Dodaj do ulubionych

interpretacja proszę o pomoc

14.03.07, 15:36
Witam proszę o pomoc w interpretacji bo sie pogubiłam . Na pytanie czy
powinnam wykonać pierwszy krok i się skontaktowac z mężczyzną którego bardzo
kocham a który odszedł i jaki to może mieć wpływ jeśli to zrobie [ czyli jak
on to może odebrać , chodzi o wpływ ( bo on nie wie ,że bardzo dużo rzeczy
już zmieniłam z tego co mi zarzucał ze było złe ] . Dostałam odpowiedz 7
Wojsko , ze zmiennymi które po przemianie dały heksagram 40 [ rozłam ] .
Proszę bo nie rozumie
Linia zmienna - mowi " ... wobec przeważającej siły wroga wojsko się
cofa ..." co to ma znaczyć .
Jaką odpowiedz dała mi Księga
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: interpretacja proszę o pomoc 14.03.07, 19:02
      40 to Ulga (także wybaczenie), może to pomoże ci lepiej zrozumieć. ;-)
      Swoją drogą odpowiedź bardzo ścisła na pytanie.
      Ten wróg, przed którym się cofasz to owe złe rzeczy, które on ci przypisuje,
      albo którymi nazbierałaś sobie na taką opinię. Cofanie się, to obawa o
      powodzenie i wyczekanie na odpowiedni moment, gdy można dokonać zmiany,
      przetasowania wojska (argumentów) i przygotować się do dalszej wojny. Strategia
      jednym slowem.
      Po przemianie przeczytaj sobie uważnie.
      Pozdro. ES
      • syl_via Re: interpretacja proszę o pomoc 15.03.07, 10:38
        bardzo dziękuje za podpowiedz , przeczytam moze teraz bedzie to jaśniejsz .
        Bo zapytałam również o to ,czy w obecnej sytuacji są perspektywy na nasze
        zejście [ po tym jak zmieniam to i co moze stanać na drodze - jak mam postąpić ]
        Dostałam odpowiedz 8 ZWIĄZEK [ ze zmiennymi liniami - 3 i 6 ] po przemianie
        powstaje Heksagram 53 ROZWÓJ .
        Czy możesz mi to również objaśnić , za pomoc bardzo dziękuje .
        Pozdrawiam serdecznie
        • transwizje Re: interpretacja proszę o pomoc 15.03.07, 12:50
          Czas pokaże. Najlepszym objaśniaczem ICing jest życie.

Wymiguję się od odpowiedzi, bo na tym forum promuje się własne myslenie, a nie
          zadawanie wciąż nowych pytań (to uważam za wykorzystywanie). Zwłaszcza osoby
          zakochane mają tendencje do nieustannego powtarzania pytań na ten sam temat, to
          jest nużące i nikogo nie wspiera tak naprawdę.
          Chyba, że komuś z forumowiczów zechce się tłumaczyć wciąż na nowo to samo,
          prosze bardzo. ;-) Ja się wypisuję.
          Pozdro.
          ES
          • syl_via Re: interpretacja proszę o pomoc 15.03.07, 13:57
            dziękuje i przepraszam za kłopot .To nie tak ,ze chciałam kogoś wykorzystać -
            czasami jest warto zapytać kogos obok nie zwiazanego emocjonalnie ze sprawą aby
            mieć coś w rodzaju jasnosci . Sam wiesz ,ze człowiek który czegoś pragnie stara
            sie dopasować informację do swoich potrzeb a to nie daj możliwosci
            zobaczenia "tej drugiej " powiedzmy wersji .Dlatego zapytałam o tą drugą
            interpretacje .
            Nie chodziło mi o otrzymanie gotowej odpowiedzi tylko tak jak wspomniałam -
            drugiego zizerunku jej .
            Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
            • transwizje Re: interpretacja proszę o pomoc 15.03.07, 16:57
              Nie ma sprawy!
              Tylko, że wcale nie znam twojej wersji interpretacji w zamian, dlatego nie ma w
              tym przypadku wymiany wartości, jaka mi się marzyłaby.
              Ale co tam. Co rusz ktoś nowy próbuje zadawać pytania i dostać odpowiedź za
              nic, albo za dziękuję (to już wiele i doceniam twoje podziękowanie). Nie chcę,
              aby to forum zamieniło się w coś co można zaobserwować na forach poświęconych
              jakimkolwiek sztukom dywinacji.
              ICing jest księgą mądrości, źródłem spokoju i wiedzy duchowej, jej studiowanie
              może wiele nauczyć. Samo korzystanie z jej funkcji odpowiadającej na pytania,
              aby usłyszeć upragnioną wiadomość, np. że "tak, on mnie kocha", albo "spotka
              się ze mną", to maleńki procent tego, co w niej zawarte. Dlatego rozmowy i
              dzielenie się skojarzeniami, spostrzeżeniami, są źródłem wielkiej inspiracji
              dla ludzi szukających życiowej mądrości i poczucia sensu.
              Ale się rozgadałam. :-)
              Pozdro, Ewa S.
        • aarvedui Re: interpretacja proszę o pomoc 18.03.07, 00:13
          syl_via napisała:

> bardzo dziękuje za podpowiedz , przeczytam moze teraz bedzie to jaśniejsz .
          > Bo zapytałam również o to ,czy w obecnej sytuacji są perspektywy na nasze
          > zejście [ po tym jak zmieniam to i co moze stanać na drodze - jak mam postąpić
          > ]
          > Dostałam odpowiedz 8 ZWIĄZEK [ ze zmiennymi liniami - 3 i 6 ] po przemianie
          > powstaje Heksagram 53 ROZWÓJ .

