Gość: toffik IP: 192.165.213.* 12.01.10, 13:00 Jak w temacie. Już przy niewielkim mrozie palce mi marzną, że aż się odechciewa jeździć. Na pewno kupię rękawice z jednym palcem, ale jakiej firmy? Gdzie najlepiej w Warszawie? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? 12.01.10, 13:11 po co jednopalczaste? dobre rękawice pięciopalczaste są ciepłe a na pewno wygodniejsze.. Dobre - czyli oddychajace - żeby ręka się nie pociła - powinny mieć membranę i z zewnątrz wzmocnienie - skórą lub twardym tworzywem - żeby sie nie poranić w razie upadku czy bezpeicznie chwycic nartę... Co najmniej kilka firm robi dobre rękawice - popatrz np na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? 12.01.10, 14:27 Tylko nie allegro!!! :) Rękawice jak buty, powinno się przymierzyć. Nie jest łatwo o rękawice dla zmarzlaków. Wiem bo moja zona ma z tym problem. Moim i jej zdaniem jednak jednopalczaste są cieplejsze. Mniejsza powierzchnia wymiany ciepła ... czysta termodynamika Jeep ;) Choć trzeba przyznać, że nie są wygodne tak wygodne jak pięciopalczaste. Coś za coś! Komu marzną palce, ten wie co lepsze. Co do membrany, to akurat w tym przypadku nie jest ona aż tak ważna, bo te zsiniałe ręce po prostu nie pocą się. Im ciągle zimno. Zobacz jakie ma rękawice moja zona. Jest z nich zadowolona :) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2113623,5,92,41050,Wlochy--Dolomity,Wlochy--Dolomity.html pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? 12.01.10, 14:30 na allegro popatrzec pomacać]pooglądać zobaczyc jakie ceny materiały a kupic po przymierzeniu jeep Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? 12.01.10, 16:46 Ostatnio trochę przypadkiem kupiłem Reuscha Pro Mix, takie podstawowe myślę, ale fajne, w makro, w dobrej cenie. Przymierzania różnych modeli było sporo, bez tego się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:55 a ja mojej kupiłem kilka paczek ogrzewaczy, gdy baardzo zimno to jak znalazł hike.pl/product.php?productid=18084&cat=571&page=1&tpl=7 Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 13.01.10, 04:14 Lekarz, badania zrobić. Jak wyniki są w normie to jakieś oryginały np.Reusch z izolacją GORE-TEX®, Thinsulate™ lub podobne. Jak źle z wynikami to z podgrzewaniem np. Reusch Solaris Enjoy it ! Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Badania ... 13.01.10, 11:54 ... jaki konkretnie badania masz na myśli? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Badania ... 13.01.10, 11:59 cukier, trójglicerydy, cisnienie... cukrzyca? jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: IP: *.cyf-kr.edu.pl 13.01.10, 12:30 Sky, mialem znajoma we Francji, ktora cierpiala na zimno w konczynach. Kawal baby, wysportowana, zdrowa, wszystkie wyniki w normie, a paluszki w chlodniejsze dni sinawe. Na pewno cos bylo nie tak, ale wydaje sie, ze niektore modele tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.10, 11:55 Moja siostra jest tez okropnym zmarzluchem, jezdzi w normalnych rekawiczkach, tyle ze ubiera najpierw cienkie rekawiczki z polaru, nie sa drogie i jest zadowolona. Moze jest to tez cos dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Marzną mi ręce. Jakie rękawice kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 22:06 kupiłem najpierw sobie a potem żonie rękawice Viking Nova z Goretexem, teraz jesteśmy zadowoleni z komfortu, ciepło, nie przemakają, nie przewiewa na wyciągach, ja mam od ubiegłego sezonu i myślę że dobrych kilka lat będę je miał, jak nie zgubię oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś