Gość: magia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:55 dokąd pojechać,żeby pojeżdzić -hotel,pensjonat w niewielkiej odległości od wyciągow czekam na inf. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: charlie Re: narty na Słowacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 15:54 polecam sport hotel na chopoku. super warunki, hotel 20m od glownej kolejki na chopok. bylem tam z oferty neckermanna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: narty na Słowacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:02 Tylko Donowaly - jest ok osrodek w stylu alpejskim - rózne trasy -super Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: narty na Słowacji 11.10.04, 01:02 A ja polecam hotel Bjornson na Chopoku. Jest chyba najtanszy i najwyzej polozony. Jezdze tam od 6 lat i zawsze jestem zadowolona. Cena jest nizsza bo hotelik jest nieduzy i nie ma pokoi 2-os. Łóżka pietrowe i brak lazienki w pokoju tez moze byc niedogodnoscia ale mi to nigdy nie przeszkadzalo. Goraco polecam. W razie pytan chetnie udziele innych info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: narty na Słowacji IP: 213.17.170.* 11.10.04, 08:20 Najwyżej położony jest SportHotel i Junior hotel, przy samych krzesełkach prowadzących na szczyt Chopoka. Junior hotel jest z basenem ale drogi. Jak będziesz chciała więcej info to daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: narty na Słowacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 12:29 a jak warunki na trasach ,czy są problemy ze śniegiem,trasy jakie trudne czy łatwe, i jeszcze odnośnie hoteli lepiej rezerwować przez biuro podróży czy indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: narty na Słowacji 11.10.04, 12:42 Ja najczesciej jezdze w pierwszym tyg. marca. Jest troche mniej ludzi a warunki dopisują. Poza tym dzien jest juz dluzszy wiec mozna dluzej jezdzic. Trasy sa dobrze przygotowane a od dwoch lat to nawet bardzo dobrze ale moze dlatego ze od 2 lat zawsze dopisywal snieg. Rezerwowac mozesz albo przez rozne biura podrozy albo bezposrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: narty na Słowacji 11.10.04, 12:38 Bjornson i junior sa na tej samej wysokosci, tylko bjornson jest przy gondolkach i krzeselkach (stacja wyciagowa otupne) a junior na jasnej przy krzeselkach (do ktorych zreszta trzeba kawaleczek podejsc albo podjechac talerzykiem). Osobiscie polecam bjornsona bo tanszy i milsza atmosfera (bardziej domowa) www.chopok.com.pl/zima/hotele/obk_chata_bjornson.htm www.chopok.com.pl/zima/hotele/obk_junior.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: do Charliego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 22:40 a wyciągi jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: do Charliego IP: 213.17.170.* 12.10.04, 08:12 jest chyba około 5 orczyków prowadzących do - krzesełek czteroosobowych prowadzących na sam szczyt - wagoników, któe jednak dochodzą tylko do 3/4 wysokosci - wysiadając z nich można przesiąść się na krzesełka czteroosobowe. Napewno znajdziesz tam coś dla siebie. Są trasy bardzo łatwe w dolnych partiach góry jak również trasy FIS. Najważniejsze byś wybrała sobie hotel bezpośrednio przy wyciągach. Często biura oferyja noclegi w mieście, ale jest ono położone daleko od Chopoka. Wiem że wygląda to jak agitacja, ale warto wybrać się do Neckermanna lub TUi , ponieważ oferują najlepiej położone hotele - a jak sama zobaczysz jest to na Słowacji ważne bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: do Charliego IP: 213.17.170.* 12.10.04, 08:17 zobacz więcej pod tym adresem www.chopok-jasna.sk/ pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: do Charliego- raz jeszcze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 10:08 bardzo fajnie mieć hotel tuż przy wyciągu,a poniewaz wybieram się z dzieckiem ten wariant jest bardzo dobry, ale z drugiej strony nie ma możliwości skorzystania z regionalnych dobrodziejstw,a może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: do Charliego- raz jeszcze IP: 213.17.170.* 12.10.04, 13:56 wiesz Chopok to nie Włochy. Coś za cos. Bliskość wyciągu to duży plus bo dziecko masz pod nosem gdy szusuje z instruktorem, z drugiej strony do miasteczka jet chyba około 15 km krętą drogą a ostatni odcinek asfaltem. Jak coś to podaj nr GG a napiszę wieczorem więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: do Charliego- raz jeszcze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 17:14 wlaśnie to mnie trochę martwi,że Chopok to nie Wlochy i ciągle się zastanawiam,czy Słowacja mnie nie rozczaruje/aczkolwiek nie mam ogromnych wymagań, ale minimum- kilka wyciągów krzesełkowych i koniecznie śnieg GG 5984752 Odpowiedz Link Zgłoś