horny7 24.02.05, 10:55 Witam. Mam pytanie, gdzie najlepiej w W-wie wybrac sie na poszukiwanie odziezy narciarskiej? Jako totalny amator zdecydowanie przedkladam cene nad jakoscia. ;-) Z gory dziekuje za rady. & Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: charlie Re: [Warszawa] Sklep z odzieza narciarska. IP: 213.17.170.* 24.02.05, 13:15 cześć, Mimo że pisze że przedkładasz cene nad jakoscią to radzę tej jakości dobrze się przyjrzeć. Ciuchy narciarskie kupujesz raz na dłuższy czas więc warto wydać na nie trochę pieniędzy. I pamiętaj czytaj metki !!! Czasami płaci sie naprawdę tylko za firme ! Ze sklepów w Wwie polecam Skiteam - choć drogo , nawet bardzo czasami Możesz zajrzeć do MAKSSPORT w Arkadii I Przedewszystki sklep HORYZONT na Nowym Mieście niedaleko Szpitala MSW - super sklep , ceny przystepne i ciuchy bardzo w porzo :-) Polecam firme Jack Wolfskin - choc mało u nas znaną i chyba niezbyt popularną . pozdrawiam Charlie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubagr do ater IP: *.CHP.EDU 24.02.05, 14:17 ATER: podziel sie na forum twoimy wrazeniami z ostatniego polowania na ciuchy prosze. przyda sie wszystkim!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ater Re: do ater IP: 80.72.37.* 24.02.05, 21:54 przede wszystkim to polecam twoje wypowiedzi na temat odziezy narciarskiej w innych watkach. warto wiedziec o co pytac w sklepach i wtedy latwiej "wylowic" sprzedajacego ktory wie co proponuje. ski team to b. drogi sklep. placisz za firme.za niskie parametry tez drogo. sklep Maks jest lagodniejszy cenowo. fachowa obsluga i mila. odziez tez doskonala jakosciowo np north face. ale juz maly wybor we wszystkim. zwlaszcza w damskich ciuchach i w malych rozmiarach. meska odziez jest i wysokiej jakosci. mozna kupic tam wszystko co potrzebne od bielizny zaczynajac. to prawda ze lepiej wydac wiecej i miec dobra jakosc. trzeba pytac o wszystko co oddychalne. nie warto juz kupowac niczego innego. bielizna tez oddychalna. ja bielizna kupilam na gieldzie narciarskiej. sprawdzona. morgan artex. niestety trzeba duzo pochodzic po sklepach zeby kupic bo juz troche pozno. i to prawda tez ze nalezy czytac co na metkach. im wyzsze parametry tym lepiej. szkoda w sumie ze nie wiedzialam o sklepie Horyzont. moze tam bym kupila srodkowa warstwe tzn jakas bluze oddychalna oczywiscie. bo w Maksie byla dobrej jakosci north face ok 380zl ale moje corce nie podobala sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ater Re: do ater IP: 80.72.37.* 24.02.05, 22:10 jeszcze jedno. jak weszlam na strone ARTERYX to juz wszystko w naszych sklepach przestalo mi sie podobac haaaaa.i ceny tez ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubagr Re: do ater IP: *.CHP.EDU 24.02.05, 23:50 odwalilas kupe dobrej roboty: na pewno wszyscy skorzystaja z twych rad a co do art teryx: to niesamowita kolekcja i jeszcze lepsza jakosc: i jedna z niewielu firm produkujaca doskonale wszystkie warstwy: base (bielizna) mid, oraz hard i soft shell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ater Re: do ater IP: 80.72.37.* 25.02.05, 00:50 a wlasnie. w tym Maksie widzialam to soft shell ale bez windstoper. firmy north face. niesamowity material. inny niz na kurtkach. miekki taki. dziwilam sie jak to moze byc ze zamiast kurtki wlasnie to, gdy jest -18stopni. bardzo fajny ciuch. dobrze wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad 'ski-ciuchy IP: *.fornfyndet.se 25.02.05, 18:32 Mam identyczny ale szwedzki EVEREST,to panie z polski dotykaly i powiedziasly jak ten biedak musi marznac bylo tylko -16C oni byli po ubierani jak cebula ja nic poza under i tej kurtki nic na sobie nie mialem a bylo tak milo i cieplo ale nie za goraco nawet przy bardzo duzym wysilku.Ceny sa straszne tych wyrobow,ale starczy na lat 8 minimum.Co najciekwasze maja zapore totalna dla wody 20.000 jednostek. Pzdr.Skyddad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: 'ski-ciuchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:03 Horny podaj adres posle Ci jakies moje stare ciuchy - jakosc beznadziejna podarte ale za to cena ...... za darmoche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ater Re: 'ski-ciuchy IP: 80.72.37.* 25.02.05, 19:39 te panie z polski mogly sie dziwic bo ten ciuch wyglada delikatnie. to fakt ze ceny sa koszmarne ale jak ktos czesto smiga na nartach to chyba warto inwestowac w doskonale ubranie. to tez komfort jazdy. i te parametry, jednostki sa wazne. widzialam tez takie spodnie. i warto sluchac i pytac sie o wszystko takich ludzi dla ktorych jazda na nartach jest wieeelka pasja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubagr Re: 'ski-ciuchy IP: *.CHP.EDU 25.02.05, 20:49 musze sie przyznac ze dlugo mi zajelo zeby sie przelamac: do dzis woze w plecaku hard shell.to jest mountain hardware z windstoper. kupilem to n a pocz ostatniego sezonu ale dopiero w tym sezonie spedzilem caly tydzien w soft shell. skydadd ma racje: jest to ok 3x bardziej oddychalne niz gore-tex, wiec nie ma problemu z poceniem sie nawet jak jest cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad. Re: 'ski-ciuchy IP: *.fornfyndet.se 25.02.05, 22:51 Kubagr, wiesz one na dokladke maja regulowana wentylacje spodnie rowniez.Otwierasz szyberki na bokach i przewiew jak cholera ale nie zawieje.To sa wlasnie ostanie modele z Everesta,North Face,HH, Alaska i jeszcze pare innych kanadyjskich firm. Inne jest ubranie do freeride inne do alpine,inne do country,One sa dopracowane do najmnieszego szczegoly aby w krytycznych warunkach przezyc.Pzdr,Skyddad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ater Re: 'ski-ciuchy IP: 80.72.37.* 25.02.05, 22:59 hej kubagr. chcialam ci podziekowac za wszystkie podpowiedzi. dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ian Re: [Warszawa] Sklep z odzieza narciarska. IP: *.net81-66-145.noos.fr 26.02.05, 11:51 Gdzie mozna kupic oddychajace slipy i biustonosze ? A swoja droga czy aby warto robic zakupy w warszawskich sklepach, jak na moje oko porownujac niektore ceny ubran, w stacjach narciarskich w Alpach mozna miec to samo za ok 25 % taniej o wyborze nie wspominajac. Jezeli sie myle poprawcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś