Dodaj do ulubionych

gruszka do nosa

01.06.07, 16:27
Nie orientujecie sie, czy można tu gdzieś dostać? Bo wszędzie są takie dziwne
udrażniacze nosa, gdzie mama musi wciągać przez rurkę, to co maluch ma w
nosie. Wydaje mi się, że moje małe przeżywają to znacznie gorzej, niż
przecżyałyby gruszkę...
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: gruszka do nosa 01.06.07, 17:00
      sa w boots, firmy nuk (NUK Nasal Decongester), biale z przezroczysta gora,
      ktora sie zdejmuje; sa inne niz tradycyjne polskie, nie wklada sie ich do nosa,
      tylko przystawia, i mozna je normalnie umyc
      www.boots.com/shop/product_details.jsp?productid=1071839&classificationid=1035638
    • joolka4 Re: gruszka do nosa 01.06.07, 22:24
      nie chcę się wymądrzać ale moja położna odradziła mi gruszkę - zwinąć rozek
      chusteczki albo pieluszki i oczyścić nowse - albo zakropić wodą z solą - niech
      samo wylezie - dzieci boją się gruszek - a tamto działa sprawdziłam na mojej
      dwulatce
      • emkz Re: gruszka do nosa 01.06.07, 23:19
        No właśnie, że ta słona woda niewiele pomaga niestety moim 6-tygodniowym
        bliźniakom;-( Chusteczka już daje radę, ale i tak to nie jest rewelacja, bo
        wyiągnąć mogę tylko to co z samego brzegu, a bulgotanie w nosie nadal zostaje...
        • senga79 Re: gruszka do nosa 02.06.07, 18:26
          Jesli zlejesz nosek woda morska lub sola fizjologiczna nalezy nosek oczyscic
          gdyz pywa to potem do gardla lub malzowiny usznej i moga byc problemy...
    • heraa Re: gruszka do nosa 04.06.07, 00:12
      Ja przywiozlam sobie FRIDE z Polski i jestem bardzo zadowolona bo zadna gruszka
      nie oczyscila noska mojej malej tak dobrze.
      Zakrapilam najpierw sola fizjologiczna a nastepnie wysysalam wlasnie przy pomocy
      FRIDY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka