Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie na narty w marcu?? Czy myślicie ..

IP: 213.17.170.* 20.02.04, 11:26
    ze Austria jest dobrym miejscem? Jeśli tak to prosze polecić mi który
    region ??
    Obserwuj wątek
      • chica33 Re: Gdzie na narty w marcu?? Czy myślicie .. 20.02.04, 11:54
        Ja jade na 2 pierwsze tygodnie kwietnia - Kaprun.
        Nieistotny jest region, istotne zeby byl lodowiec, wtedy nie bedziesz mial/a
        problemow ze sniegiem.
        • Gość: charlie Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 13:38
          To ze na lodowiec to pewne :-))
          Masz może jakies sprawdzone adresy pensjonatów lub hoteli ?? Jedziesz z biura
          podróży? jeżdzę na nartach zawsze w Polsce , stąd mam nikłe pojecie o wyjazdach
          zagranicznych?
          za każda wiadomośc dziękuje
          • chica33 Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 23.02.04, 09:26
            Sprawdzonych mam sporo, pracowalam tam przez pare lat jako instruktor, dlatego
            tez nie korzystam z biur.
            NIe wiem, jakie przedzialy cenowe Cie interesuja, troche to ciezko mi wyliczac
            wszystkie fajne pensjonaty i hotele, jak nie wiem, czego oczekujesz. :-))
            • Gość: charlie Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 20:35
              juz mówię czego oczekuje :-)
              - miły pensjomnacik/hotel- nie daleko od stoków
              - dobrze by było ze śniadaniami i obiadokolacją , choć nie koniecznie
              - a wszystko by zamykało sie w cenie 2000 - 2300 zł z karnetem na około 9 dni,
              bez dojazdu

myslisz że da radę???
              • chica33 Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 24.02.04, 10:36
                Rozumiem, ze nie jedziesz sama tylko z kims, wiec koszt pobytu jak w pokoju
                dwuosobowym.
                Aha, i co ma sie dokladnie zamykac w cenie 2000-2300? Hotel ze sniadaniem i
                obiadokolacja (HB) i karnet? czy wszystko poza dojazdem? (ja jem min 3 posilki:-
                )). I czy musisz miec pokoj z lazienka, czy lazienka moze byc w korytarzu? (to
                troche determinuje cene, dla mnie na przyklad lazienka w pokoju to podstawa)

Szczerze mowiac jesli ta druga opcja cenowa (wszystko poza dojazdem za 2k-
                2,3k), to watpie czy uda Ci sie znalesc fajny pensjon/hotel z HB (skoro
                bedziesz jezdzic na lodowcu to niedaleko stoku nie znajdziesz:-)) rozumiem, ze
                chodzi Ci o przystanek skibusa...). Sam skipass o ile sie nie myle kosztuje na
                9 dni mniej wiecej 220 euro... (zalezy od regionu-cena dla Kaprun 214 eur)
                czyli jakies 1000 pln o ile euro przestanie szalec. Proponowalabym przemyslec
                jeszcze apartamenty z wlasnym wyzywieniem, wychodzi taniej a jest rownie
                milo...
                A w jakie dokladnie miejsce w Austrii chcesz jechac, wiesz juz?

pozdrowienia,
                • Gość: charlie Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 IP: 213.17.170.* 25.02.04, 09:25
                  chodziło mi o 2200 na osobę?? to nadala za malo??
                  • chica33 Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 25.02.04, 11:38
                    NO wiem, ze na osobe, karnet za 1000 pln to tez cena od 1 osoby. Nie twierdze,
                    ze za malo, ale nie wiem w jakim standardzie mam sie obracac dajac Ci namiary
                    na zakwaterowanie (ja zwykle mieszkam w pensjonach/hotelach***).
                    stad jeszcze raz pytanie, czy to nastepne 1000 pln ma byc na wszystko (czytaj:
                    hotel, wszystki posilki (takze te na stoku), piwo, ew drobne zakupy, nie wiem
                    co jeszcze - to wszystko jest "nieco" drozsze niz w Polsce) poza dojazdem, czy
                    tylko na hotel z HB na 9 dni?
                    • Gość: charlie Re: Gdzie na narty w marcu?? do chica33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 17:56
                      to drugie 1000 ma byc na hotel/pensjonat (pokój z łazienka + sniadanie i
                      ewentualnie obiadokolacja)
                      • chica33 sprawdzilam 02.03.04, 18:15
                        Sprawdzalam ceny hoteli i pensjonatow (glownie *** bo wiekszosc pensjonow ** ma
                        lazienki w korytarzu): okolice Kaprun (te znam najlepiej) na 9 pelnych dni w
                        pokoju 2-osobowym z lazienka i HB w okolicach centrum, dolnej stacji kolejki na
                        lodowiec lub przystanku skibusa. Czyli to co opisalas jako swoje wymagania.
                        Niestety, zamawiajac jako osoba prywatna (zawsze drozej) nie za bardzo masz
                        szanse zmiescic sie w tej kwocie. No, chyba ze cos przeoczylam. Byc moze biura
                        podrozy maja tansze oferty, no i sprawdz inne rejony.

Nie ma natomiast problemu cenowego z apartamentami bez posilkow - cen Ci nie
                        podam, bo nie napisalas mi ile osob w pokoju. polecam sprawdzic na stronie
                        interhome, na pewno cos znajdziesz, chociaz jesli jedziesz w 2 osoby to pewnie
                        musisz wziac 3 osobowy pokoj bo w okolicach Kaprun jest malo z dwojkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka