Dodaj do ulubionych

mid sleeper

25.01.14, 14:04
zastanawiam sie nad takim lozkiem dla mojej prawie 4 latki czy polecacie takie lozko czy raczej malo praktyczne? a jak juz to jakie drewnaine czy metalowe?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: mid sleeper 25.01.14, 14:32
      Moim zdaniem bardzo praktyczne. Syn ma high sleeper. Jak chcesz, zobacz zdjecia w profilu (chyba bedzie widac). Ja chcialam kupic z biurkiem pod spodem, ale niestety uklad pokoju jest taki, ze nie daloby sie postawic lozka, zeby swiatlo z okna padalo na biurko. Zostaje duzo miejsca na zabawe w pokoju.
    • oolijull Re: mid sleeper 25.01.14, 14:50
      Dla mnie super pomysl. Ma dla mnie przewage nad wysokim bo zawsze mozna dziecia otulic, zajrzec bez wspinania sie na wysokosci. A pod lozkiem duzo miejsca na zabawki, nawet komodka wejdzie jakas mniejsza - mozna miejsce zaoszczedzic.
      A jak nie jestes pewna, to np w ikea maja takie lozko yyy te tak powiem dwustronne hehe. Znaczy albo niskie z konstrukcja na namiocik np ;) albo stawiasz do gory nogami i jest mid. Moim zdaniem fajny, ciekawy pomysl.
      Zreszta mam zamiar zgapic pomysl i maz cos takiego dziecku pobuduje, jak da sie namowic ;)

www.ikea.com/gb/en/search/?query=Kura
      • yskyerka Re: mid sleeper 25.01.14, 21:56
        My mamy takie:
        www.ebay.co.uk/itm/Mid-Sleeper-Storage-Bed-/221358914487?pt=UK_HG_ChildFurniture_RL&hash=item338a04fbb7
        Tam na środku powinna być jeszcze drabinka. Bardzo sobie wszyscy chwalimy.
    • mrs.t Re: mid sleeper 25.01.14, 23:42
      ale fajne sa te lozka!
      A sa takie zeby dla dwojki dzieci bylo??(Z wysywanym materacem np??
      • yskyerka Re: mid sleeper 25.01.14, 23:54
        mrs.t napisał:

> ale fajne sa te lozka!
        > A sa takie zeby dla dwojki dzieci bylo??(Z wysywanym materacem np??

Do wyboru, do koloru. :)
        Zobacz tutaj
        • mrs.t Re: mid sleeper 26.01.14, 00:10
          nie, nie,nie bunk bed
          juz wiem to co ja potrzebuje to
          trundle bed
          • yskyerka Re: mid sleeper 26.01.14, 12:53
            mrs.t napisał:

> nie, nie,nie bunk bed
            > juz wiem to co ja potrzebuje to trundle bed

W tym moim linku chyba też takie były. Jakbym miała teraz kupować podwójne, to jednak piętrowe albo piętrowe, ale niesymetryczne, jak na przykład takie:

www.housetohome.co.uk/product-idea/picture/space-saving-beds-10-of-the-best
            twosevens.com/how-to-make-a-bunk-bed-for-your-modern-home/triple-lindy-bunk-bed-plans/
            www.aliexpress.com/store/product/MDF-Panels-Kids-Bed-Full-Bunk-Bed-with-Stairs-and-Underbed-Storage-Drawer-Orange-Colour/910337_638459521.html
            Taka wysuwana szuflada do spania sprawdza się jako łóżko gościnne, ale niekoniecznie jako codzienne miejsce do spania - młodsze dziecko może nie być szczęśliwe, że ma spać na czymś takim.
            • mrs.t Re: mid sleeper 26.01.14, 16:40
              > Taka wysuwana szuflada do spania sprawdza się jako łóżko gościnne, ale niekonie
              > cznie jako codzienne miejsce do spania - młodsze dziecko może nie być szczęśliw
              > e, że ma spać na czymś tak

Na razie mloda I tak spi na wysuwanym materacu, tylko domowej roboty , I malym bo od lozeczka dla malucha 140cm tak ze sie jeszcze pod lozkiem mieści pudlo z zabawkami.., jak podrosnie bede musiała kupic cos porządnego I z szuflada bo niestety miejsca w pokoju jest tyle ile jest :( (bardzo malo :/)

Te niesymetryczne sa super ale do pokoju by nie bylo jak wejsc ;)
              • yskyerka Re: mid sleeper 26.01.14, 23:06
                mrs.t napisał:

> Te niesymetryczne sa super ale do pokoju by nie bylo jak wejsc ;)

Wieczny problem z wielkością pokoi w UK. :(

Te niesymetryczne, które mi się podobają, mają jeszcze jedną wadę: są koszmarnie drogie. Podejrzewam, że taniej by wyszło, gdybym takie łóżko sama zaprojektowała, zleciła wykonanie w Polsce, przewiozła je w częściach i sama na miejscu zmontowała.
      • liley11 Re: mid sleeper 26.01.14, 00:50
        Zalezy chyba od dziecka, czy nie wpadnie mu pomysl do glowy, aby skakac na glowke;)

Corka ma takie lozko i jest szczsliwa wysoko od strachow :) pod lozkiem plac zabaw za saslonkami a'la domek.

Wybralam drewniane, bo wierze ze metalowe sa niezdrowe (metal - przewodnik elektromegnetyczny)
    • lucasa Re: mid sleeper 26.01.14, 12:53
      my mamy midsleeper metalowe (lepiej nam do pokoju pasuje) dla syna, puste pod spodem z zaslonkami dookola. super sie sprawdza, bo wszystkie pudla z zabawkami sa pod spodem i jest czysto w pokoju.
      kupilismy gdy dzieci mialy faze na budowanie swoich kryjowek - wtedy wyciagali zabawki spod lozka, zakladali swiatelka choinkowe :) w srodku i nie bylo ich widac ani slychac przez cale popoludnie...

mamy cos w tym stylu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka