Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dolina Aosty

18.10.11, 23:11
    Poszukuję www z mapkami tras w rejonie Doliny Aosty.
    Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś adres ?
    Obserwuj wątek
      • skynews Re: Dolina Aosty 19.10.11, 00:10

Valle dAosta

Valle dAosta - skimap
        • skyddad Re: Dolina Aosty 19.10.11, 09:52
          Pierwsza mapa;
          Monterosa,jeden z najciekawszych resortow dla narciarza poszukujacego spokoju ciszy bardzo dobrze przygotowanych dlugich wszelakich tras o roznych stopniach trudnosci.
          Jest to jeden z niewielu resortow gdzie jest najwiekszy w Europie rejon of pist,czyli jazda pozatrasowa.
          Krotko pierwszy na prawo zjazd z autostrady ciagnacej na zachod. Gressoney LaTrinite,Stafal.

Druga porcja map:
          Aosta miasto i resort Pila.
          www.pila.it/homepage.asp?l=e&s=i
          Bardzo dobre hotele,mieszka sie w miescie i swietnie wyposzazone sklepy narciarskie szczegolnie mam na mysli-wszystko do servisowania nart po cenach przystepnych.
          Ceny vaxow narciarskich najtansze chyba w calej europie i najlepszych marek.
          Ostrzalki itp,zelazka do grzania,pilniki ,szczotki do strukturowania z mosieznym "wlosem" itp.
          Ciekawe;
          La Thuile przejscie w gorach do Francji,calosc sie charakteryzuje dlugimi szerokim i dosc lagodnymi pistami. obejrz mapke Skynews.
          Breul-Cervinia mily obejrz mapke.
          Courmayeur ciekawy,na ulicach zobaczysz w zimie duzo pieknych niewidzianyh juz w europie
          pan w bardzo drogich futrach.
          Zostalo jeszcze dwa male resorty, w ktorych nie bylem, wiec nie moge zabrac glosu.
          Pozdrawiam
          Sky.
        • jz_61 Re: Dolina Aosty 19.10.11, 11:26
          Super mapy.
          O to mi chodziło.
          Dzięki wielkie Wszystkim sky-om ;-)
      • smir_noff Re: Dolina Aosty 21.10.11, 21:26
        Aosta - najwyższe alpejskie rejony. Ostatnio szukałem w sieci biura, które organizuje wyjazdy autokarem do Cervinii i znalazłem tylko dwie oferty z wyjazdem w marcu. Pozostałe BP oferują tzw. ski safari po Aoście, a to mnie martwi, ponieważ uważam, że na Cervinię i Zermatt należy przeznaczyć CAŁY tydzień, a nie max 2 dni.
        Wiem, że forum jest czytane przez pracowników BP, więc pytanie do państwa. Dlaczego organizujecie tak mało wyjazdów co Cervinii ? Nie lubicie widoku Matterhornu od włoskiej strony ?

• Gość: web Re: Dolina Aosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 10:10
          ależ lubią, lubią. Skipass 6ciodniowy na Cervinie i Zermatt jest droższy od takiego mieszanego w całej Aoście. Zresztą tereny narciarskie w Courmayeur są też fajne. Jeżeli zamieszkasz w samej Cervini lub np. St. Vincent możesz nie brać udziału w skisafari, tylko kupić skipass na Cervinię i Zermatt. W każdym razie na pewno nie opłaca się kupić skipassu tylko na Cervinię. Dla mnie było tam za mało tras.
          • smir_noff Re: Dolina Aosty 22.10.11, 13:13
            No to nie tak do końca fajnie. Mieszkając w St. Vincent i nie biorąc udziału w safari, muszę dojeżdżać do dolnych stacji w Cervinii skibusem a to już jest mniej wygodne. Zgadzam się, że jazda 6 w samej C. nie ma sensu. Chodzi mi o 6 dni jazdy w Cervinii + Zermatt.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka