Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

slowacja czechy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 07:51
    gdzie jechac. chodzi o poczatek lutego. mysle o chopoku . prosze o opinie
    Obserwuj wątek
      • juta33 Re: slowacja czechy 03.01.06, 10:50
        Chopok zdecydowanie!!!! Pozdrawiam
        • Gość: murowany Re: slowacja czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:05
          Tak tak, jedzcie wszyscy na ten Chopok a ja tymczasem pojade na jakas ukryta w lesie polanke i tam bede sobie szalal:)
      • juta33 Re: slowacja czechy 03.01.06, 11:32
        Ja też znam kilka małych polanek w lesie o długości 1000 m, ale czy tam można
        poszaleć. Pozdrawiam
      • Gość: dorodomi Re: slowacja czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:31
        tak, tak, jedźcie na Chopok. Przeczytaj sobie mój list na forum "gdzie NIE
        jechać na narty". Ale może potem bedzie lepiej... Pozdrawiam, Dorota
        • juta33 Re: slowacja czechy 04.01.06, 14:24
          Gość portalu: dorodomi napisał(a):

> tak, tak, jedźcie na Chopok. Przeczytaj sobie mój list na forum "gdzie NIE
          > jechać na narty". Ale może potem bedzie lepiej... Pozdrawiam, Dorota

Czytałam już Twój list rano i byłam przerażona. Na Sylwestra to też bym sie tam
          nie wybrała. Słyszałam że już w zeszłym roku były tam okropne kolejki. Proszę
          nie przerażaj mnie, na narty mogę wyjechać tylko na 3 dni, a to za krótko aby
          wyjechać np. do Austrii. Pozostaje Chopok, bo nic lepszego bliżej nie
          znam.Jeżdziłam tam dwa lata temu w marcu i kwietniu, byłam zachwycona, właśnie
          górą i Sławakami. W kwietniu moja 4-letnia córka była jedynym dzieckiem
          jeżdżącym na wyciągu i wyciąg chodził tylko dla niej. Pan obsługujący wyciąg
          nauczył ją wsiadać na orczyk. Moje dziecko chciało jeździć na jedynym żółtym
          orczyku, to ten pan tak wyłączał orczyk, aby ona mogła wjeżdżać na tym jednym.
          I jak tu ich nie lubić? Może teraz jest gorzej, sprawdzę, zobaczę. Mam już
          zarezerwowny hotel na przyszły tydzień, jak wrócę to napiszę jak było.
          Pozdrawiam
          • Gość: dorodomi Re: slowacja czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:43
            Juta, napisz koniecznie jak było. Ja też byłam przerażona tym co zobaxczyłam.
            Na Chopoku byłam rok temu i było fajnie. Jasne, że kotś może napisać, aby
            jechać np. w marcu lub wtedy gdy nie ma ferii - ale co ja zrobię, kiedy tylko
            wtedy mogę wziąć urlop. No i weekendy. Do Austii na weekend z Podkarpacia za
            daleko, zostaje weekendowo Slowacja. Jasne, w tym roku tez pojadę, ale będziemy
            szukać rzadziej uczęszczanych wyciągów, może nie tak popularnych jak Chopok czy
            Rużemberok. A tak mówiąc nawiasem, znajomi byli w Sylwestra w Szczyrbskim Pleso
            (Plesie?) i tam tez był tłok.
            A co do nastawienia braci Słowaków to JEDNAK mam poczucie, że od ubiegłego roku
            stali się bardziej pazerni i łaskę robią. Pozdrawiam i zycze miłego szusowania,
            Dorota
            • Gość: Moody Re: slowacja czechy IP: *.ing.nl 05.01.06, 12:21
              A ja bylem dwa razy w Alpach na sylwestra - Zillertal i Katchberg. I wiesz co
              był taki tłok, że powiedziałem sobie nigdy więcej w Alpy na sylwestra.
              Między świętami a sylwestra wszędzie jest tłok. Natomiast po tym terminie na
              Slowacji mozna sobie pojezdzic calkiem fajnie nawet w Weekendy. W zeszlym roku
              odwiedzilem 9 najwiekszych osrodkow narciarskich na Slowacji. Wszystkie w
              Weekendy. Zawsze mozna sie bylo wyszalec. Wracjac do tematu przedstawiam swoja
              osbista liste preferencji:

