wiwi1
11.01.26, 20:35
Bije sie z myslami i nie wiem co zrobic. Ja nie pale ani nie uzywam vapes, tata moich dzieci uzywa vapes (jak to sie mowi po polsku?). Moja corka zawsze byla przeciwna paleniu i vaping i zawsze mowila tacie, zeby tego nie robil, miala dosyc silne przekonania jak to jest zle. No i przyszla dzisiaj do mnie z takim problemem. Powiedziala, ze chciala by sprobowac, bo wszyscy znajomi albo probowali, albo regularnie vape, no i na tik toku sa przerozne filmiki jak ten dym sie fajnie wypuszcza na przerozne sposoby ( kazdy sposob ma jakas swoja nazwe, ghost vape i inne tricks). No i zla jestem strasznie, ze tak sie to dziadostwo spopularyzowalo i ze tak to przemawia do mlodziezy. Zla jestem, ze moje dziecko chociaz zna ryzyko i wie, ze to jest dziadostwo to jednak chce sprobowac. Przyszla z tym do mnie, bo nie chce probowac za moimi plecami i nie chce tez kupowac z niewiadomego zrodla. No i co ja mam zrobic? Przeciez nie moge jej dac przyzwolenia. Z drugiej strony nie chce, zeby pokatnie to dziadoswto zdobyla z niewiaomo skad i z czym w srodku. Zaufala mi i powiedzial, ze chce sprobowac, ale boje sie , ze na probowaniu sie nie skonczy, no jak moge przylozyc do tyego reke? Taka rozsadna zawsze byla. Ma 14 lat. Jak to ugryzc?