ja się postaram conieco napisać,chociaż,zaznaczam,nie jestem ekspertem =]

wg mnie sens wróżby jest jasny i zgodnyz tym,co piszesz.
          piszesz,ze związek był dla Ciebie bodźcem do zmian.
          dążąc do zwiazku zmieniałaś siebie.
          moim zdaniem wyrocznia sugeruje abyś zastanowiła sie czy droga zmienionej Ciebie
          dalej prowadzi do tego zwiazku.

co było celem a co srodkiem? czy zwiazek był celem do osiągniecia czy był
          środkiem do osiagniecia innego celu jakim były zmiany w Tobie?

z praktyki astrologicznej wiem ze kazdy zwiazek tworzy nową jakość.
          kazdy ma znaczenie,ale czasem znaczenie zwiazku zmienia się w danym okresie czasu.
          jego cel sie wyczerpuje i trzeba isć dalej,mozliwe ze kiedys sam powróci a
          mozliwe ze jego cel w tym okresie zycia juz sie wyczerpał i czas pójść dalej.

spróbój albo sama albo z pomocą np.astrologa czy psychologa zastanowic sie nad
          okresem zycia w ktorym jestes i pomedytowac nad scenariuszami - co bylo przed
          zwiazkiem,co bylo w trakcie zwiazku,co by bylo gdyby zwiazek nie mial miejsca,co
          by bylo gdyby nadal trwał a co by bylo gdyby definitywnie sie zakonczyl.
          i jakie doswiadczenia odniosłaś z kazdego ze scenariuszy - jakim jestes
          człowiekiem w kazdym wypadku (scenariuszu).oswajaj sie z każda wersją,nie
          traktuj zadnej w sposob wartosciujacy (dobra-zła),ale postaraj sie spojrzec na
          siebie "z góry",z zewnatrz.
          pozdrawiam =]
    • krzysiek.wa_wa Re: heksagram 7 - Wojsko się wycofuje 10.04.07, 09:23
      syl_via napisała:

> Witam proszę o pomoc w interpretacji bo sie pogubiłam . Na pytanie czy
      > powinnam wykonać pierwszy krok i się skontaktowac z mężczyzną którego bardzo
      > kocham a który odszedł i jaki to może mieć wpływ jeśli to zrobie [ czyli jak
      > on to może odebrać , chodzi o wpływ ( bo on nie wie ,że bardzo dużo rzeczy
      > już zmieniłam z tego co mi zarzucał ze było złe ] . Dostałam odpowiedz 7
      > Wojsko , ze zmiennymi które po przemianie dały heksagram 40 [ rozłam ] .
      > Proszę bo nie rozumie
      > Linia zmienna - mowi " ... wobec przeważającej siły wroga wojsko się
      > cofa ..." co to ma znaczyć .
      > Jaką odpowiedz dała mi Księga

odpowiedź jest bardzo czytelna

na wojnie:
      wojsko uważające się za silniejsze - atakuje
      wojsko uważające się za trochę słabsze - czeka na obronnych pozycjach
      wojsko uważające się za dużo słabsze od przeciwnika - unika walki by uniknąć
      pewnej zagłady

w tym przypadku silniejsze wojsko - to twoje problemy
      słabsze wojsko - to jego możliwości radzenia sobie z tymi problemami

co znaczy że on NIE zrobi "pierwszego kroku"
      a jak ty zrobisz pierwszy krok a nie przekonasz go, że większość problemów
      zniknęła - to się wycofa
    • jasnygrom 8/53 06.04.08, 19:38
      syl_via pisała:
      (...) zapytałam również o to ,czy w obecnej sytuacji są perspektywy na nasze
      zejście [ po tym jak zmieniam to i co moze stanać na drodze - jak mam postąpić ]
      Dostałam odpowiedz 8 ZWIĄZEK [ ze zmiennymi liniami - 3 i 6 ] po przemianie
      powstaje Heksagram 53 ROZWÓJ.
      --------
      można też czytać w ten sposób:
      wylosowano: H.08,3,6/53.
      Daje to przemiany następujące:
      H.08 po przemianie linii 3 zmienia się na H.39, którego 6 linia po zmianie daje H.53.

ponieważ otrzymano linie zmienne, orzeczenie do pierwszego heksagramu (8 Związek) możemy opuścić. Czytajmy zatem (Wilhelma) dalej...

H.08 L3:
      Trzyma się razem z niewłaściwymi ludźmi.

H.39 L6:
      Pójście prowadzi do przeszkód, przyjście prowadzi do wielkiej pomyślności. Sprzyjającym jest widzieć wielkiego człowieka.

H.53 Rozwój (Stopniowy Postęp).
      Orzeczenie:
      Rozwój. Dziewczynę za mąż wydają. Pomyślny los. Sprzyjająca jest wytrwałość.
      --------
      nawet bez czytania komentarzy widać, że albo związek ulega naprawie, albo zostaje utworzony z kimś innym. W każdym razie sprawa powinna skończyć się dobrze dla pytającej, choć ona sama może chwilowo uważać inaczej. Warunkiem jest (było?) pozbycie się niewłaściwych ludzi (swoich błędów) i powrót na właściwą drogę.
      --------
      wieczorne pozdro :) RP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka