Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CHOPOK czy moze cos innego??

IP: *.61.245.132.host.de.colt.net 21.01.10, 10:06
    witam, warto na chopok czy lepiej cos innego?? wazne jest dla mnie
    aby bylo tak max 150-200 km od Zywca. Chcialbym wyskoczyc w polowie
    lutego na 3-4 dni na narty.

Mam tez pare pytan:
    - widze ze jest chopok polnoc, poludnie, jasna. Czy to wszystko na
    jednym karnecie?
    - czy to jest wyciagami polaczone?
    - jakie trasy?? czy znajdzie sie cos dla lepiej jezdzacych??

Macie moze jakies namiary na fajna sprawdzona kwatere dla 5-6osob?

Obserwuj wątek
      • zosanka Re: CHOPOK czy moze cos innego?? 21.01.10, 10:36
        To ja się podepnę pod pytanie bo również wybieram się na Chopok w połowie lutego :) Wybieram się na 3 dni i będę jechać z Bielska. Szczególnie interesują mnie noclegi w miare blisko i w miarę tanio :) I czy mogę zabrać brata na jego pierwszy wyjazd na narty? Znajdzie tam jakieś łatwe trasy dla początkujących.
      • jabolkn Re: CHOPOK czy moze cos innego?? 21.01.10, 12:10
        Gość portalu: pitt napisał(a):

> witam, warto na chopok czy lepiej cos innego?? wazne jest dla mnie
        > aby bylo tak max 150-200 km od Zywca. Chcialbym wyskoczyc w polowie
        > lutego na 3-4 dni na narty.
        >
        • Gość: pitt kiedy ferie na Slowacji?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.10, 18:10
          znacie moze termin ferii na Slowacji?? bo chyba bede na musial jechac na narty
          od piatku do poniedzialku. i obawiam sie strasznych kolejek

dzieki za odp.
          • ewangelizator_carvingu Re: kiedy ferie na Slowacji?? 21.01.10, 18:55
            kiedys byłem na chopoku w lutym, był dziki tłum nawet w ciagu tygodnia, wiec ja bym w tym terminie tam nie jechał, aczkolwiek przy obecnej zimie gdzie działaja praktycznie wszystkie osrodki powinno byc troche lepiej

ja bym poszukał czegoś bardziej na uboczu Vratna, Rohace

jezeli chodzi o warunki to jest to najlepszy osrodek w Karpatach, Juh i Sever sa na jednym karnecie, ale przejscie miedzy nimi zawsze było problemem /tzn marsz/, teraz podobno cos sie zmieniło, moze nich wypowie sie ktos kto był ostatnio
            • Gość: Paddy Re: kiedy ferie na Slowacji?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 18:18
              Bylem na Chopoku w ostatni weekend.
              W niedziele wyciagi zamknieto z powodu wiatru.
              Warunki trudne, szklana gora, prawie wszedzie stok zlodzony.
              Tlum, ktory klebi sie na stoku, miedzy innymi dzieki ciaglym
              inwestycjom w wydajne wyciagi, przekracza pojemnosc tej gory. Jazda
              stala sie po prostu niebezpieczna.
              Komunikaty dotyczace warunkow na stoku sa mylace i niewiarygodne, co
              zreszta dotyczy juz wiekszosci stokow, takze w Polsce.
              Jesli nie dosypie prawdziwy snieg, mysle, ze nie ma tam po co jechac.
              Paddy
              • Gość: serec Re: kiedy ferie na Slowacji?? IP: 195.184.82.* 23.01.10, 09:31
                Ferie na Słowacji zaczynają się od połowy lutego. Chopok w sezonie to porażka, co innego poza sezonem. Nie warto - duże kolejki, wyciągi na Lukową często są wyłączane z powodu wiatru. No i ceny w wysokim sezonie są bardzo wysokie, wolałbym już pojechać do jakiegoś ośrodka w górnej Austrii (4 godziny jazdy dalej) albo może jakiś mniejszy ośrodek na Słowacji.
                • Gość: pitt Re: kiedy ferie na Slowacji?? IP: *.61.245.132.host.de.colt.net 25.01.10, 09:49
                  po przeczytaniu waszych ochota na chopok mi przeszla, rozpoczne nowe
                  temat i bede szukal czegos dalej- mam jeszcze 2 tygodnie
                  • jeepwdyzlu bukowanie ofert 25.01.10, 13:58
                    po przeczytaniu waszych ochota na chopok mi przeszla, rozpoczne nowe
                    temat i bede szukal czegos dalej- mam jeszcze 2 tygodnie
                    ---------
                    pitt mała rada:
                    szukasz za późno
                    jak chcesz miec dobre ceny i dobre ośrodki - musisz zacząć
                    wzcesniej..
                    Ja wyjazd luty do val do sole zabukowałem w sierpniu 2009
                    Plan de Corones na 2011 - zacznę organizować jeszcze w marcu,
                    kwietniu 2010..
                    To dotyczy wyjazdów rodzinnych w czasie ferii - z dziećmi i
                    przyjaciółmi (w tym roku również z instruktorem :-)

Sam z żona wyskakuję jeszcze w ostatniecj chwili gdzieś w marcu -
                    uzależniam to od pogody, ofert, nastroju...

jeep
                    • Gość: pitt Re: bukowanie ofert IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.10, 16:14
                      tu sie z Toba w pelni zgadzam.
                      ale te czechy to ma byc wypad na przetestowanie nart(nieplanowany
                      zakup i wyprawa tez) a ze tylko 4 dni do dysozycji to trzeba szukac
                      czegos blisko.
                      juz mam za soba listopadowy Stubai i grudniowy Zillertal :)
      • Gość: narciarz z urodzen Re: CHOPOK czy moze cos innego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:49
        na jednym karnecie mozesz jezdzic tez w tatrzanskiej lomnicy, kilkadziesiat km
        dalej (woza autobusy), tam tez jest pare fajnych tras, np czarna z góry;D

no i nowosc z tego sezonu - tzw. voucher. Jesli masz voucher i pokazesz go przy
        kupnie karnetu, to drugi karnet na nastepny dzien dostaniesz gratis

mnie to przekonalo i bylo ok;)
      • zuz_a_nna Re: CHOPOK czy moze cos innego?? 30.01.10, 22:58
        polecam Chopok :)

jedynym jego minusem jest to, że niestety stok jest nieoświetlony :(

Zimno :(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka