20.09.12, 11:04
Szukam jakis fajnych kapci dla mojego dwulatka, chodzi glownie o czas po kapieli, bo juz za ciezki sie zrobil zeby go z wanny do lozka nosic, czyli cos milego, latwo naladanego, nie zapinanego, ale tez zeby biegnac nie pogubil i sie nie wywrocil. Macie jakies sprawdzone?
Obserwuj wątek
    • szprotka6 Re: Kapcie 20.09.12, 14:25
      Moja corka nosi kapcie Befado (nawet na ebay je widzialam) lub Kornecki (te drugie dlatego, ze maja wkładkę profilaktyczna, a stopy moich dzieci w stronę płaskostopia, niestety). Ale i te i te sa na rzepy lub zatrzask.
      Starszak lubi tez zwykle goralskie pantofle obszyte futrem, te sa wsuwane, więc to moze dobra opcja dla ciebie. Są milutkie, no ale tu ich nigdzie nie widziałam, chyba ze ktos moze Ci sprowadzic.
      W kwestii angielskich pantofli to ja tu znajduje albo cięzkie kopyta plastikowe albo rozmemłane niewiadomoco;-) Nie gustuje w kazdym razie w pantoflach dziecięcych z angielskich sklepow.
    • carmelaxxx Re: Kapcie 20.09.12, 16:41
      ja dzisiaj befado bede zamawiala. niestety tutejsze kapcie jak dla mojej cory sie nie nadaja. Jak chcesz cos miekkiego to moze skarpetki z naszyta podeszwa ?
      • chestnutflower Re: Kapcie 20.09.12, 17:05
        Nam juz ponad 2 lata sluza pantofelki z miekka podeszwa z inch blue
        www.inch-blue.com/uk/
        Kupilam specjalnie za duze jak corka rozpoczela przedszkole i ciagle wygladaja prawie jak nowe.
        Da sie prac w pralce.
        Tanie nie sa ale moim zdaniem warto.
        • mrs.t Re: Kapcie 22.09.12, 11:44
          no ja tez typu inch blue tylko tansze , juz trzeci rok (i synek i corka)

mytwinkletoeshoes.co.uk/
          a osttanio kupic jej chcialam biale, twinkle toes akurta nie mial i trafilam na bardzo fajne , miekkie na ebayu "funkee feet"
          wiec tez sprawdzone i tansze niz te bardzo firmowe (starchildy etc)

• illegal.alien Re: Kapcie 20.09.12, 17:05
      Moje dziecko nie ma kapci (po domu chodzi boso/w skarpetach), ale nawet gdyby mialo, to z wanny do lozka szlo by boso - takie kapcie namakaja woda i dlugo schna, wiec przez kilka godzin po uzyciu nie nadaja sie do powtornego uzycia, a poza tym nie wierze, ze to wszystko wyschnie dokladnie, wiec balabym sie, co z nich w tej wilgoci wyrosnie. Brrr.
      • justmaga Re: Kapcie 20.09.12, 18:47
        Moja tez biega boso ,( z wanny tez) ale jakby nie biegala to bym chyba jej zwykle crocsy zakladala bo sie je da latwo wytrzec i wysuszyc
    • agg3 Re: Kapcie 20.09.12, 21:05
      moja juz miala duzo kapci, ktore czesciej leza gdzies pod lozkiem niz sa na nogach ;)
      ale przenigdy nie nakladalm jej kapci po kapaniu. wyciagam ja z wanny, stawiam na macie i wycieram girki :) biegnie boso do pokoju.
    • benignusia Re: Kapcie 20.09.12, 22:26
      po kąpieli biega boso,ale w żłobku ma takie :) uwielbiam ten typ
      www.clarks.co.uk/p/20341942 oczywiscie wersja chłopczęca jest nie różowa :)
    • lianis Re: Kapcie 21.09.12, 10:11
      Caly dzien biega w skarpetkach antyposlizgowych, ale na wieczor po kapieli wyciagam na mate, wycieram i chcialabym zeby nie szedl boso, bo u nas wszedzie dechy, kot w domu i nie da sie utrzymac idelanej czystosci, a nie chce zeby kladl sie do lozka z brudnymi stopami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka