Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Livigno, Bormio - opinie

IP: *.tarchomin.pl / *.crowley.pl 28.11.04, 10:03
    Witam
    Moze ktos skrobnie na temat tras w tych osrodkach narciarskich i ogolnej atmosfery. Czy warto moze wybrac sie w Dolomity (Val Gardena)???? Dodam jeszcze ze planowany termin wyjazdu to koniec stycznia.
    Dzieki za opinie.

serec
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: Livigno, Bormio - opinie 28.11.04, 12:20
        Livigno-Bormio-St-Catherina-Isolacja mozna wytrzymac.Livigno niema juz miejsc.
        Val Gardena jest super,opisywana byla przez wszystkich z dwadziescia
        razy,cofnij sie i zobacz.Pzdr.Skyddad.
        • ron5 Re: Livigno, Bormio - opinie 28.11.04, 16:10
          Byłem w Livignio 3 lata temu.Jest tam b.fajnie i rozrywkowo,masa knajpek,luźna
          atmosfera.Trafiłem na złą pogodę było strasznie zimno ( w nocy -24),w dzień na
          górze (2800m) też zimno i wiało tak,że trzeba było czasami uciekać na dół.Jak
          napisałem było fajnie ale więcej się nie zdecyduję, ze względu na długi
          dojazd.Nie gorsze trasy są w wielu miejscowościach w Austrii,organizacja
          lepsza,a dojazd 60% krótszy (z Wrocławia,skąd jeżdżę).Oczywiście lepsze jest
          jedzenie,bo włoskie nie niemieckie.Mnóstwo Polaków.Pozdrawiam.
        • Gość: serec Re: Livigno, Bormio - opinie IP: *.tarchomin.pl / *.crowley.pl 28.11.04, 16:12
          Noclegi w Livigno jeszcze mozna znalezc. Czytalem opis Val Gardeny,
          czyli roznica w roznorodnosci terenow narciarskich jest az tak duza?
          Niestety rzeczowej opinii o Alta Valtelinie znalezc nigdzie nie moge
          (nie tlylko na tym forum), prosze wiec o wiecej szczegolow.

serec
          • Gość: Skyddad Re: Livigno, Bormio - opinie IP: *.fornfyndet.se 28.11.04, 17:32
            Witaj Serec,
            podaj kod pocztowy tej Alta Valtelinie,
            to moze znajde na wloskiej wyszukiwarce adresow.
            Pzdr.Skyddad
            • Gość: serec Re: Livigno, Bormio - opinie IP: *.tarchomin.pl / *.crowley.pl 28.11.04, 17:44
              Chodzilo mi o caly obszar narciarski (z Bormio, Livigno i jeszcze dwoma miejscowościami). Rozumiem ze byles i w Livigno i i Val Gardenie. Czy narciarsko dzieli te regiony duza przepasc? W styczniu warunki sniegowe schodza na drugi plan (powinny byc bardzo dobre). Jak jest w Livigno z roznorodnoscia i trudnoscia tras (na mapce wyciagow trasy przedstawione sa bardzo fajnie)?
              serec
              • staruch5 Re: Livigno, Bormio - opinie 28.11.04, 20:58
                nie bylem w Livigno, wiec Ci na ten temat nic nie pwoiem, ale niedawno
                rozwazalem Livigno i patrzac na mapke mialem dokladnie odwrotne wrazenia, niz
                Ty...
      • Gość: pes3dy Re: Livigno, Bormio - opinie IP: *.pttox.lodz.pl 30.11.04, 13:09
        bardzo miło wspominam Livigno i Bormio. W Livigno bylem w lutym i
        marcu/kwietniu. Nigdy nie zabrakło sniegu, a trasy były świetnie przygotowane.
        W Bormio byłem tylko na przełomie marzec/kwiecien i niestety można było jezdzic
        tylko na gornej czesci osrodka. Poniewaz bylo dosc cieplo, nie bede ocenial
        przygotowania stoków.
        z ciekawszych informacji: Nie trzeba mieszkać w samym Livigno ani Bormio,
        poniewaz bardzo dobrze mozna przemieszczac sie busami. Cena biletow w cenie
        skipassu. W Livigno jest strefa wolnoclowa (lub cos na jej ksztalt) i jest duzo
        sklepow oferujacych dobra "ekskluzywne" - alkohol, perfumy, zegarki i bizuterie
        w nizszych cenach. Polecam nalewke na gruszkach - lokalny wyrob w Livigno.
        Ewentualnie zamiast podrozowac autokarem mozna leciec samolotem do Mediolanu i
        stamtad podroz do LIvigno rejsowym autobusem zajmuje nieco ponad 2 godziny.
        Mam jeszcze gdzies namiary na Polke, ktora mieszka w Livigno i ma 2 domy z
        aparamentami - jezeli ktos bedzie zainteresowany to prosze o kontakt:
        pes3dy@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • Gość: serec Re: Livigno, Bormio - opinie IP: *.tarchomin.pl / *.crowley.pl 30.11.04, 23:20
          Dizekuje wszystkim za informacje.

serec
      • Gość: klawesynista Re: Livigno, Bormio - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:19
        Livigno jest b. dobre. ponad 100 km tras. na tydzień napewno wystarczy. Kłoptu
        zesniegiem nie powinno być - to w końcu 1800 -2900.
        Livigno ma jedną wielka zaletę: jest b. tanie, bo to strefa bezcłowa.
        Bombardino, grappa etc na stoku kosztuja grosze.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka