Dodaj do ulubionych

Pieluchowo ;)

04.09.12, 08:43
Dziewczyny jakie pieluchy sa najlepsze?
Z Mloda uzywalam pampersa, huggies nam nie podpasowaly, innych nie znalalm :P
w PL duzo osob chwali biedronkowe i z rossmana, a u nas? jest jakas tansza alternatywa dla pampersow? Oraz kiedy pieluchy sa tanie? Tzn ile to jest promocja i kupowac duzo, a ile normalna cena?
Wiem, wiem, pytania z kosmosu mam :P
Obserwuj wątek
    • cherrie Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 09:52
      ja przetestowalam sporo pieluszek, i powiem ze pampersy warte sa swojej ceny. jak dla mnie czyt. syna :-) nie bylo lepszych!
      • karolina_zet Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 10:11
        zgadzam sie ze nie ma lepszych od pampersow.
        Gdy chce zaoszczedzic i mam przy okazji kupie tez w Lidlu. Kiedys testowalam Tesco, Asda, Boots i inne takie - wyrzucone pieniadze. Jedynie te Lidlowe wg mnie sa jako tako ale to i tak dla starszego dziecka bez zadnych problemow ze skora - choc oczywiscie bez porownania z pampers.
    • plain-vanilla Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 11:03
      Ja używam z Asdy i jest ok. Nie wiem, jakie kryteria muszą spełniać pieluszki, żeby były najlepsze. Pieluszki z Asdy nie przesiąkają, dobrze się je zakłada. Młodemu (6 mies.) nie smaruję pupy żadnymi kremami i nie miał żadnych odparzeń ani niczego w tych pieluchach a nie jest tak, że zmieniam je co chwila. Za 112 pieluszek płacę 10 funtów.
      • aleksandrawu Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 18:28
        Ja uzywam wielorazowych (to znaczy synek, nie ja;)). ALe na wyjscia, z powodow 'zapachowych' zakladam mu pampersy. A ostatnio meza cos podkusilo i kupil wlasnie w asdzie pieluchy jednora
        we- porazka! Gumki przy nozkach wrzynaja mu sie tak, ze wyglada jakby mial podrapane uda, sztywne to, plastikowe takie, brrr. Jedyny plus, to ze nie smierdza chemia na kilometr.
        Jesli pieluchy jednorazowe-zwlaszcza dla noworodka- to tylko pampers. A, albo dada- z biedronnki:D Kiedys w Polsce probowalismy i byly super.
        • wiwi1 Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 18:45
          Ja tez uzywam wielorazowych, ale na dluzsze wyjscia z domu uzywam jednorazowych nature babycare. Sa dosyc drogie, ale czasem Ocado ma fajna promocje 2 paczki za £9.
          Uzywalam ich przy starszym synku, niestety nie uzywalismy wtedy wielorazowych, szkoda, i byly calkiem fajne, nie odparzaly, nigdzie nie opinaly nozek, ani w pasie nie byly za sztywne ani za ciasne.
          Pozdrawiam:)
    • trisamama Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 19:11
      Pozapisuj sie do Boots parenting club, Asda itp. Czesto dostawalam kupony £1 off na pampersy to juz zawsze cos masz np chusteczki za free. Ja zawsze kupowalam Pampersy gdy byly w promocji. Jak nie w Bootsie to w Superdrugu (bo te mam pod nosem) Dodatkowo zbierasz sobie punkty i np ja pozniej kupowalam sobie jakis kosmetyk dla siebie za free ale mozesz to tez na dzieciowe rzeczy wydac.
    • karolajna83g Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 21:35
      Ostatniow Morrisonie była promocja na pampersy pomaranczowe. Paczka za 2.74f. Kupiliśmy 25 paczek (!!!!!).
      Zazwyczaj używamy tych za 4.99f z Aldika, powalające nie są, ale moga być.

Ja tez uważam,ze najlepsze są pampersy. Tylko nie widzę różnicy pomiędzy tymi pomarańczowymi a tymi zielonymi.

W Polsce wypróbowywałam DADA i są bardzo dobre.
    • asica74 Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 22:24
      Mialam ambicje na wielorazowe, ale nie dalam rady:( uzywam pomaranczowych pampersow i bardzo je lubie. Wczesniej probowalam huggisow, ale nie polecam, bo przeciekaja
    • mamonia78 Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 22:49
      My uzywalismy ostatnio na noc Sainsbury's pull-ups, duzo bardziej chlonne od Pampersow i Huggisow i lepiej wyprofilowane (ale to chyba od budowy dziecka zalezy zeby nie obciskaly). I w jednych i drugich potrafil sie przemoczyc, w sainsburowskich nigdy.
      W ogole jak tylko zaczal chodzic to pull-ups, one tez sa na rzepy, ale maja elastyczny pas i nigdy zadnych odgniecen nie zostawialy.
    • sophie2202 Re: Pieluchowo ;) 04.09.12, 23:07
      Na pampersa wszystkie moje dzieci mialy uczulenie, pozostały nam pieluszki tesco albo lidl, które były całkiem dobre.
    • agg3 Re: Pieluchowo ;) 05.09.12, 00:54
      jak cora byla malutka uzywalysmy tylko pampers fioletowych, inne jak dla mnie porazka!
      jak podrosla to z musu sprobowalam i lidlowych i asdy. nie wiem jak dla maluszkow i zadkiej kupy, ale dla starszego dziecka sa super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka