonek13 Re: Hemoroidy 26.09.11, 20:30 Germoloids czopki dobre sa, kilka lat wczesniej uzywalam z Polski posterisan i nie jest tak dobry w porownaniu z innymi dostepnymi tu w Uk , takze ja polecam ten Germoloids jednak Odpowiedz Link
liley11 Re: Hemoroidy 26.09.11, 23:11 pomoc przynosi czopek wystrugany z surowego ziemniaka! i masowanie kostkami lodu - to z naturalnych metod (np przy karmieniu piersia) Odpowiedz Link
wanilia25 Re: Hemoroidy 28.09.11, 20:55 Ja tez polecam sprawdzony ANUSOL ( ornitment czy cos takiego , nie cream, bo ten w postaci kremu jest zbyt wodnisty ). Tez mam po porodzie, choc powoli znikaja .... Odpowiedz Link
gypsi Re: Hemoroidy 30.09.11, 12:27 Nie lepiej pomyslec (czy da sie wystrugac czopek z ziemniaka bez obrania rzeczonego?) zanim sie zapyta tylko po to zeby dolaczyc do dyskusji? No, chyba, ze to bardzo boli, to faktycznie - lepiej nie ;P Odpowiedz Link
seksuolog Re: Hemoroidy 30.09.11, 10:09 Przyczyna hemoroidow jak i innych zylakow sa zaburzenia w krwioobiegu zylnym. Krew zalega i powoduje wybroczenia zyl. Dlatego nalezy pobudzac obieg krwi i eliminowac skutki zalegania przez: Zalecenia zwiazane z trybem zycia: 1. Przestrzegac diety polegajacej na wyeliminowaniu drazniacych skaldnikow z potraw: ostre przyprawy, kwasne owoce i kwasne napoje, alkohol. 2. Dieta eliminujace zaparcia i sprzyjajaca wyproznianiu np. ograniczenie kawy/herbaty, picie wody, buraki, duzo blonnika, suszone sliwki. 3. Ruszac sie intensywnie (bieganie) tak by cisnienie wzrastalo, unikac dlugotrwalego siedzenia Zalecenia lecznicze: 1. Zakupic kilka srodkow farmakologicznych do stosowania w okolicach odbytu i je kolejno wyprobowac gdyz nie sa tak samo skuteczne dla wszystkich. Zaleznie od umiejscowienia moga byc to czopki, aplikatory lub kremy zewnetrzne ale czesto wszystkie z nich lacznie. 2. Kremy i mascie powinny by dobrze rozprowadzone i wsmarowane gdyz inaczej beda wyciekaly. Najlepiej zaangazowac do tego masazyste w osobie malzonka. Wspolpraca z malzonkiem jest korzystna bo pozwala zrozumiec dlaczego seks w tym stanie nie jest bardzo atrakcyjna propozycja. 3. W przypadku gdy zmiany sa duze i/lub czesto krwawia nalezy udac sie do lekarza. Jest kilka bardzo skutecznych metod zabiegowych m.in. gumki. Odpowiedz Link
novalee1 Re: Hemoroidy 30.09.11, 10:24 Tez niestety mam ten problem od 5 lat (po urodzeniu corki).Anusol krem pomaga.Niestety gorace kapiele i sauna nie.Przedwczoraj bylam na troche w saunie i strasznie mi sie pogorszylo:( Odpowiedz Link