1) Jasna - Chopok
              2) Vratna
              3) Kubinska Hola
              4) Velka Raca
              5) Tatranska Lomnica
              6) Chopok Juh
              7) Strbske Pleso
              8) Zuberec Zverovka
              9) Malino-Brdo Ruzemberok

A dla ludzi z Podkarpacia polecam Krompachy-Plejsy. Wprawdzie tam nie bylem,
              ale wielu ludzi sobie chwali.
              • Gość: Witek Re: slowacja czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:01
                W Rużomberoku aż tak źle? Wygląda na piękny i szeroki stok, opinie o nim też
                wydziałem raczej pozytywne. Zamierzałem go odwiedzić po drodze na Chopok, a
                Kubinską Hole jadąc z powrotem bo to też po drodze ze Śląska. Co takiego złego
                jest w Rużomberoku?

• Gość: murowany Re: slowacja czechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:26
                  No ja tak samo. Szykuje sie na jakis 3 dniowy wypad pod koniec stycznia i w sumie dalej nie wiem gdzie uderzyc, dzis ciezko zastanawialem sie nad Ruzomberokiem.
                  • juta33 Najświższe wiadomości z Chopoka 15.01.06, 14:01
                    Dziś w nocy wróciłam z Chopoka. R*E*W*E*A*C*J*A!!!!! Sorry trzeba tylko
                    wiedzieć kiedy jechać! Była trzy dni, tylko pierwszego dnia stałam dwa razy w
                    kolejce po 10 min., a potem tylko szusowałam, jestem padnięta. Zdam relację
                    jutro. Pa
      • marta.uparta Re: slowacja czechy 05.01.06, 18:47
        koniec grudnia wszędzie będziesz miała zapchany - to taki czas, że pół Europy
        bierze wtedy urlopy i jedzie na białe szaleństwo. A potem już się rozluźnia. Ja
        jeżdżę w czeskie Karkonosze, najczęściej do Szpindlerowego. Bywa ciasnawo, ale
        tam jednak mają najlepsze trasy.
      • paviensky Re: slowacja czechy 05.01.06, 19:01
        Pragniemy Państwu zaoferować pobyt w naszym pensjonacie apartamentowego typu,
        znajdującym się w centrum Gór Izerskich.
        Oferujemy zakwaterowanie w cenach od 330 koron za nocleg. W naszej ofercie
        znajdziecie Państwo apartamenty dla dwu, trzech i czterech osób. Ich
        wyposażenie obejmuje aneks kuchenny, lodówkę i zamrażarkę, dwupalnikową
        kuchenkę, czajnik elektryczny, kuchenkę mikrofalową, expres do kawy oraz
        zestaw naczyń. W każdym apartamencie jest łazienka z prysznicem i WC,
        przedpokój i sypialnia. Parking na terenie pensjonatu. Do dyspozycji gości
        oddajemy 19 miejsca noclegowych. W okolicy znajdują się ośrodki sportów
        zimowych Bedřichov oraz Severák.
        Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie internetowej www.infojanov.cz
        Oraz oferujemy jednodniówki w Pradze z przewodnikiem. W przypadku
        jakichkolwiek pytań czy niejasności, proszę o kontakt na Paviensky Petr
        info@infojanov.cz +420 608 963 558

• juta33 Zdjęcia z Chopoka dla Doroty i nie tylko. 19.01.06, 11:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=35188326&wv.x=2&s_action=w_add
        Tak jak obiecałam. Pogoda była przepiękna, trzy dni błękitnego nieba,
        Pierwszego dnia - czwartek jak dojeżdżałam do kolejki sprawdzałam z zegarkiem w
        ręku, raz stałam na Zahradkach 10 min i raz 10 w kolejce przy Panoramie. Potem
        można było tak się ustawić, że stało się 4-5 min. Między 11 - 13 na Zahradkach
        tworzyły się kolejki nawet do 15 min, to je omijałam. Najlepiej było w
        Liptovie, w Biela Puti też, ale po 13.00 robiło sie wszędzie pusto, bardzo
        często wjeżdżały niepełne krzesełka. Muszę przyznać, że najeździłam się.
        Pozdrawiam
      • Gość: magda Re: slowacja - Dolny Kubin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:01
        Witam

Polecam Dolny Kubin na Slowacji ok 45 km od przejscia granicznego w Chyznem.
        stokiw Dolnym Kubinie to centrum Kuzminowo ok 200 m od najblizszego hotelu, 15
        min busem do Kubinskiej Holi. www.testtour.hg.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka