joa33 02.06.06, 11:38 Dziewczyny, czy podawalyscie swoim dzieciom? Mi mowiono, ze nie ma takiej potrzeby i sie w UK nie daje. W Plsce co innego mowia - ze to niezbedne. A jak u Was? Pozdrwienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaliv Re: wit D3 02.06.06, 11:44 Ja przywiozlam z Polski Cebion Multi w kropelkach dla synka i tam rowniez, oprocz kilku innych wutamin, jest D3. Odpowiedz Link
mama5plus Re: wit D3 02.06.06, 12:23 nie, ja nigdy nie podawalam zadnemu z dzieci. Maja sie dobrze ;) Odpowiedz Link
darma13 Re: wit D3 02.06.06, 13:34 ja podaje coreczce vigantol przywieziony z Polski|:) Odpowiedz Link
jagienkaa Re: wit D3 02.06.06, 14:00 ja przestałam dawać gdy tu przyjechałam (młody miał 10 m-cy), tymbardziej że jak siękarmi butelką to już ta witamina jest w mleku, poza tym to jednak jest tu inny klimat. Odpowiedz Link
dorotus76 Re: wit D3 02.06.06, 23:05 Szanowna koleżanko Joasiu (jak mniemam :) Raczy sobie koleżanka wrzucić wit.d3 w gazetową wyszukiwarkę! Tam jest peeeełno wątków na ten temat, również na forum 'z dala od Polski'. Koleżanka na pewno znajdzie coś ciekawego o tej witamince, jak również różnice w podawaniu między PL i UK. pozdrófka inna koleżanka Odpowiedz Link
gugitsa Re: wit D3 03.06.06, 00:48 jesli karmisz piersia - nie zaleca sie dodatkowego podawania wit d3. starcza jej dla ciebie, jak zarowno dla dzieciaczka. jesli karmisz formula - sprawdz na opakowaniu. wiem ze aptamil first zawiera 100% dziennego zapo3ebowania na te witamine. zrobisz - tak czy inaczej - jak zechcesz. pamietaj jednak, ze przedawkowanie jest rowno niebezpieczne jak niedobor. Odpowiedz Link
joa33 Re: wit D3 04.06.06, 23:11 Dziekuje za rady i odpowiedzi. Zamierzam karmic piersia. Wypytam jeszcze polozna z jakich powodow nie podaja wit D3, moze cos sie wyjasni. Pozdrawiam, Joa Odpowiedz Link