06.04.18, 15:17
Drogie panie ,ktora z was miala zabieg usuniecia zylakow w Uk.Bardzo prosze o caly opis jak u was to wygladalo poczawszy od Gp koncza na szpitalu.Oczywisie czy sa efekty czy jestescie zadowolone dziekuje.
Obserwuj wątek
    • jo.wu Re: Zylaki 07.04.18, 13:31
      Ja mialam. U GP bylam pare razy z nawracajacym phlebitis w lydce. Mialam tez historie choroby z Pl - usuniecie zylakow z tej wlasnie lydki. GP wyslal mnie na skan i okazalo sie, ze phlebitis jest spowodowany niedzialajaca zastawka w zyle dlugiej uda. Od razu dostalam skierowanie na usuniecie. Usuwano jako day case- rano zrobili (w pelnej narkozie, zabieg trwal 40 minut) a po polidniu poszlam do domu. Do kontroli za jakis czas. Mam blizne w pachwinie i na lydce- minimalne i praktycznie niewidoczne. Od tamtej pory (9 lat ) zero problemow :)
      • jlory Re: Zylaki 07.04.18, 14:19
        Dziekuje za odp.Ja wlasnie niedlugo mam scan w szpitalu nogi mam w strasznym stanie ,a jednoczesnie nie chce I boje sie operacji.Zastanawiam sie czy jest inna metoda usuniecia zylakow I czy moge o nia prosic czy Nhs wykonuje takie?
        • jo.wu Re: Zylaki 07.04.18, 17:34
          Nie wiem jakie sa metody uzywane przez NHS, ale zabieg, ktory mialam trufno nazwac operacja. 2 male naciecia (okolo 1-2cm). Zyla byla wyciagnieta i przypalona, zeby zatrzymac krwawienie. W Polsce mialam usuwane ta sama metoda tylko w znieczuleniu miejscowym, ogladalam sobie jak wyciagali;) Nic strasznego ;) Tylko pozniej trzeba duzo odpoczywac i nie mozna prowadzic przez jakis czas;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka