Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

narty marzec

21.02.17, 20:06
    Witam wszystkich.Na wstępie zastrzegam,że nie chodzi o wróżenie z fusów odnośnie pogody.Postanowiłem zrobić powtórkę w tym sezonie i padło na Austrię, termin 25.03.-01.04.2017. Ze względu na porę obstawiam wyjazd do dolin z lodowcami.Skupiam się na Otztal,Stubaital i rozważam Zillertal.Czy macie jakieś doświadczenia,niezależenie od pogody panującej w danym czasie w Alpach,może któryś z wymienionych lodowców jet bardziej przewidywalny pogodowo? To tak a propos niewróżenia z fusów.Pozdrawiam,And.
    Obserwuj wątek
      • ron5 Re: narty marzec 22.02.17, 06:15
        Byłem 2 lub 3 lata temu w Soelden na zakończenie sezonu w weekend majowy,super jazda więz w końcu marca możesz tam jechać bez obaw,nb super miejsce na narty (i imprezowanie też)
        • mirdo1 Re: narty marzec 22.02.17, 08:07
          Soelden jest mi bardzo dobrze znane od lat.Natomiast ostateczną decyzję o wyjeździe będę podejmował dopiero po 10 marca a wtedy obłożenie w tej miejscówce będzie pod 100 % i może być potrzeba szukania gdzie indziej.
      • rpodolak Re: narty marzec 01.03.17, 09:34
        nie wiem jak teraz - ale byłem w styczniu (7-14) śniegu nie było wcale (poza trasami) ale trasy były przygotowane perfekcyjnie - fakt, że pogoda sprzyjała: przez cały tydzień temperatury były ujemne (od -5 do -10)
        • rpodolak Re: narty marzec 01.03.17, 11:35
          oj Sorki! wkleiłem nie do tego wątku - mój wpis dotyczy Val Gardena ;-)
      • Gość: antyspam Re: narty marzec IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.17, 09:49
        techio, spied.da.laj z tym żałosnym spamem. ski prak maruga to straszne badziewie, szkoda każdej złotówki tam wydanej, skoro musicie tak bezczelnie spamować
        • mirdo1 Re: narty marzec 04.03.17, 20:47
          Chyba ci się we łbie poprzerwacało
          • mirdo1 Re: narty marzec 04.03.17, 20:48
            Oczywiście "poprzewracało"
      • Gość: RBI Re: narty marzec IP: *.189.142.83.hornet.pl 10.03.17, 10:16
        Byłem dwa razy w marcu w Soelden. Na dole wiosna a na górze bardzo dobre warunki do jazdy. Zawsze w marcu miałem tam piękną pogodę. Lodowiec jest wysoko, ale przy tak pięknej pogodzie (na dole w ciągu dnia było około 15 stopni i pełne słońce) po godzinie 12 śnieg zaczyna się robić ciężki i "kaszkowaty". Za to przed południem rewelacja. Nie znam Stubai, ale w Soelden lodowiec (w zasadzie dwa lodowce) jest długi i łagodny. Na sam lodowiec dość długo się jedzie gondolami z przesiadkami ale tam w marcu nie tylko lodowiec, ale praktycznie wszystkie pozostałe trasy funkcjonują w 100%. Ja bardzo Soelden polecam. Zachęcam też żeby odwiedzić Aqua Dome w sąsiednim Langefeld (zresztą Langefeld jest doskonałą bazą na narty w Solden, bo noclegi są tam znacznie tańsze a dojazd do stacji gondoli w Soelden zajmuje nad ranem może 15-20 minut).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka