Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paganella-Andalo

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 14:14
    Wybieramy się tam na święta , będziemy mieszkać w apartamentach w
    Andalo. Potrzebuję trochę informacji praktycznych. czy są tam jakieś
    większe (tańsze) sklepy(nie chodzi mi o tesco)? Jak tam rozplanowane
    są skibusy? Basen? Czy warto z tamtąd jechać np. do Madonny? Jakie
    polecacie szkoły dla dzieci ( całkiem przyzwoicie radzących sobie
    nawet na czerwonych trasach)? I poza tym ogólne wiadomości
    praktyczne po odpięciu nart, bo ta część jest na forum dobrze
    opisana. Jadą też osoby nie jeżdżące na nartach, co mogą tam robić?
    Obserwuj wątek
      • jeepwdyzlu Re: Paganella-Andalo 05.11.09, 15:57
        Jadą też osoby nie jeżdżące na nartach, co mogą tam robić?
        ------------
        sex, drugs, rock and roll?
        ewentualnie spacery...

pozdrawiam
        jeep

• ortodox Re: Paganella-Andalo 05.11.09, 16:30
          Przede wszystkim powinni skorzystać z okazji i nauczyć się. Przynajmniej zacząć. Nie wierzę, że ktoś przebywający zimą w takim miejscu mógłby nie chcieć spróbować tego, po co ściągają tam zimą tłumy. Jest niewielka trasa do nart biegowych, można zacząć od tego.
          Narty można wypożyczyć z grosze, a karnet kosztuje symboliczne pieniądze. Można by też wjechać na Paganellę wyciągiem i podziwiać widoki, a jest co. Niby widać Lago di Garda, ale tak naprawdą to ledwo, ledwo. Można pojechać do Trento, Bolzano czy nad Lago di Garda właśnie. Można pojechać do MdC, ale to już raczej dla narciarzy. Do tych celów potrzebny jest samochód na miejscu. Warto, choć to kawałek drogi i niech nie zwiodą Cię małe odległości na mapie. Nie pamiętam sklepów w Andalo. Nie spałem tam. Pamiętam jednak spory sklep zaraz po zjeździe z autostrady w San Michele- Mezzo Corona. Nie pamiętam nazwy. Dalej w stronę MdC jest w Cles Lidl i EUROSPIN. Często robiliśmy tam zakupy.
          pozdro.
          • Gość: kwiat Re: Paganella-Andalo IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 22:32
            Dzięki ortodoxie za wyczerpujące informacje, co do pierwszej części
            Twojej wypowiedzi to osoby nie jeżdżące to moi rodzice i teściowa,
            którzy jadą z nami na święta. Średnia wieku powyżej 60-tki. W tym
            wieku się jeszcze jeździ, ale chyba nie zaczyna.
            • ron5 Re: Paganella-Andalo 06.11.09, 08:09
              Byłem w Paganelli akurat w tym czasie kiedy Ty się wybierasz.
              Bardzo miło wspominam pobyt ale było baaardzo dużo ludzi.Kolejek nie
              było ale stoki bardzo zatłoczone.
              Basenu nie pamiętam ale myślę,że w Andalo znajdziesz-np jakiś
              hotelowy.
              W Andalo jest też rewelacyjne,pełnowymiarowe lodowisko w hali i
              jazda na nim wśród tłumów była naprawdę przeżyciem-u nas na
              lodowiskach jeżdzi się w kółoko w jedna stronę.Tam-każdy jeździ jak
              chce.
              Pojechałem do MdC i nie żałuję ale jest to całkiem długa
              jazda,pomimo niewielkiej ilości km.
              Ogólnie fajne miejsce,bez szpanu
              • Gość: bert Re: Paganella-Andalo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 18:17
                Co do ANDALO to masz tam basen przy samym lodowisku (czepek obowiązkowy),ale jak
                dla mnie za zimny i jakis taki mało przyjemny-moje subiektywne odczucie,sklep
                jest w samym centrum jakiś dyskont niestety nie pamiętam nazwy ,ale pamiętam ze
                pracował tam na serach chłopak z PL także jest się kogo zapytać.Sama Paganella
                mnie się podoba na wyjazd rodzinny naprawdę świetna szczególnie polecam trasę
                Panoramica .Ale sam zobaczysz ,mankament jak dla mnie to że na trzykrotny tam
                pobyt miałem raz pogodę na 100% ,ale to nie tylko w Andallo tak było
                :(.Pozdrawiam!!!
                • braszczyki Re: Paganella-Andalo 08.11.09, 21:31
                  czy macie namiary na jakiś tanie i sprawdzone namiary noclegów, z wlasnym
                  wyżywieniem - dla rodziny- dwóch? co sądzicie o bazie noclegowej w molveno i
                  dojeżdżaniu stamtąd na stok? nie za daleko?
                  • Gość: karola Re: Paganella-Andalo IP: 212.87.244.* 13.11.09, 20:32
                    ponawiam pytanie o bazę noclegową w molveno, czy to nie jest uciązliwe dojeżdżać
                    na stok codziennie autem? pod pensjonatem który mam na oku zatrzymuje sie
                    skibus, moze to jest rozwiązanie?
                    i jak wygląda kwestia parkingow pod wyciągiem, płatne czy nie? czy są problemy z
                    parkowaniem? proszę pomóżcie!
                    boję się tez ze górka trochę mala i przez to moze byc nudna, moi chłopcy b
                    dobrze jezdzą na nartach. ale myslę o paganelli z uwagi na niskie ceny noclegow
                    , a wlasciwie o molveno:) w MdC czy marivelli ciezko znaleźć cos poniżej 20 euro
                    za osobę
                    • ortodox Re: Paganella-Andalo 13.11.09, 22:43
                      Gość portalu: karola napisał(a):

> ponawiam pytanie o bazę noclegową w molveno, czy to nie jest
                      > uciązliwe dojeżdżać na stok codziennie autem? pod pensjonatem
                      > który mam na oku zatrzymuje sie skibus, moze to jest rozwiązanie?
                      ---------------------------------------
                      Nie bardzo wiem, kto ma odpowiedzieć Ci na to pytanie.
                      Dla mnie przejechanie 4 km autem nie stanowi problemu, ale bywają wygodniccy, dla których będzie to koszmar i muszą mieszkać na stoku.
                      Sama odpowiedz sobie do której grupy należysz.
                      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                      > i jak wygląda kwestia parkingow pod wyciągiem, płatne czy nie? czy > są problemy z parkowaniem? proszę pomóżcie!
                      ----------------------------------
                      Parking w mieście jest mały i zatłoczony. Jednak bliżej będziesz miała do gondoli startującej z miejsca SKIBAR LAGHET.Tam jest więcej miejsca i mniej chętnych.
                      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                      > boję się tez ze górka trochę mala i przez to moze byc nudna, moi
                      > chłopcy b dobrze jezdzą na nartach. ale myslę o paganelli z uwagi > na niskie ceny noclegow
                      -------------------------------
                      Tu już nic nie mogę poradzić. Sama znasz lepiej swoich chłopaków.
                      pozdro.
      • Gość: kwiat Re: Paganella-Andalo IP: 195.205.11.* 23.11.09, 13:24
        Jak dostać się do Andalo ew. Trento z lotniska w Bergamo, ale w
        środku tygodnia, bo znalazłem shuttle bus w sobotę, ktos dolatuje
        do nas jednak w środę.Nie pytam oczywiście o taxi.
        • Gość: flojo Re: Paganella-Andalo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.09, 09:13
          Jadę też w tamte rejony, czy autostrada z Innsbrucka do Bolzano jest
          płatna?
          • ba_rt Re: Paganella-Andalo 15.12.09, 10:35
            tak, przełęcz Brenner, plus wydaje mi się że płaciłem jeszcze na
            zjeździe/wjeździe Bolzano Nord
          • ba_rt Re: Paganella-Andalo 15.12.09, 10:43
            www.autobrennero.it/interne/how_is_it_calculated_pedaggi.ashx?id=104&l=2
          • ortodox Re: Paganella-Andalo 15.12.09, 11:03
            Tak, jest płatna.
            Poza dodatkowo płatnym kawałkiem austriackiej autostrady na przełęczy Brenner, trzeba zapłacić za włoską autostradę.
            pozdro.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka