mama-123 15.10.08, 15:11 niz chleb zytni z bialym serem i odrobina soli z Wieliczki? Mniam mniam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakostka :-)))) 15.10.08, 15:37 a za mna laza od 3 dni typowo POLSKIE Wietnamskie sajgonki :-))) Wyslalam meza to mi kupil chinski Spring Rolls...ale to nie to samo buuueee Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz Re: :-)))) 15.10.08, 15:48 Ja dzis zrobilam zupe,pierwsza od kilku miesiecy... Mniam mniam,juz jej nie ma:-) Odpowiedz Link
bibba Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 15:53 u mnie na topie zawsze chyba beda pierogi z grzybami i kapusta oraz ruskie. Odpowiedz Link
gusia260 Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 16:01 Również uważam nie ma nic lepszego niż pierogi ruskie Odpowiedz Link
ewag12 Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 17:23 W takim razie poprosze jakis sprawdzony przepis na pierogi a szczegolnie na ciasto do pierogow:) Odpowiedz Link
mamakostka Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 17:40 ja robie najprostsze ciasto: do maki dolewam wrzatku- nigdy sie nie rozkleja i nie rozpada w gotowaniu nadzienie: podrumieniam cebule, kapuste gotuje i potem dodaje cebule, calosc gotuje ok 2 godz (mozesz dodac grzybki) ruskie: gotuje ziemniaki, rumienie cebule i dukam razem z twarogiem dodaje sol i pieprz Odpowiedz Link
mamaliv Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 18:30 A za mna ostatnio "chodzi" swiezutki, chrupiacy chleb ze swojskim smalcem.... Odpowiedz Link
gusia260 Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 18:40 Ja nie mam przepisu, ciasto robie na oko. Do miski wsypuje mąke dodaje jedno jajko i wlewam troche ciepłej wody. Wszystko razem wymieszam i zagniatam ciasto:) Jak wygniatam to dodaje mąke albo wode Odpowiedz Link
justyna_w24 Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 19:32 ewag12 napisała: > W takim razie poprosze jakis sprawdzony przepis na pierogi a > szczegolnie na ciasto do pierogow:) pol kilograma maki i pol litra maslanki, wyrobic pieknie i juz :) Odpowiedz Link
mama5plus Re: Czy jest cos lepszego 15.10.08, 19:02 za twarogiem to akurat nie przepadam, ale za to swiezy chleb swojski, razowy na zakwasie z prawdziwa(!!!) wedzona makrela i do tego ostatnie jesienne pomidory dojrzewajace w pazdziernikowym sloncu....mmmmm...nie powiem ile dzis tego zjadlam ;-P Odpowiedz Link
ukasia Re: Czy jest cos lepszego 16.10.08, 11:46 Zdecydowanie pierogi ruskie i te ze słodkiej kapusty z serem. Na te ostanie muszę poczekać do Bożego Narodzenia. I jeszcze ciasto drożdżowe ze śliwkami upieczone przez mojego męża :) Odpowiedz Link
mama-123 Ja sie wcale nie chwale 16.10.08, 13:32 Ja po prostu mam talent.. Ugotowalam pyszna pomidorowa z ryzem... Odpowiedz Link
syso Re: Czy jest cos lepszego 16.10.08, 14:55 A upieczony wlasnorecznie? Ba jak wlasnorecznie, to rzeczywiscie nie ma nic lepszego, a jak kupny, to napisze, ze wlasny jest jeszcze lepszy :-) Odpowiedz Link
mama-123 Re: Czy jest cos lepszego 16.10.08, 14:58 Kupiony wlasnorecznie, ale tez dobry. Odpowiedz Link