Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: 195.205.134.* 04.03.05, 17:39
    Witam! Czy dla amatora (niezupenego ;-) ), lubiacego jezdzic slalomowo na
    przygotowanych stokach, ale chcecego tez miec wybor(znaczy nie ograniczac sie
    juz zupelnie) lepsze sa narty atomic SL9 czy Volkl supersport 5*. I co w
    ogole mozecie powiedziec o tych drugich?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: kubagr Re: Volkl IP: *.CHP.EDU 04.03.05, 18:06
        badz ostrozny w czyt tego co napisze bo ja od 20+ lat nie uzywam niczego poza
        volkl'ami. moim zdaniem supersport 5 jest to absolutnie fenomenalna narta. i b
        wszechstronna. nie jest ona tak skretna jak typowo slalomowka ale jest
        zdecydowanie b. wszechstronna. jeszcze bardziej podrasowana jest 6 stars,
        obecnie moja zona na niej jezdzi i bardzo sobie chwali. dobor zalezy od
        agresywnosci i umiejetnosci. jezeli mialbym pieniadze tylko na jedna pare nart
        to 6stars stala by w moim garazu. jezeli jestes niski i szczuply to 5stars
        powinno w zupelnosci wystarczyc. od czasu wprowadzenia 5 stars 3 lata temu ,
        jest w czolowce wszystkich testow. ale jak zawsze najlepiej przetestowac obie
        przed zakupem. Uwaga: obie, 6 i 5 stars nie bardzo wybaczaja bledy, jest to
        znana wada (ja uwazam ze zaleta) dobrych volkl'i: jezeli odpuscisz, lekko
        odchylisz sie do tylu wtedy cie powiaza gdzie one chca a nie ty. zeby je
        trzymac , przepraszam za wyrazenie, krotko przy pysku, musisz bbyc w dobrej
        formie i agresywnie dociazac przody. inaczej zapomnij
        • Gość: Colagen Re: Volkl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:52
          opowiadasz o skokach narciarskich - to jeszcze wychylenie do przodu i trzymaj
          konce przy pysku hahahah
        • Gość: Trill Re: Volkl IP: 195.205.134.* 04.03.05, 18:56
          Hmm.. no to nie wiem czy mnie zacheciles czy zniecheciles ;-) Ogolnie slyszalem
          ze krawedzie maja tak mocne, ze zamiast trzymac sie lodu, one go po prostu
          krusza! Co do 6* to zdecydowanie jestem za slaby, aby na nie sie porywac. Na
          SL9 jezdzilem i nawet tam nie wszystko mi wychodzilo (chodziaz z nimi problemow
          nie mialem jakis wiekszych). Co do samej jazdy to lubie bardziej agresywnie
          pojechac, ale duzo mi jeszcze brakuje do dobrej techniki. Gabaryty ogolne mam
          raczej male (180cm/70kg).
          • Gość: trepidus Re: Volkl IP: *.tele2.pl 04.03.05, 20:18
            Idź w elany. Coś mi się wydaje, że są dla Ciebie wprost stworzone.
            Pozdrawiam
            • Gość: kubagr Re: Volkl IP: *.155.126.155.Dial1.Baltimore1.Level3.net 05.03.05, 04:04
              wiesz ........volkl'e nie produkuja nart do skokow narciarskich , chyba,...
              volkl jest jak dobra studnia: czym wiecej ja eksploatujesz tym wiecej ci daje
              wody: im bardziej starasz sie "dodusic" volkl'e tym wiecej ci oddaja (tzw
              rebound). jezeli chcesz spokojnej komfortowej jazdy to 9-ka atomica jest OK
      • Gość: Krawat Re: Volkl IP: 62.233.214.* 05.03.05, 10:00
        A myślałeś może o fisherach rc4 race sc. Myślę, że to fajna narta, o podobnym
        przeznaczeniu jak sl9. Teraz jest w dobrej cenie i sam się nad nią zastanawiam.
        Pzdr
        • Gość: Colagen Re: Volkl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 13:09
          HCX albo Doberman stary - beda ok
        • Gość: Trill Re: Volkl IP: 195.205.134.* 06.03.05, 15:56
          Powiem szczerze ze myslalem, a nawet mysle. Widzialem ze w 2004 byla czesto
          oceniana wyzej niz SL9. Ale w 2005 jakos spadla na odlegle miejsca. Nie wiem
          czym to bylo spowodowane. A co do ceny, to ja widzialem ja nadal drozsza od sl9
          (porownywalna cenowo do volek).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka